Trots Annapolis fortsätter Israel expandera


Jag vet inte hur många palestinier man mördat efter Annapolis, men den senaste siffran jag sett var över trettio, och det var i Gaza huvudsakligen.

Man drar givetvis slutsatsen att Annapolis just var så som jag tidigare skrivit, ett fototillfälle. Nu har tre svenska ungdomar gripits på Väst-
banken, orsaken var att de tillsammans med fredsälskande israeler och palestinier satt upp något slags skjul i det område som kallas E1, en ren demonstration mot de israeliska avsikterna att stjäla ytterligare land från palestinierna.

SvD: ”I E1 vill Israel bygga 3500 bostäder och ett industriområde. Det skulle binda samman Maale Adumim med israeliska stadsdelar i östra Jerusalem, i praktiken dela Västbanken i två delar och göra Jerusalem oåtkomligt för befolkningen på övriga Västbanken.”

Genast reagerar en av sinoistbloggarna och skriver: ”Men när jag ser sådana här rubriker i SvD så blir jag ändå rätt irriterad. Att sätta upp ett skjul i E1-området och pryda den med en palestinsk flagga är en politisk demonstration, punkt.”

Hur man ska demonstrera mot en ockupationsmakts fortsatta utbyggnad av illegala bosättningar utan att det blir en ”politisk” demonstration förklarar hon inte. Inom parentes är det samma kvinna som tidigare förklarat att palestinier som kördes bort med bulldozer och soldater från sin egen bostad inne på västbanken viftades bort med ”Palestinier är ett segt släkte, de klarar sig nog”.

När ”fredsvännerna” i Israel är sådana kan man lätt förställa sig hur dem som inte kallar sig själva för fredsvänner resonerar.

SvD SvD2 Rawia Morra SvD3

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

[tags]Israel, Genevekonventionen, Palestina, Palestinier, Flyktingar, Mänskliga rättigheter, Stor-Israel, Politik, Annapolis[/tags]


32 svar till “Trots Annapolis fortsätter Israel expandera”

 1. Jamen hur fasen demonstrerar man utan att demonstrationen blir politisk? :-)

  Vad är det för blogg? Varför länkar du inte?

 2. Anna Veeder har väl inga minnen kvar från Sverige. Hon trodde väl att Hälsingehambon var en demonstration men knätofsar och allt. Då är det förstås läskigt om en demonstration uttrycker åsikter i stället för musik och dans.

 3. Nej jag vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta. Hon har haft flera sådana ryck och jag kan inte annat än att tappa hakan… :-)

  Det var en politisk demonstration, tänka sig… :-)

 4. Ja, du ska ha eloge för att du ens orkar läsa skiten hon skriver.

  Sådana där extremt smarta FREDSVÄNNER utgör ett dubbelt problem. Dels avleder de uppmärksamheten från själva frågan, dels fungerar de som alibi för andra som är fullt sysselsatta med att döda palestinier! Och man förväntas överse med en sådan som hon därför att han framstår som ding i bollen. Nyttig idiot.

 5. Nej, Jinge, det var inte bara ett fototillfälle. Israelerna var ute efter att vinna tid och få alibi för avrättningar i Gaza. Men, ser du, tiderna förändras. De talar om att invadera Gaza. Men, allt kommer att synas och dokumenteras och bloggas om: Sharon klarade sig undan rättvisan med massakrerna i Libanon. Vi bloggare måste se till att Barak och Olmert hamnar bakom galler om de upprepar samma saker!

 6. Israel har dödat 28 palestinier de senaste dagarna bland de en flicka på 9 år
  Regeringen i Israel har beslutat att bygga 307 nya bostäder på Har Harmon i Östra Jerusalem
  Olmert säger att mötet i annapolis berör inte Jerusalem utan bara västbanken
  Palestinas president Abbas har sagt att han är mycket säker och tror att mötet i Annapolis kommer att resultera till en palestinsk stat med Jerusalem som huvudstad men Olmert har en annan uppfattning om Jerusalem , Vem ska man tro på ?
  Israels försvarsminister vill invadera Gaza Han säger att han är mycket orolig över att Hamas har lyckats tillverka nya raketer med stor räckvidd som når många städer i Israel
  Igår tittade jag på en sionistisk blogg på svenska , Jag kan bara säga att Israelvänner saknar moral och samvete och dem är lika rasister som sina vänner i Israel , De glädjer sig över varje palestinier som dör och de brukar säga en jävel mindre , Jag sjäv betraktar dessa människor som icke humanister

 7. Då var vi där igen! Israel= ondska USA= Ondska
  Europa= Ondska, Tja hela den fria världen där vi o andra kan skriva o tycka vad vi vill är som vanligt helt fel ute.

 8. Micke F, jag förstår inte riktigt. Menar du att du själv är ond eftersom du är Europe? Eller att alla vi andra är onda eftersom vi är europeer? Eller möjligtvis att hela den fria världen är ond?

  Var i ligger denna ondska? Vad har friheten gjort dig?

 9. Jag klistrade in på Annas blogg en citat av experter & analytiker av den IV-e Genevekonventionen (där talas mest om ockupation):

  “…De åtgärder som kan vidtas inom ramen för civilt motstånd är självfallet av de mest skiftande slag. De syftar till att störa ockupanten och försvåra hans ockupation.
  I vad mån han tillgriper internering mot ledningen för eller deltagare i sådana åtgärder blir sannolikt beroende av i vad mån världsopinionens ögon riktas mot honom.
  Finns en sådan uppmärksamhet, kan exempelvis manifestationer av opinion mot ockupanten bland civilbefolkningen vara svåra att beteckna som hot mot hans säkerhet och därmed som grund för internering.
  Saknar å andra sidan omvärlden intresse för vad som pågår inom det ockuperade området, ökar gissningsvis ockupantens handlingsfrihet…”

  ——- —– —- —————

  REPRIS! LÄS IGEN: “…Saknar å andra sidan omvärlden intresse för vad som pågår inom det ockuperade området, ökar gissningsvis ockupantens handlingsfrihet…”

  —– —————— ——
  KÄLLOR: Krigets lagar – folkrättsliga konventioner gällande under krig, neutralitet och ockupation (SOU 1979:73) Adam Roberts, Ockupation, motstånd och folkrätt, Centralförbundet Folk och Försvar 1981;

  Omvärldens intresse och uppmärksamhet är JÄTTE VIKTIGT för palestiniernas frågor! Avgörande!

  Slutar vi att demonstrera, protestera, tala, skriva… – då är det finitto med ett folk i MÖ, – palestinier.
  Jag kan inte förstå att Anna inte kan GK-lagar o normer och jag ska fråga henne. Israel är inte som andra länder i världen och där gäller andra lagar för att det är ockupationsmakt..!
  Men, tyvärr, dom flesta israeler ser inte det, vilket är tragiskt.

 10. Micke
  Tala klart språk så vi kan svara dig
  Vilka andra du menar . Vem som är ondskan ?

 11. Hampus,

  Jag tror att Micke behöver en sotare som blåster hans huvud rent innan han kan tala så att man begriper.

  Eller kanske var det en rörmokare?

 12. Rawia:
  ”Vi bloggare måste se till att Barak och Olmert hamnar bakom galler om de upprepar samma saker!”

  Jo, somliga har en överdriven uppfattning om sin egen betydelse. Vi bloggare, milda makter.

  Annars vill jag hålla med om att uttrycket ”politisk demonstration” är en praktfloskel. Vilken demonstration är inte politisk?

 13. När man hur lätt som helst kan tillägna mycket sig kunskap om alla de hemska brott Israel ständigt utför mot palestinierna, så är det mer än märkligt att personer som kufen (passande namn) och Micke kan häva ur sig sådan floskler som de gör.
  Vad handlar det om, utöver brist på kunskap och empati?
  Anna, ska vi inte tala om – hon tillhör en mycket farlig grupp,sionisterna, som lättast kan beskrivas som mycket, mycket onda – och genuint egoistiska. Typiska kolonisatörer som lever gott uppå andras förfärliga fattigdom och brist på praktiskt allt som krävs av ett levbart liv.

 14. Jag tror att du har fel Sara. Jag tror inte för ett ögonblick att Anna är ”ond”. Min uppfattning är att hon, enligt min mening, är politiskt omedveten. Samtidigt så är det något som givetvis ingår i de mänskliga rättigheterna. Parar man det dessutom med en någotsånär naturlig partiskhet så får man det resultatet.

  Jag har säkert pratat i timmar med henne via Skype och kan konstatera att hon gör intryck av att ha humor, vara sympatisk, lätt förvirrad, hyfsat begåvad och ondskan lyser helt med sin frånvaro. :-)

  Däremot ger hon ett intryck av att vara korkad när hon skriver som hon gör som jag citerat i bloggposten. Men det handlar om att hon var mindre eftertänksam. Det blev bara så jävla kul att hon skrev ”Att sätta upp ett skjul i E1-området och pryda den med en palestinsk flagga är en politisk demonstration, punkt.”

  Så skulle aldrig du skriva eftersom du vet att det var en medveten politisk demonstration. Men det gör henne inte till ”ond”, men låt gå för korkad.

  F.ö. håller jag helt med när du skriver: ”Typiska kolonisatörer som lever gott uppå andras förfärliga fattigdom och brist på praktiskt allt som krävs av ett levbart liv.” Troligen är det ett dilemma för många israeler. De som inte är förblindade ser detta, men att omsätta det i praktisk handling är ett stort steg eftersom det inte går med mindre än att man tar sitt pick och pack och ger sig iväg.

  F.ö. är det skoj att läsa hur krystat hon försöker trassla sig ut debaclet hon ställt till med sitt skrivande. Det är inte första gången hon visar upp vad vi andra kallar politisk omedvetenhet.

  Men ond? Nope!

 15. Kufen lille,

  Att sätta dit massmördare behöver inte så himla mycket i dagens värld. Det är bara att föra den kunskap som finns, vidare.

  Jag menar att vi bloggare vågar skriva om sådant som de etablerade medierna inte vågar skriva om. Vi är inga journalister som kan mista jobbet om de skriver allför mycket om mördade barn. Om övergrepp, om kränkning av mänskliga rättigheter.

  Tro mig. Internet har gjort att många tänker både en och två gånger innan de skrider till verket med sina brott. Om Israels brott dokumenterats sedan decennier så som de dokumenteras nu, hade saker och ting kanske inte sett ut som de gör idag. Tänk vad mycket ohyggligheter skedde under 1940-50-60-70-talen utan att omvärlden ens hört talas om det?

  Du ska väl inte vara ledsen för det? Det är inten som anklagar dig för nåt?

 16. Hampus!

  Jag gör så ibland när jag skriver. Skickar på en bokstav och editerar texten i bloggens editor. Då kan jag lätt kursivera och fetstila så är det praktiskt. :-)

  Ville jag ha kul så raderade jag din Jäklar-kommentar så mystifieras besökarna ännu mer.. :)

 17. Själv skriver jag in html-koden direkt i kommentarerna när jag vill ha fet stil. Typ <b&gtså här&lt/b> för att få fet stil.

  (nu fulade jag mig och använde html-tecken för att man skulle kunna se < och > tecknen)

 18. Jag skrev: ”hon tillhör en mycket farlig grupp,sionisterna, som lättast kan beskrivas som mycket, mycket onda – och genuint egoistiska.”

  Jag är böjd att tro Jinge, att du också tycker att sionisterna är farliga, så farliga att de hotar freden i världen.

 19. Hampus, citat är ur boken om folkrätt & IV GK som jag läste när vi hade process i Haag gällande Srebrenica. Jag ska skicka länkar till dig.

  Nej, det var ingen censur. Min kommentar är hos Anna Veeder nr 7 ..!
  Tre gånger klistrade jag in meningen:
  “…Saknar å andra sidan omvärlden intresse för vad som pågår inom det ockuperade området, ökar gissningsvis ockupantens handlingsfrihet…”

  Det var utan konkret svar.
  Tiko har fastnat vid ordet GISSNINGSVIS!

 20. Kuuuuufen # 13

  Idag bloggar jag om israeliska ministrar som tar till schappen för att slippa åtal för krigsbrott! Läs gärna, och njuuuut!

 21. Men israeliska krigsförbrytare är omöjligt att åtala för krigsbrott så länge konflikten finns – Ockupation måste upphöra för att kunna sätta i gång processerna i Haag.
  Saken är att England, Irland, Frankrike, Österrike, Holland och Tyskland har några paragrafer i sin lag som ger dom rätt att arrestera en krigsförbryttare och att åtala honom för krigsbrott på egen mark.
  Dom länderna har rätt att åtala krigsförbryttare, och att sätta honom i fängelse tills konflikten, t.ex. kriget eller ockupationen upphör.
  Och sen kan dom länderna utlämna krigsförbryttare till Haag där kan räknas in hans avtjänade straff t.ex. i England + att han får resten av straffet från Haag.
  (Serbiska krigsförbrytare har aldrig vågat sätta sin fot i just dom nämnda länder.)

  Jag tror att man vägrar upphöra ockupation av Palestina för att i ledningen finns många krigsförbrytare som är medvetna att dom åker rakt in till Haag samma sekund som ockupationen upphör. Enligt det som Rawia säger i sin artikel & Al Jazeera, den där gubbe skulle få från 20-40 år fängelse.
  Men han sätter gärna palestinierna i fängelse liksom sitt eget folk i evighets skam bara för att rädda egen skin.

 22. Ida D #27

  Livnin lär ha krävt en ändring av brittisk lag. Att låsa in krigsförbrytare är inte heller fy skam.

  Jag tycker att det låter horribelt ändå att man måste vänta tills konflikten är över innan man kan åttala. Har inte du missuppfattat något?

  Palestina konflikten har hållit på i 60 år. Ska man vänta i 60 år till eller? Men bara det att de riskerar att hamna bakom galler gör nytta. Då förstår dem att det är inte Gamla Testamentet som gäller idag och medeltida mörker där man kan komma undan med allt.

 23. F.ö.
  Hos Anna V, såg jag det vanliga, att man försvarar sig genom att använda som exempel världens mest ohyggliga regimer, t.ex. Syrien, Saudiarabien, Egypten, etc.
  Israeler har jätte svårt att identifiera sitt eget land:
  Först skriker dom med motto att Israel är en demokratin (när det passar) men sen, (beroende av situationen och dialogen) jämförar dom sitt land med en rad av världens största regimer.
  Konkret, i denna situationen, (gällande demo) försöker dom att jämföra Israel med Sverige (!) …och ”glömer bort” att deras land kan inte jämföras med något europeiskt land, med tanke på att Israel är OCKUPATIONSMAKT och att där gäller andra lagar som dom själva inte gillar att se eller höra.
  Jag vet inte hur kan dom vara så okunniga inom Haagkonventionen (1907) och den IV-e GK (1949) som är GRUNDLAG FÖR OCKUPANTEN!

 24. Rawia, jag ska säga till dig någonting ur egen erfarenhet o historia av eget land:
  I Haagkonventionen (1907) grundade man lagar & regler gällande OCKUPATION, där Österrikes ockupation över Bosnien användes som exempel (typ experiment att grunda lagen).
  Senare, använde man dom grunder för att skapa den IV-e GK (1949), för att lagen gällande OCKUPATION blir ännu mer tydlig och klar.

  Palestina borde användas som ”experiment” för att sätta upp nya punkter, att utveckla den IV-e GK. Punkten som saknas där är TIDSBEGRÄNSNING av OCKUPATION. Ingen har räknat 1907 eller 1949 att en ockupation kan vara under 40 år..! Men, nya ”erfarenheter” (ockupationens nyanser), liksom Palestina-fallet, borde vara inspiration att förändra, lagstifta, utveckla IV-e GK.
  Problemet är att det saknas POTENTIAL för det – politisk vilja o drivkraft. Vi går på gator att demonstrera mot ockupation, men POLITIKER driver inte den här frågan på högre nivå. Det måste komma från EU parlamentet knuff (begäran) till Haag. Palestinier saknar skickliga diplomater och arabvärlden är passiv! GK kan inte förändras av sig själv!

 25. Som sagt till Rawia i #31 – knuff att TIDSBEGRÄNSA ockupationen borde komma från EU, alla länder tillsammans som begäran till Haag.
  Samtidigt tycker jag att EU blev hinder att den IV-e GK utvecklas med TIDSBEGRÄNSNING. Man har försummat GK, just för att EU formades och då började man kasta ljuset till EU domstolen som mest viktigast att utvecklas.
  Om någon skulle knuffa fram TIDSBEGRÄNSNING av OCKUPATIONEN inom IV-e GK, då är det länderna som jag har nämnt i #27 – England, Irland, Frankrike, Österrike, Holland och Tyskland.
  Dom länderna är TOTALT fria från TIDSBEGRÄNSNING. (Dvs. oavsett om konflikten är i gång eller inte – åtalar dom krigsförbryttare)! I just dom länderna, borde vi göra vårt bästa att palestiniernas krafter blir ännu starkare, för att pusha fram regeringar till förändring av själva IV-e GK (gällande TIDSBEGRÄNSNING).
  Om detta talade en gång Ove Bring, efter att han intervju gällande folkmord – armenierna & Turkiet.
  Om vi skulle lyckas att knuffa fram regeringar av dom länderna, då skulle det vara SJÄLVKLART att sätta TIDSBEGRÄNSNING på en OCKUPATION. I det här fallet, skulle man plocka upp israeliska krigsförbrytare precis som svampar i skogen..! :o)