Trött på katastrofnyheter


Nu börjar tröttheten göra sig gällande. Den kommer och smyger sig på så sakteliga efter en vecka full av tragiska nyheter.

Idag stängde jag för första gången av radion när nyheterna började, och valde också bort andra program som handlade om katastrofen.

Är denna trötthet också kopplad till likgiltighet? Nej det tror jag inte. Men jag, och säkert många med mig, orkar inte höra mer om allt elände just nu. Det vi som inte är direkt berörda kan göra är att samla in pengar, och ska man döma av alla rapporter så verkar det som om vi är duktiga på det.

Jag läste att Johan Norberg på Timbro ansåg att katastrofen blivit mindre om länderna som berördes varit mer kapitalistiska.

PJ citerar antagligen det då han på sin ”blogg” skriver om politiska bloggars ämnen: ”- tillväxtens och välståndets betydelse för att ett samhälle ska ha resurser och struktur att möta naturkatastrofer med..”

Goddagspliteri kallar jag sådant. De skriver en massa strunt och får dessutom betalt för det…


Ett svar till “Trött på katastrofnyheter”

  1. Det är förklarligt att slå ifrån sig. Det kan bli för mycket. Media rapporterar och rapporterar och det går inte att ta in allt.

    Annica