Tyvärr så är vår Stockholmska varg nu död


Aftonbladet vrider till rubriken medvetet och hävdar att polisen sköt vargen. Det är rätt i sak, men vargen avlivades av polisen eftersom den var trafikskadad.

Men det säljer antagligen inte lika många tidningar. Undrar vad polisen tycker om deras vinkling av det som inträffat? Under alla omständigheter var det tråkigt men det visar antagligen också varför vargen har betydligt större möjligheter att överleva i skogslänen än i tätortsområden.

Den var kvar söder om Stockholm bara ett par mil från Handen. F.ö. ska Jägar-förbundet samla ihop två tusen jägare

för att protestera mot rovdjurspolitiken nu kommande vecka.

De hävdar att regeringen struntar i folk i glesbygd. Själv hävdar jag att jägarna uteslutande ser till sina egna intressen. Vargen gillar som bekant, precis som många människor, att äta älg..


7 svar till “Tyvärr så är vår Stockholmska varg nu död”

 1. Jag känner att jag behöver bemöta KAS här..

  Hade historien varit sann hade man utan vidare kunnat säga exakt datum eftersom dödsorsaken alltid skrevs in i kyrkoböckerna fordom. Jag har oxo läst ett antal sådana sägner i böcker om spöken och annat otyg. Kunde inte kommentera detta på KAS blogg eftersom det inte går att kommentera där..

  F.ö. är vargar inte bara rädda för människor, de är åxå rädda för eld.. :-)

 2. Återkommer med mer data .. bl.a uppgifter ur kyrkböcker mm även uppgifter om moderatledarens senaste lögner om vargar i nästa blogg.

  Observera jinge att kas är emot jakten på vargar.

  KAS

 3. Att moderatledaren ljuger vet vi nog alla KAS. Men berätta gärna mer om vad som står i kyrkböckerna. Jag tror mig veta att du kommer att misslyckas.. :)

 4. citat ur ljusnan 17 juli 1995 ..hon sprang efter vargen ut på isen men kunde bara se på när vargen försvann med det äldre barnet..
  när hon kom tillbaka hade det andra barnet druknat i en balja..

  Gustav Arvid , född 1882 död 4 nov 1884 .. bränd i lutbalja ..
  anges som dödsorsak

  Senare föddes Gustav Arvid 11 januari 1886 .. KAS farfar. FarFar dog 1965 när KAS var 19 år .. Vist kan man kalla dessa saker för en sägen som Jinge gör för KAS som har hört berättelserna sen barnsben har dom en annan betydelse.

  KAS

 5. Men vakna nu KAS !!! :-)

  Ena ungen brändes ihjäl i lut, och den andra försvann i sjön.

  4:e november är inte isen tjock i Hälsingland, men ljugarbänken är som vanligt fullmatad. Då har du ju både förslamling och dödsdatum. Nu väntar vi alla spänt på att höra vad prällen skrev om den andra ungen.. :-) :-)

  ”citat ur ljusnan 17 juli 1995 ..hon sprang efter vargen ut på isen men kunde bara se på när vargen försvann med det äldre barnet..”

  Man ska aldrig kolla en bra story, känd journalistregel..

  HÄLSINGLAND ??? :-) :-)