Tidningsbudet är vår tids hjälte!Tidningsbudet

För en stund sedan vaknade jag av vindens ylande. När jag försöker se ut genom fönstren som vetter mot öster inser jag att SMHI hade rätt. Det skulle komma snö hävdade de nämligen.

Hur mycket snö som kommit går inte helt lätt att lista ut eftersom fönstren är igensnöade.

Men min morgontidning låg prydligt innanför dörren vilket får mig att tro att det är snömannen själv som arbetar som tidningsbud.

På Ekot berättade de att Sydkraft under natten har tappat bort över
30 000 hushåll. Ja, kanske det är hushållen som tappat bort Sydkraft.

Under alla omständigheter har hushållen säkerligen tappat hoppet om inte annat.

Igår var Vattenfalls VD gäst i ekots lördagsintervju. Han kunde inte förklara varför företaget ska heta Vattenfall när majoriteten av kraftproduktionen de har kommer från kol och kärnkraft.

Den mannen skulle jag inte vilja ha som tidningsbud, det är då ett som är säkert.

Min grabb ska köra buss idag.

Omöjligt. Snösvängen är numer konkurrensutsatt eftersom marknadskrafterna har tagit över den precis som bussbolagen. Både bussar och plogbilar har numer blankslitna däck och undermåliga fordon.

Hur länge de digitala motor-vägarna är tillgängliga är väl en öppen fråga.

Finns det någon snösväng här?


5 svar till “Tidningsbudet är vår tids hjälte!”

  1. Äntligen har vintern kommit och bussarna håller tiderna här trots dåliga däck. Tidningsbudet vet jag inget om eftersom jag aldrig får någon tidning.

  2. Det där med bussarna skulle jag inte ha skrivit om, för nu är 8:45-bussen härifrån mot Slussen minst 20 minuter försenad och en del av linjesträckningen är indragen helt för den bussen för att vinna tid. Swebus hade inte råd med fräscha däck för alla bussarna denna vinter trots att de lovade det våren 2004. De räknar väl kallt med att vi förare skulle glömma det löftet.
    Dock är det härligt med riktig vinter, jag blir så glad över det.