TV-licensen och kollektivtrafiken


Nu har regeringen och dess bägge medlöpare kommit på hur man ska kompensera för statens minskade inkomster från alkoholskatten.

Tyvärr måste jag konstatera att jag personligen tillhör den kategori som kommer att förlora mest på detta. Man tänker sig nämligen införa en ”medieskatt” i stället för TV-licens.

Läs i SvD!

Jag tillhör nämligen den grupp som inte betalar någon TV-licens. Det är ett i högsta grad medvetet val. Det grundar sig nämligen på att jag inte har någon TV sedan ett antal år tillbaka. Jag har inte heller något TV-kort i min dator eller någon tillräckligt bra kikare för att kunna glo på grannens TV..

Men nu ska jag likafullt få vara med och betala.. Nu är det ju inte p.g.a. TV-licensen som jag inte har någon mottagare. Det är snarare därför att jag hellre väljer att läsa böcker och tidningar och lyssna på radio.

Men okej då, låt gå för det. Då ska väl regeringen införa samma politik när det gäller kollektivtrafiken? Inför nolltaxa, bygg ut den och lägg summan på skattsedeln. Inför extraavgifter för bilisterna så att det täcker upp det som fattas.

Det skulle jag vilja se…


3 svar till “TV-licensen och kollektivtrafiken”

  1. Jag tror dock inte att medieskatten kommer att kunna kompensera sänkt alkoholskatt, för att inte tala om alla andra ökande kostnader det lär innebära.

    Annica

  2. Vad gör man inte för att behålla jobb i Kuirna. Det skulle vara billigare att bidraget till TV gick direkt via skattsedeln än radiotjänst. Men onödig byråkrati för norrlänningarna är väl bättre än riktiga jobb.