Underliga bloggar och bloggare


Underliga bloggar finns det som bekant. En av de mest märkliga är en som kallas Maskilim och jag har inte en aaning om vad det betyder.

Men bloggen har designats som en tidning, med höger och vänsterspalt samt en mitten-sektion som innehåller någon slags ”nyheter”.

Tanken bakom detta är väl att den ska misstas för att vara seriös, eller oxo fick bloggaren inte vara med när de gjorde skoltidningen.. :-)

”Nyheterna” består helt uteslutande av olika rapporter om hur elaka, falska, mordiska palestinier är, och i något fall svepande formuleringar om alla araber.

Dagens ”exemplar” innehåller tio notiser på ”förstasidan” och inte i ett endaste fall handlar det om Israels förbrytelser mot palestinier utan uteslutande om påstådda oförrätter utförda AV palestinier.

Att några är 100% partiska och enögda är ju inte något lagbrott direkt.

Men visst är det underligt om en dylik blogg finner läsare..?

Men med tanke på att det endast finns en kommentar på tio inlägg så är det väl inte så många kan jag tro. Så nu drar jag i alla fall mitt strå till stacken för att hjälpa den att nå ut.

I den rådande konflikten i Mellan-östern finns flera parter, ja t.o.m. fler än två som bekant. Ingen av dessa aktörer har särskilt mycket rent mjöl i sina påsar men ändå finns det folk som känner sig manade att upplysa oss i Sverige om bara den ena sidans tillkortakommanden.

Själv måste jag tillstå att jag automatiskt känner mig ytterst tveksam till den sortens propagandister.

Det enda jag tycker känns klädsamt är bloggens färgval.

Gå till Maskilim och lär Mathias sura (och ganska bra) kommentar!


Ett svar till “Underliga bloggar och bloggare”

  1. Det verkar vara en ”Nisse” som riktar in sig på en anställning vid DN så småningom? Passar in ”som en handske” i deras nya koncept.. :-)