Twingly avstängt hos DN?


I samband med den uppmärksammade dödsmisshandeln i Stockholm för någon månad sedan där fyra yngre förmågor misstänks för att ha sparkat ihjäl en jämnårig så stängde Dagens Nyheter av möjligheten att pinga via Twingly.

Igår, i samband med att Geijeraffären blossade upp på nytt så tog de bort Twinglylänkarna inom ett par timmar. Parallellt med att affären fick ett allt större medieutrymme så började några människor att försöka få in kommentarer på bloggarna med namnlistor på dem som enligt uppgift skulle vara misstänkta i den bordellhärvan. Min egen slutsats var direkt att DN valt att ta bort Twinglylänkar helt och enbart därför att de inte ville vara med och sprida dessa namn, i flera fall på avlidna personer.

Just det var antagligen orsaken till att DN stängde ner möjligheten att pinga artiklar förra gången.

Om det är samma sak nu vet jag förstås inte säkert, men jag ringde till Björn på Primelabs och frågade och de har varit medvetna om saken, förmodligen redan från igår. Han berättar

att de gått igenom Twingly, men att den servern gör vad den ska. Paketen till DN går också iväg,
så det verkar som om det är stoppat på Dagens Nyheter. Men då jag talade med Björn nyss berättade han att de säker ”rätt” person på DN för att få besked. Han lovade maila mig så fort de vet mer så den här bloggposten kommer antagligen att uppdateras inom de närmaste timmarna.

Twingly

Andra bloggar om: , , ,

[tags]Twingly, Bloggosfären, DN, Media[/tags]


13 svar till “Twingly avstängt hos DN?”

 1. Antagligen ids inte DN sitta och rensa bort bloggar som spammar dem. jj.ns blogg, Byxorna Nere och andra som bara klämmer in en massa länkar och inte tillför något själva. Om de då samtidigt publicerar namn på människor som beskylls för brott så tycker jag att det är bra om de stoppar upp.

  Spammare som jj.n och byxorna nere och allt annat de heter bör förbjudas. Bloggar som avslöjar namn på människor som inte är dömda för brott, utan bara anklagas, ska inte heller tillåtas.

  Men det vore synd om inte DN valde att filtrera i stället för att bara stänga av tjänsten.

  Synd att vissa bloggare sabbar för andra.

 2. Jag tror också att det är bloggar som jj.n och ”Byxorna Nere” som gör att DN stänger ner. Det är bloggar som helt och enbart är till för att ragga läsare. Något som också en del av de nya vänsterbloggarna tycks ägna sig åt. Lite innehåll men många länkar. Din blogg handlar i alla fall om något till skillnad från andra.

 3. Det är väl iofs ingen rättighet att få med sin blogglänk i tidningen. Även om det är kul att få ge uttryck för sina egna åsikter och tankar genom sin blogg.

  Jag fick just en kommentar till min blogg där önskan var att jag skulle vara med och sprida namnen på de personer som förekommer i den här nyuppväckta ”Geijeraffären”. Jag kommer inte att delta i att sprida dessa namn. Det är inte rätt att skapa en ny hysteri kring den frågan via media. Däremot ska ansvariga sättas åt förstås, men inte av den allmänna folkdomstolen styrd av media.

 4. DN väljer i alla fall att göra det varje gång det är en nyhet som har en anknytning till ägarna av tidningen.

  Det finns ju många andra nyheter i DN som ger många blogglänkar, men då stänger man inte.

 5. Eftersom DN lär få skit ifall bloggare publicerar namn är det väl inte så konstigt om de tar bort funktionen på just dessa artiklar?

 6. Mary, det blir betydligt billigare om man slår sig ihop kollektivt och köper stora mängder livsmedel direkt från Saltå kvarn.
  Alla har inte så gott om pengar…

 7. Sara G – jag förstår att det blir billigare om man slå ihop sig, ville bara peka på alternativet till detta. Det är ganska nytt med Saltåprodukter i butik, tidigare var det mest häslokost som gällde. Jag bakar alltid med Saltåmjöl ;-)

  Beträffande namnpubliceringen. Jag tycker att man borde ägna betydligt mer tid och kraft åt att stödja och hjälpa brottsoffren änvad som sker idag. De blir alltid lämnade i sticket på något sätt.

 8. Mary #9

  En människa som blir anklagad på falska grunder är också ett brottsoffer. Kanske den sortens brottsoffer som har det svårast. Folk är väldigt snabba att döma.

  Man ska aldrig publicera namn på personer som inte är dömda. Är de oskyldiga så ödelägger man deras liv helt i onödan. Inte ens domstolar kan garantera att de aldrig dömer oskyldiga.

  Tänker på den amerikanska killen som dömdes till våldtäckt och satt i en herrans massa år i fänglest. Han pekades ut av offret som i var 100% säker på att det var han. Men ett par decennier senare visade prover som hade tagits då, som nu genomgick DN-analys, att det omöjligen kunde vara han som våldgtog. Därför, det ska VÄLDIGT mycket till, innan man publicerar namn.

 9. Jag håller som sagt med dig Rawia. Därför undviker jag att publicera namn. Det är inte alltid bäst hjälp att leta syndabockar, den som är skyldig ska förstås åka dit men det är verkligen olyckligt om fel personer blir drabbade som i exemplet ovan.