Tokkrista och Israel

Detta hittade jag nyss på Liveleak.com och jag tycker att det var sevärt, det behövs ingen förklaring, man behöver bara se…


Andra bloggar om: , , , , , , , ,

[tags]USA, Israel, Kristna, Judar, Judendom, Amerikaner, Iran, Mellanösternkonflikten, Politik[/tags]


25 svar till “Tokkrista och Israel”

 1. Visst ser vi kristna det som händer i världen som den yttersta tiden. Men som europe så kan man inte låta bli att reflektera över att USA har George W Bush som president. Milt uttryckt så faller trovärdigheten till noll eller som Hugo Chavez sa:

  ”Ondskan finns i ert eget hem”

 2. Några visdomsord från konferensdeltagarna:

  ”The one who forces Israel into a peace treaty with the Arabs is the one who we need to watch out for” (syftandes på den kommande antikrist)

  ”Another reason why we support Israel, we have a common enemy. Moslems”

  ”We are fighting what is behind the moslem people which is satan, because satan is the one that is actually trying to destroy the Jewish race”

  ”Actually, we have been praying for the whole Jewish race for a long time”

  Israels främsta supporters finns bland sionistiska judar, evangelistiska kristna, apartheidvurmare och islamofober. Utav dessa grupper verkar evangelisterna vara de mest blåsta av alla.

 3. En antikrist skall framträda i den sista tiden. Han ger sken av att han kommer för att rädda världen. Han skall få stor makt och skall förvilla många. Han utger sig för att vara gudomlig och vilja människors bästa. Han uppträder som Kristi ställföreträdare och får stor framgång. Antikrists ande är redan verksam i samhällets maktcentra i många olika institutioner/…/ Han menar sig vara för lag och ordning, lovar lösa världsproblemen och blir upphöjd av massorna. Han får stor ekonomisk makt och styr handeln:

  Antikrist kommer att ha politisk, ekonomisk och religiös makt. Han skapar lagar som beskyddar grym orättvisa och laglöshet/…/ Antikrist vill bli åtlydd och dyrkad och vill tvinga alla under sig. Han får oerhörd makt över massmedia och yttrandefriheten stryps.

  Antikrist kommer att vilseföra massorna. Villfarelsen blir så stark, så att många kristna leds vilse. Det skall bli ett stort avfall från den urkristna läran. I skaran av Antikrists följeslagare finns alla de som inte ville veta av Guds Ord utan ersatte det med människobud. Antikrist samlar till sig många som har ett sken av gudsfruktan men inte vill veta av dess kraft.

  Källa 1 Joh. 2:18-29, 1 Joh. 4:1-6,
  2 Joh. 7-11,
  2 Tess. 2:1-12,
  Matt. 24:15-28,
  1 Tim. 4:1,
  Upp. 13, Upp. 19:19,20,
  Dan. 7, Dan. 9:27, Dan. 11:21-39, Dan. 12.

 4. ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..psykfall?

  Tanken av att landet de bor i, sitter på världens största kärnvapen arsenal, får mig att vilja flytta till, inte månen, något mycket längre bort. Kanske Andromeda galaxen? Seriöst, se bara på den kvinnan i slutet av filmen, som ”dansar”, hon verkar ju i absolut frenetisk, fanatisk stasis. Skrämmande.

 5. Det är dumt nog vi europeer som är upphov till statsbildningen Israel genom den rasism som härjade i Europa under 1800- och 1900-talet.

 6. nature,
  Bra jobbat!

  Jinge: Ska man skratta eller ska man skratta?
  Fast nej, skrattet fastnar i halsen. De har Bush på sin sida. Ett arabiskt ordspråk säger:
  Ett vapen i händerna på en galning är alltid farligt!

 7. En genomgång av den frikyrkliga (kristna alltså) tolkningen av det judiska folket och staten Israel finns i en avhandling ”När tiden tar slut” av Göran Gunner utgiven av något som heter Studia Theologica Holmiensis.

  Festlig läsning hur man, som Nature ovan, ständigt (och fräckt) varierar tolkning av bibeln allteftersom händelserna i världen äger rum.

  Därför borde vi förbjuda alla religiösa friskolor och se till att ALLA i gymnasieskolan får studera tillvaron ur ett vetenskapligt kritiskt perspektiv. Alltså helt annorlunda än vad alliansen vill med sin skolpolitik.

 8. Ja, skratta eller gråta och lägga sig i fosterställning och skaka av skräck!? Hur kan folk vara så ignoranta och korkade? Folk som lever i världens rikaste land med åtminstone gratis grundskola. Hur kunde det gå så fel i så stora delar av det amerikanska samhällsbygget? Varför blir man i världens rikaste land, där man har tillgång till all information i hela världen, religiös fanatiker? Det är nästan obegripligt att det skall finnas runt 60 miljoner sådana där människor i USA och att de har möjlighet att avgöra utgången i presidentvalen?

 9. Det sägs ibland att dumbomarna är harmlösa men de intellektuella farliga. Men om dumbomarna är många så kan de ge stöd åt farliga idéer.

 10. Vet inte hur många som följer simpsons men karaktären ned flanders är en mycket snäll bild av verklighetens höger kristna i USA.

  Att Bush vann hade mycket att göra med att han kunde mobilisera miljoner via kyrkorna och sprida sitt budskap genom de kristnas egna tv kanaler. Och att han kom ut som en nyfrälst. Jag tror inte reinfeldt inleder varje regeringsmöten med en bön som bush gör eller att det hålls regelbundna bibelstudiegrupper inom rosenbad. Att Bush pratade om ett korståg var nog för att det var naturligt för honom med det tänkesättet. Bush administrationen är med andra ord en av dom mest religöst intriktad i USAS historia.

  Det var Bush som före han blev president åkte på en av hans få utlandresor till Israel där han personligen guidades av Ariel Sharon. Något som tydligen ska ha påverkat honom starkt.
  Hur många känner till att Blackwater legosoldats företaget leds av en högerkristen miljonär och före detta Navy seal? Inom den amerikanska militären finns också det en stark förankring av högerkristna. Kolla länken för den som vill läsa mer. http://tinyurl.com/ymkybt

 11. Hm … Många kloka ord i denna debatt!
  Det många kristna missar är att en muslim måste acceptera alla profeter i rak nedgående led från Abraham ner till Jesus på precis samma sätt som de måste acceptera Mohamed som profet för att få kalla sig muslim!

  Den tok-kristna bombhögern i USA blundar naturligtvis för detta faktum! Så den tolerantaste av alla de abrahamitiska religionerna och den modernaste, är naturligtvis Islam. För Islam kan tolerera både Kristna och Judar. Historiskt sätt så har också judar haft mycket större religiöst frihet i de muslimska länderna, än de haft i de kristna Europa (undantag Storbritannien) för de kristna har haft mycket lite till övers för judarna! Tor mig! Ta katolicismen som ett enda lysande kristet exempel på en religion med lång historia av antisemitism i sig som det inte mej veterligen inte finns någon motsvarighet inom Islam.

 12. Aimo skrev: ”Festlig läsning hur man, som Nature ovan, ständigt (och fräckt) varierar tolkning av bibeln allteftersom händelserna i världen äger rum.”

  Ett marginellt förtydligande:

  Nu är texten som är angivna i kommentar nr 3 (från mej) INTE några tolkningar, utan direkta citat från den heliga skriften Bibeln! Och som kristen eller juden måste man väl lägga lika stor vikt vid dessa citat, som samtliga övriga? Eller menar du att man kan ta lite som det passar – som från ett smörgåsbord eller?

  Läs och lär!

 13. Det där citatet ur Bibeln (kommentar 3 ovan) måste ju varna en varning för Bush och hans anhang. Beskrivningen är ju på pricken!

 14. Jag hittade av en slump samma video igår och la ut en länk på Lennarts blogg, ”Det progressiva USA”, och tänkte vilket gigantiskt vansinne som råder i USA. Som svensk blir jag mörkrädd över att det överhuvudtaget finns människor med sådana här extremt vansinniga åsikter och det som skrämmer mig mest är att flera ledande politiker från senaten överhuvudtaget besöker sådana här tillställningar. Men det gör de för här finns pengar och röster att hämta.

  Det skulle vara otänkbart för en svensk statsminster eller riksdagsman/kvinna att överhuvudtaget synas deltaga i ett religöst sammanhang av detta slag, de skulle förlora allt förtroende bland folket. En av de största fördelarna med Sverige är att vi har befriat oss från detta religösa vansinne efter nästan 1000 år av religöst förtryck. I Sverige råder inte bara religionsfrihet utan också frihet från all religion och det är jag ytterst tacksam för.

  Det som oroar mig mest är att dessa galningar har stort politisk inflytande i världens största kärnvapenmakt och vilken enorm skada de kan orsaka.

  Jag säger bara varning för alla neocons, kristna och sionist lobbyn (AIPAC) i USA, de var alla för Irak kriget och de är alla för en preemtive strike mot Iran.

 15. Kerstin,krev:

  ”Det där citatet ur Bibeln (kommentar 3 ovan) måste ju varna en varning för Bush och hans anhang. Beskrivningen är ju på pricken!”

  Det är en TOLKNING, Aimo!

 16. En preventiv attack är olaglig, en preemptive kan man bara gör om man står inför ett direkt invasionshot eller annat motsvarande krigshot. Såklart de inte använder rätt ord, men vi andra bör inte använda preemtive. Man bör erkänna att det är ett brott mot internationell rätt.

  Hur som helst lär Sverige sälja vapen till angriparna :/

 17. Nature, att välja citat ut bibeln är en tolkning, liksom det måste vara från koranen eller andra religiösa grundskrifter. Man kan göra det lätt för sig och hävda att just min tolkning är den som den religiösa skriften djupast menar.

 18. Va???

  Jag citerar från bibeln, hur kan det bli en tolkning???

  Snälla, kan någon hyfsad begåvad person här förklara vad aimo menar? Var någonstans har jag gjort en tolkning av följande citat ur bibeln:

  En antikrist skall framträda i den sista tiden. Han ger sken av att han kommer för att rädda världen. Han skall få stor makt och skall förvilla många. Han utger sig för att vara gudomlig och vilja människors bästa. Han uppträder som Kristi ställföreträdare och får stor framgång. Antikrists ande är redan verksam i samhällets maktcentra i många olika institutioner/…/ Han menar sig vara för lag och ordning, lovar lösa världsproblemen och blir upphöjd av massorna. Han får stor ekonomisk makt och styr handeln:

  Antikrist kommer att ha politisk, ekonomisk och religiös makt. Han skapar lagar som beskyddar grym orättvisa och laglöshet/…/ Antikrist vill bli åtlydd och dyrkad och vill tvinga alla under sig. Han får oerhörd makt över massmedia och yttrandefriheten stryps.

  Antikrist kommer att vilseföra massorna. Villfarelsen blir så stark, så att många kristna leds vilse. Det skall bli ett stort avfall från den urkristna läran. I skaran av Antikrists följeslagare finns alla de som inte ville veta av Guds Ord utan ersatte det med människobud. Antikrist samlar till sig många som har ett sken av gudsfruktan men inte vill veta av dess kraft.

  Källa 1 Joh. 2:18-29, 1 Joh. 4:1-6,
  2 Joh. 7-11,
  2 Tess. 2:1-12,
  Matt. 24:15-28,
  1 Tim. 4:1,
  Upp. 13, Upp. 19:19,20,
  Dan. 7, Dan. 9:27, Dan. 11:21-39, Dan. 12.

  Gillar du inte vad som står den heliga boken, läs den inte då!

 19. Den heliga boken innehåller allt som kan gagna en fanatiker för sitt eget skumma syfte.
  Och à propos fanatiker –
  jag läste idag att Bush ökar sitt miltära bistånd till Israel med 25 %, dvs. trettio miljarder dollar under tio år.
  Det har Bush råd med, fastän miljoner amerikaner lever utan sjukförsäkring och att många blir utkastade på gatan i nattdräkt från sjukhusen om man inte förmår betala sjukvårdsavgifterna.

  För att inte tala om palestinierna.
  Där är nöden så skriande att inga ord räcker till.

  Men till krig och kapprustning saknas aldrig några pengar.
  Jag får inte ekvationen att gå ihop…

 20. Det här klippet är ett sådant där som jag verkligen önskar vore någon sorts bisarr komedi. Det värsta är att så inte är fallet

  Jag finner det ganska skrämmande att en av världens största militärnationer leds med de här tankarna i grunden. Världspolisen styrs bitvis av exakt samma makter de säger sig bekämpa (fast då är det givetvis tal om andra religioner).

  Skrämmande är vad det här är. Skrämmande och mycket alarmerande.

 21. Sara G says:
  ”Men till krig och kapprustning saknas aldrig några pengar. Jag får inte ekvationen att gå ihop…”

  Jo då, det tror jag visst att du kan förstår – svaret ligger alldeles framför dej; för med militär och vapen behåller man eller tar makten och dessutom skapar man rädsla, djup rädsla, hos människor och när rädsla på den här nivån används som instrument för att kontrollerna människor kan man nå långt i sina maktsträvanden! Saddam Hussein skapade precis samma rädsla och det tog honom till makten! Så svårt är det inte!

  Kristoffer Forsgren skrev:

  ”Jag finner det ganska skrämmande att en av världens största militärnationer leds med de här tankarna i grunden.”

  Ja visst är det skrämmande (det är väl tanken också) och för övrigt, vad skiljer denna supermakt från någon tidigare i detta? Alla har de haft en eller annan mytologisk filosofi som grund för sitt agerande!

 22. ”vad skiljer denna supermakt från någon tidigare i detta? Alla har de haft en eller annan mytologisk filosofi som grund för sitt agerande:”

  Det som skiljer från tidigare supermakter är vapnen, de högteknologiska vapnen, kärnvapnen – och ”stjärnornas krig,”
  oavsett Machiavelli eller vilka annan otäck filosof supermakten väljer att följa.

 23. Tackar, det är inte så ofta jag får höra att lilla jag har rätt. You made my day…