Tomten död i tragisk olycka!


Tomten, hans renar och ett stort antal tomtenissar störtade tidigt i morse strax efter 03.00 vid sjön Korpobäckstorposijaure strax norr om Arvidsjaur i Norrbotten.

Ett team tyska testförare hos BMW blev vittnen till olyckan och berättar för Gällivareposten att det såg ut som om ledarhärken plötsligt bara föll ihop.

BMW-personalen som stannat för att titta på tomtens övningsflygning blev vittnen till den tragiska händelsen.

Hanzi Fügelsang, mekaniker hos BMW, säger till Gällivareposten:

“- Det såg ut som om tomtens ekipage gick in i en okontrollerad spin. När vi kom fram var alla döda, det fanns inget vi kunde göra.”

Kommunförbundet uppmanar enligt TT kommunerna att öppna sina krismottagningar.

Föräldrar uppmanas att berätta den tragiska nyheten försiktigt för barnen..


11 svar till “Tomten död i tragisk olycka!”

 1. Nej, nej, nej, det var tomtens granne som brukar rycka in för tomten som var med om olyckan. Tomten bor förresten i Stockholm och jobbar i Tomteboda.

 2. Nej tyvärr. Jag är ledsen men du är felinformerad. Jag har bilder också men jag vill ju att även barn ska kunna titta på mina kattbilder och så därför visar jag dem inte. De är sliskiga och klart olämpliga för känsliga personer. Men det råder inte den minsta tvekan om att det är den äkta tomten och hans nissar.. Sorry sorry..

 3. Eftersom Du är fullkomligt opålitlig Jinge ringde jag kommissarie Norlander en gammal kompis sedan Vietnamdemonstrationernas tid och det visade sig att han var upprörd till förbannelse. Surrade nått osammanhängande om att dom gripit en blå tomte på Lapland airport. Trotts att det var varmt (-8,4g) var han alldeles blåfrusen och verkade som om han hade virrat runt en längre tid utomhus. I närheten där dom grep den blåfrusne hade dom hittat ett gammalt FFV Carl Gustaf raketgevär m/48.

  Undrar om det är samma elaka tomte som jag bloggade om den 15 december
  http://bloggarna.se/webedit/ace/aa.asp?sidaid=243#dec15

 4. Nämen vad festligt KAS! Känner du oxo Kalle Norlander? Sist jag var och hälsade på honom bjöd han på hemtillverkad Nordstiernan direkt ur dunken.. Prima grejer, han kan verkligen sina saker den polisen. Men du ska nog inte tro för mycket på honom såhär i juletid. Han brukar nämligen börja festandet vid Alla Helgons Dag och fortsätta fram till påsken. Han är tjänstledig för ”jakten” som det heter. Sedan sliter han som en vietnamesisk risbonde resten av året (det är ju ljust dygnet runt som han säger..)

  Pratar du med honom igen så be honom att packa en femliters ordentligt och posta den. Den får INTE klucka så den måste vara helt fylld. Jag sätter in en femhundring på hans personkonto direkt han skickat den.

  Ska du oxo ha?

 5. Vad är det jag ser? Diskriminering!
  jag är fullt levande!
  Passa dig, annars får du inga julklappar!
  jag ska stämma dig!

 6. Diskriminering? Jag lät bli att nämna att själva tomten gick tvärt genom isen plus att han delades upp i småbitar.. BMW:s testteam är alla inlagda på sjukstugan i Arvidsjaur för krisbearbetning..

 7. Jag har mina misstankar om vem som är tomten. Jag minns en bild Jinge haft på sig själv på bloggen som föreställt en skäggprydd man i lagom mogen tomteålder.
  Denna falska nyhet är förstås en rödridå för att vi inte ska inse att det är Jinge som är tomten.

 8. Bevisningen mot den blå tomten räckte inte till så Norlander var tvungen ätt släppa den misstänkte.

  Den Blå tomten, han vandrar förvirrad kring i en blå tomtedräkt på Göteborgs bakgator… Senil, färgblind och på dekis. Tomten har blivit värvad av reinfeldt. Ska tydligen sälja julklappar nuförtiden. Renarna har han slaktat och sålt köttet till McDonalds, numer har han outsourcat utdelningen av julklappar till sameförbundet. Fast i den gröna skatteväxlingen beslagtogs alla deras hundslädar p g a höga koloxidutsläpp, så klapparna får ligga på lager i LKABs gruva i Kiruna. Tomten överlåter av denna anledning ut hela verksamheten till den kinesiska leksaksindustrin och får 5% royalties på försäljningen. Detta har lett till att han är sysslolös,Vilket förklarar att han driver omkring på fyllan i göteborg hela tiden.
  Cirkeln är sluten.

  KAS/ JS