Två aktade generaler (misstänkta för krigsförbrytelse och terrorism) fast i mailen/sängenMassmedia världen över har de senaste dagarna varit fyllda av uppgifter om att CIA-chefen Patraeus avgått och att chefen för trupperna i Afghanistan General John Allen är under utredning. I åtminstone Petraeus fall handlar det också om otrohet. De två topprankade generalerna har enligt min uppfattning med stor sannolikhet gjort sig skyldiga till krigsförbrytelser, om inte annat som högste general i Irak (Petraeus) och i Afghanistan. Båda krigen strider mot FN-stadgan och mot folkrätt. Tortyr i brott mot Genevekonventionerna och användning av drönare som drabbar civila ingår, liksom brutala nattliga räder i hemmen. I Irak har sannolikt smutsiga uranvapen använts. I kvantitativt avseende är de brott de kan misstänkas för sannolikt större än Bin Ladens.

Enligt uppgifter på den mycket välinformerade siten för Iraksolidaritet kan man läsa ”Petraeus ( tidigare bl.a. överbefälhavare i Irak över de multinationella styrkorna) var djupt inblandad i organiseringen av dödsskvadroner för kontraterror och ansvarig för Iraks säkerhetsstyrkor som ofta anklagas för våld och tortyr. Han gav order ”Frago 242” som beordrar amerikanska armén att blunda om de bevittnar tortyr begången av irakiska regeringen. Under nomineringshearingen med Petraeus i kongressen, höjdes inte en enda röst med frågor om hans roll i detta.”
Observera att kongressen i USA anser sådant som acceptabelt. Världen har brutaliserats, och USA:s kongress är ett ledande organ för detta.

Natos högsta befälhavare i Afghanistan, general John Allen, som även är chef för den svenska krigsmakten i Afghanistan utreds för påstådd ”olämplig kommunikation” med en annan kvinna med koppling till skandalen kring den avhoppade spionchefen David Petraeus. Kvinnan lär vara Jill Kelley – samma kvinna som tidigare larmat om att hon fått svartsjuka och hotfulla mejl från den kvinna Petraeus hade en affär med. Kelley beskrivs som en frivillig kontaktperson för militärfamiljer vid en flygbas i Tampa, Florida. Både Petraeus och Allen har tjänstgjort där. Petraeus har sagt att han är god vän med Jill Kelley och hennes make.

Wikileaks-liknande läcka om tortyr Enligt Fox News 12 november ”kan f d CIA-chefen David Petraeus älskarinna Paula Broadwell ha läckt sekretessbelagda uppgifter om attacken på den amerikanska konsulatet i Benghazi, när hon talade på sitt gamla universitet i Denver 26 oktober. Där avslöjade hon att konsulatet i Benghazi var CIA:s viktigaste bas i Nordafrika och den fungerade som ett hemligt fängelse. Två libyska milismän hölls fängslade av CIA och attacken kan ha varit ett fritagningsförsök.” Fox News ser en koppling mellan de uppgifterna och Petreaus avgång.

Tortyren kvar. Fox News uppger ”Den 22 januari lade 2009 beordrade president Obama officiellt att USA:s hemliga fängelser och tortyrmetoder skulle upphöra genom att utfärda dekret 13.491 – ”Säkerställande av lagliga förhör”. Ändå är det allmänt känt att i princip ingenting har förändrats. Paula Broadwell uppgifter är en bekräftelse på detta. Om uppgifterna kommit från Petreaus är detta säkert ett viktigare skäl till hans avgång än hans eventuella brott mot den äktenskapliga moralen”.

Dagens Nyheter skriver i en av sina många inlägg att man i Broadwells bok med titeln ”All In” kan läsa ””Broadwell embedded with the general, his headquarters staff, and his soldiers.” DN skriver vidare ”General Petraeus har hyllats som en intellektuell gigant, som en av de största militära tänkarna i USA:s historia. Snudd på ett geni. Men när CIA-chefen och hans mätress skickade sina explicita sexmail till varandra använde de Gmail, vilket inte ens för en amatör låter som något speciellt säkert”

Så smaskigt , så ointressant och oviktigt kan man tycka om otrohetsaffären. Det viktiga är frågan om krigsförbrytelser begångna av dessa män och deras chef, president Barack Obama, högste militäre befälhavare i USA som ger brutalitet och tortyr ett ansikte i dagens värld. Detta är också ett av flera exempel på att dagens ofullständiga demokratiska system (USA) inte kan förhindra eller motverka folkrättsvidriga krig och tortyr.

Bekämpa USA-imperialismen!


i Andra om: , ,, , Obama, , , , , , , , ,

DN 15/11 SvD 15/11 DN 14/11
DN 12/11 DN 2 12/11 Voltairenet
Globalresearch
Fox News

  1 comment for “Två aktade generaler (misstänkta för krigsförbrytelse och terrorism) fast i mailen/sängen

  1. Ludde
    15 november, 2012 at 13:28

    Det har framkommit tidigare att det kanske viktigaste skälet till generalens avgång var att han med sitt beteende exponerat sig (och det han representerar) för utpressning.

    Borde inte det resonemanget ha giltighet även för ett statsöverhuvud som frekventerar ”kaffeflickor” ?

Comments are closed.