TV:n försvinner inom några år


Bill Gates hävdade i någon intervju att TV kommer att försvinna som företeelse inom ett relativt fåtal år, fem tror jag att han sade.


Det är
också min uppfattning. Jag gjorde mig av med min TV för ett antal år sedan och har klarat mig alldeles utmärkt sedan dess. Program som jag har velat se har jag haft tillgång till på nätet och inte ens favoriter som David Letterman har jag behövt vara utan. Det har t.o.m. varit så att jag ibland kunnat se Letterman innan programmet sänds på den amerikanska västkusten.

Nu handlar det om fildelning som alla förstår och det är ju inte lagligt så jag tar tillbaka vad jag skrev och hävdar att jag bara skämtar. Eller så kan jag inte säga hur det är med tanke på rikets säkerhet, en alltför populär lögn i dessa dagar.

TV-serien Livräddarna, den som handlar om de håriga karlar som arbetar på Solna Brandstation, har jag sett alla avsnitt av. Igår lades det ut på nätet strax efter 22.00 varför jag i lugn och ro kunde se på dessa ställföreträdande hjältar, TV när den är som bäst.

Jag tycker att Bill Gates tal om att televisionsapparaterna kommer att försvinna är korrekt. Vi kommer alla att ha multimedia i form av dator med större bildskärm och troligen kommer TV-signalerna att komma via vår bredbandsanslutning. Själv har jag ca 14-15 Mbit eftersom jag bor två kilometer från telefonstationen, men gissningsvis kommer jag att ha 100 Mbit inom något år. Redan idag kan jag abonnera på nätet via min kabelleverantör och skulle i så fall få 24 Mbit in och 4 Mbit ut.

Jag har vid något tillfälle tittat på långfilm via SF-Anytime och det har fungerat utomordentligt bra. Det betyder givetvis att jag med en

snabbare anslutning skulle kunna ta hem ett antal TV-kanaler i HDTV-format. Och jag tror, precis som Bill Gates, att den utvecklingen står och stampar precis runt hörnet. Redan innan nästa val kommer jag att kunna abonnera på IP-TV via Bredbandsbolaget eller någon annan bredbandsleverantör.

Vilken fart det är på bredbandet 2010? Vem vet, de snabbaste abonnemangen kanske ligger på Gigabit-nivå vad man nu skulle med sådan fart till..

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

[tags]Bill Gates, Microsoft, Multimedia, Television, TV, IP-TV, Teknik, Vetenskap, Utveckling[/tags]

Nyligen.se


Ett svar till “TV:n försvinner inom några år”