Undrar om tunnelbanan går idag


Som de flesta säkert har läst i tidningarna så har Connex AB vissa problem i relationen till sin personal. Främst gäller det tågförare som är, säkerligen med rätta, irriterade.

Deras fackliga ordförande Per Johansson har, enligt Connex, vissa samarbetssvårigheter och är därför varslad om uppsägning. De exakta turerna i den såpan känner jag inte till men SvD har gjort en liten intervjuundersökning av 12 förare vid Gullmarsplans tunnelbanestation.

Så här skriver SvD: ”Klockan sju i dag kan t-banan i Stockholm drabbas av förarbrist. Upproret sjuder bland tunnelbaneförarna, sedan den stridbare fackordföranden i klubb 119, Per Johansson, avskedades från Connex i torsdags. – Vi är jätteförbannade, sådant ska inte få hända på en arbetsplats, säger föraren Chris Warner som kör tunnelbana på gröna linjen, samma linje som Per Johansson brukade köra. Känslan av en tickande bomb fanns bland förarna som gled in med sina tåg på Gullmarsplans station i går eftermiddag. Av tolv förare som SvD talade med, tänker bara tre gå till jobbet i dag. Sju ska stanna hemma. Två hade ännu inte bestämt sig.”

Något säger mig att de som är beroende av att passa tider idag bör ta cykeln till jobbet..

Tunnelbaneförare är inte att leka med när de blir förbannade.

Det borde väl Connex känna till..?


2 svar till “Undrar om tunnelbanan går idag”

  1. Jag tycker de gör helt rätt, trots att jag är beroende av tunnelbanan. Jag ser gärna en generalstrejk, ett totalt stopp i tunnelbanan, så kanske Connex lär sig en läxa.

    Solidaritet

  2. Företagen skall inte tro att de kan göra hur som helst i Sverige. Ofta verkar det vara utländska företag som kommit hit och tror att de kan använda utländska metoder mot personalen och strunta i säkerhet m.m. men på dessa områden ligger vi långt före i Sverige och detta skall vi fortsätta med. Jag kör själv buss i SL-området och vi busssförare är också hårt drabbade av de metoder sådana här företag kör med. Dessvärre har EU en stor skuld i det hela. Folk blundar ofta för allt dåligt EU ställt till med och tror att EU är bra.