Tror någon att det blir bättre med högerregering?


Nättidningen Dina Pengar berättade igår att de som har dyra bostadsrätter på Östermalm tjänar massor varje månad på bara att äga dem..

DinaPengar.se: ”Ägare av svindyra lägenheter på Östermalm i Stockholm har tjänat mest på bomarknadens prisrally. Östermalmsborna i Stockholm tillhör bostadslotteriets verkliga vinnare. Det skriver Värderingsdata, som jämfört fem olika typbostäder på uppdrag av mäklaren Bjurfors. Efter fem år ligger ägaren av 100 kvadratmeter på Östermalm 700 000 kronor plus, efter att boendekostnaderna dragits från värdeökningen.”

Nu är detta inget som är nytt för vår moderata högerregering, men det finns väl få som tvivlar på att de kommer att ge vanligt folk samma sorts förmåner? Snarare så kommer de att avskaffa alla skatter på hus belägna på Lidingö och i Djursholm, och inte kommer de att beskatta vare sig aktier eller optionsvinster. Nej de skär ner och inte med en brödkniv, de använder motorsåg mot försäkringskassa, a-kassa och pensioner.

Dessutom har de för avsikt att sälja ut alla företag som ger statskassan en rejäl inkomst, Vattenfall, Vin & Sprit m.fl.

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]Bostadsrätter, Östermalm, Högerregeringen, Överklassen, Jämlikhet, Politik[/tags]


4 svar till “Tror någon att det blir bättre med högerregering?”

  1. Ang utförsäljningen hade jag bara sett positivt på detta OM pengarna hade gått till ägarna dvs folket. Varför inte göra som Norge, dela ut det som extra pension, eller kanske inte den blåser dom ju oss på likaså.

  2. Värdeökningen har skett de senaste fem åren, sägs det i den citerade artikeln. Alltså 2002-2007, under socialistiskt styre. Varför har socialisterna inte gjort något åt denna ”orättvisa” när man hade makten? Att vänstern skulle stå på vanligt folks sida är en myt. Värdeökningen på Östermalmslägenheter under vänsterns styre visar detta bättre än något annat.