U2:s Bono chef för Världsbanken?


Enligt Sveriges Radio och Ekot så är popsnöret Bono på förslag att bli ny världsbanks-chef då den sittande avgår i juni i år.

Och varför inte. Kan B-skådisar bli guvernörer i Kalifornien så kan väl avdankade popartister bli världsbankschefer.

Den amerikanske finansministern Paul O´Neill säger enligt Ekot:

”- Bono är en person jag beundrar. Han förstår utvecklings-frågorna och är en mycket pragmatisk och effektiv person”.

Jag har förstått att USA är missnöjda med FN:s nuvarande chef. Kan jag få komma med ett litet förslag i all enkelhet?

Vad sägs om Marilyn Manson?

Läs om galenskaperna på Ekots hemsida!


12 svar till “U2:s Bono chef för Världsbanken?”

 1. Bono har i många år varit aktiv i frågor gällande tredje världen, så det är nog inte så långsökt som det först kan verka. Ett av projekten han är engagerad i är Jubilee2000, http://www.jubilee2000uk.org/

 2. Att ett popoffer varit aktiv i vare sig det ena eller det tredje impar på mig lika mycket som om Baren-Linda (eller vad hon kallas) har varit aktiv i Tuttförstorarnas Riksförbund. Chefen för Världsbanken borde rimligen vara en person som kan något om ekonomi.. En person med gedigna kunskaper om banker/statlig ekonomi och världsekonomi.

  Att ett popoffer kommer ifråga är bara ett cyniskt bevis på att världen snuttefieras och tenderar att alltmer liknas vid en enorm djävla dockusåpa.

  Att somliga försvarar en sådan utveckling visar inte på NÅGOT annat än att jag har rätt till 100%

  Sorry..

 3. Jag försvarar inte någon ”utveckling”. Jag kommenterar dina fördomsfulla uttalanden med fakta. Jag tror inte att Bono var inbjuden som talare till World Economic Forum i egenskap av ”popoffer”, vad det nu är. Att du jämställer Jubilee2000 med ”Tuttförstorarnas Riksförbund” vet jag faktiskt inte hur jag ska kommentera. Om du tycker världsekonomin är så oviktig så borde det väl inte spela någon roll vem som är chef för världsbanken?

 4. Fördomsfulla uttalanden?? Du menar att popoffer utan vidare kan överta viktiga funktioner i samhället? Vad ska ACDC sköta i ditt idealsamhälle??

 5. Att diskriminera en person pga dennes musiksmak är tämligen fördomsfullt.

 6. Jag tvivlar på att popoffret har någon musiksmak ö.h.t. Jag är möjligen fördomsfull därvidlag, men jag är det med glatt hjärta.

 7. ACDC, ska väl sköta ställverket för lik kontra växelström.

  Jinge är Bono en person som inte klarar economifrågor menar du. Och hur får du ihop det där med musiker yrket å de förslag som nån tydligen har lagt till hans fördel, U2s Bono
  är ett djädrans duktigt popsnöre om jag inte fattat det hela fel.

  Det är inte särkilt ofta som jag inte fattar vad du menar
  med dina argument,men nu är det så.

  Kom igen nu och klarlägg bilden :) / GötePöte

 8. Att vara ett duktigt popsnöre kvalificerar ingen till jobb som chef för världsbanken. Ett dylikt ska innehas av ngn fd riksbankschef, finansminister eller eller ekonomiprofessor. Man har svårt att nyttja tre ackord på en gitarr i det jobbet. Isf vore väl Marlilyn Manson eller Britney Sperars lika bra?

 9. Jinge du bara |kör| ju.

  Jag blev inte särskilt mycket klokare av ditt svar.

  Har Brittney Spears också blivit tillfrågad menar du? :-)

  Jag vet inte om han passar till det jobbet.

  Men det som känns olikt dig är att det är med argumentet som popartist du sågar honom, du brukar ju vara tydligare än så.

  GötePöte

 10. Skojar du med mig Göte??

  T R O R du verkligen att en popsångare utan utbildning i ekonomi är en lämplig chef för Världsbanken ??

  Isf har du en underlig inställning..

 11. Har inte en susning om han passar eller ej, efter som jag har lika få argument som dig, så tycker jag just ingenting.

  Det var ju det som liksom var frågan,att du var för mager i dina påståenden :-) GötePöte

  Underlig :-) Den va kulig :-) Då e´vi ju ändå ganska lika :-)

 12. Din inställning är verkligen lustig Göte. Det vore väl lämpligt att ha en politiker/ekonom/bankman till sysslan som chef för världsbanken..? Jag har få argument?? Tycker du att Bono ska hoppa in och jobba som hjärtkirurg oxo? :-)