Tour de Doping, skriver SvD


Den pinsamma tävlingen mellan olika dopingpreparat fortsätter även idag. Snart måste det internationella cykelförbundet stoppa detta rullande fiasko.

Igår greps en av deltagarna i Tour de France av fransk polis och nu har ledartröjan tagit bort och ut ur tävlingen. Cykelsporten riskerar också att mista sin OS-status hävdar tidningarna idag. Själv kan jag tycka att de borde ha gjort det för länge sedan. Kan de inte se till att de idrottsmän som deltar avhåller sig från att fuska så bör de inte ens få vara med i sina nationella idrottsförbund. De ska inte få snylta på stämpeln ”Idrott” under några omständigheter.

DN: ”Rasmussen tillhör stallet Rabobank. Stallets manager Theo DeRooy ska ha dragit ur Tour de France-ledaren Rasmussen efter att han anklagats för att ha ljugit för stallet om var han befann sig när han uteblev från dopningstest i juni.

Enligt Ritzau hade Rasmussen fått till på onsdagen att förklara för sitt stall varför han inte varit tillgänglig för dopningstester. Utan en acceptabel förklaring såg stallet bara en utväg: att sparka Rasmussen.

Rabobank funderar på att dra ur samtliga åkare från tävlingen.”

Vill läkemedelstillverkarna ha möjlighet att testa olika preparats prestationshöjande effekter på människor så kan man säkert ordna det under medicinskt godtagbart kontrollerade former, och med mindre risk för deltagarna att dö en plötslig död.

I nuläget så visar cyklisterna det som många redan misstänker, fusket är utbrett och förekommer inom alla idrotter. Finns det någon anledning att tro att våra svenska idrottare fuskar mindre än andra? Givetvis inte. Det är bara löjligt att tro något sådant. Våra friidrottare är säkerligen lika skyldiga som de ifrån andra länder. Våra guldmedaljörer är de som lyckats dopa sig bäst och som dessutom klarat sig i dopingkontrollerna. Det betyder inte att de inte dopar sig… Källor: SvD DN SvD2 DN2

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Doping, Tour de France, Cykel, Läkemedel, Fusk, Idrott, Friidrott[/tags]


3 svar till “Tour de Doping, skriver SvD”

  1. Håller med. Ibland blir man rätt äcklad över den svenska självrättfärdigheten. Det är förmodligen bara så att ”vi” fuskar på ett skickligare sätt.

  2. Ähh, det ända raka är väl att släppa all dopning fri i alla sporter – låt det bli den freakshow det redan är, fast på lika villkor då. På så sätt kunde kanske sporten ta andelar av den lika sjuka freakshowen som många dokusåpor redan är i dag; där psykiskt sjuka människor deltar instängde i trånga utrymmen med kameran på dygnet runt!

    Lite uppgivet och ironiskt!