Torekull förbaskad på Dagens Industri


Den dagliga genomläsningen av de olika alster som dyker upp på nätet förde mig till den Bonnierägda Dagens Nyheter där den f.d. Bonnierdirektören Bertil Torekull är förargad på Bonnierkoncernens Dagens Industri, tidningen han själv varit med och grundat.


Torekull i DN:
”En skandal att Dagens Industri belönar prestationen att ha producerat en underdånig teveserie om familjen Wallenberg. Att Peter Wallenbergs utgjutelser kunde tillmätas ett värde i vår folkägda teve var en skandal. För att producera sådant ska man inte belönas med storslaget pris, än mindre motta det i närvaro av just den familj man nyss uppvaktat med en gratis pr-show. Hasse Olsson-priset till årets ekonomijournalist är instiftat av en lysande tidningsmakare på Dagens Industri. Då kan man vänta sig pristagare av hög kvalitet. Årets val var ett besvärande undantag, anser Bertil Torekull, grundare av Dagens Industri.”

Ett speciellt ont öga tycks Torekull ha till Peter Wallenberg som han utvecklar beskyllningarna mot.

Torekull i DN: ”Peter Wallenberg har vid sidan av en personlig charm en talang att se ner på individer. Hans sätt att tala om svarta människor är beryktat, eller som han uttryckte sig för den unge Pär Wästberg på besök i det dåvarande Rhodesia: ”de har just klättrat ned från träden”, enligt boken ”Vägarna till Afrika”.

Han har sedan dess formulerat sig än mer graverande eller så som ingen offentlig person normalt skulle kunna utan att avgå eller be oförbehållsamt om ursäkt. I dokumentären fick de kränkta ingen chans att försvara sig, den skamlöse fick stå oemotsagd.”


Foto: Investor

Men läs nu artikeln i DN! Den innehåller en hel del intressanta aspekter.

Bertil Torekull om Wallenberg i DN

Andra om , , , , , , , ,

[tags]Peter Wallenberg, Bertil Torekull, Dagens Indistri, DN Bebatt, Dagens Industri, Investor, Industri, Politik, Rasism[/tags]


3 svar till “Torekull förbaskad på Dagens Industri”

 1. Wallenbergs ord som beskriver de svarta i dåvarnade Rhodisia som apor är ett typisk exampel på hur kaptalisterna tycker och tänker
  Dessa som lever genom att suga blodet på de svaga och de fattiga runt om i världen
  Jag hellre vara fattig och älskad av andra än att vara rik och hatad

 2. Du misstar dig om du tror Wallenbergarna är hatade. T.o.m. Vpk ledare Werner kunde berömma dem på sin tid.
  Varför hata människor med mer pengar än man själv? Själv tycker jag de gör ett bra jobb, en stolthet för Sverige!

 3. Pirre är så härligt mediaotränad, det följer som ett privillegium av att ha tillräcklig makt för att slippa förställa sig. Karln är en frisk fläkt som minner om svunna tider.

  Hö-hö-hö.