Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon


Så har då den nya versionen av Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon ramlat in i datorn. Som vanligt visst strul eftersom jag har en Dell med AMD Ahtlon X2 64 + 5000.

Det tycks alltid innebära en massa extra besvär tyvärr. Jag har inte hunnit testa så mycket än, men denna bloggpost är skriven i systemet och det känns bara bra. Grafiken har blivit lite roligare och min Firefox ser ut som om den var gjord av gummi. Det lär finnas många nya finesser, men jag har inte hunnit kolla. Nu är den igång i alla fall och mina vedermödor består nog mest i att jag har en Windoze på en annan disk. Det tycks vara inbyggt någon sorts Linuxmördare i Vista…

Återkommer nog med små jubelrop och en del klagan framöver. Försvinner jag iväg ett tag så beror det på att jag har fått ta fram rörtången när jag mekkar med dattakräket… :-)

Andra bloggar om: , , ,

IDG om Gutsy Gibbon

[tags]Ubuntu, Lixux, Operativsystem, Gutsy Gibbon[/tags]


4 svar till “Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon”

  1. För du 64bit-versionen? Jag har också en Amd64 men kör den vanliga 686/i386-versionen av Ubuntu. Slipper allt strul, och enda anledningen till att jag skulle köra 64bit är väl om jag hade haft mer än 4bg ram, vilket jag inte har.

  2. verkar inte helt orimligt att vista är en linuxmördare. när jag dual-bootade mellan linux och xp upphörde problemen först när jag fimpade windowspartitionen. i efterhand upptäckte jag att xp försökte skriva över grub (bootloadern), i mbr, varje gång windows bootade. mbr vart således full av skräpsträngar som fick burken att hänga sig var och varannan gång. dessutom envisades xp med att linuxpartitionen var en skadad partition alternativt att den innehöll virus och erbjöd sig att laga alternativt ta bort viruset, d v s, linux ;). svårt att säga vad som hände i kulisserna, man vet ju aldrig med windows, men linuxproblemen upphörde när xp åkte ut.