Tidningsanka eller verklighet?


Sveriges Muslimska Förbund och dess ordförande valsar omkring i medierna just nu – det påstås att de skulle ha krävt undantag i lagarna för muslimer.

Det är den alltid lika kontroversiella Mahmoud Aldebe som sin vana trogen vill synas i tidningarna, eller om det möjligen är sina medlemmar han vill synas för. Personligen måste jag erkänna att jag inte ens är säker på att han är inblandad. Det kan faktiskt vara t.ex. en rasistgrupp som Sverigedemokraterna som skrivit i hans namn bara för att öka på islamofobin. Eller så är det möjligen någon annan nazi-anstucken organisation..

Men är det verkligen Mahmoud Aldebe som föreslagit separata lagar för muslimer gällande t.ex. äktenskap så är han att gratulera. Man kan knappast hitta på något mer politiskt inkorrekt faktiskt. Jag är osäker, men jag undrar om det inte finns ett visst stöd i koranen för månggifte. Jag är lite osäker så ta mig inte på orden alltför mycket.

Att Sveriges Muslimska Förbund vill ha hemspråksundervisning är rimligt. Det bör alla invandrade människor ha rätt till.

Dagens Nyheter berättar att de har försökt att nå Mahmoud Aldebe för en kommentar men att de inte lyckats nå honom.

Han kanske inte ens finns i Sverige. Under alla omständigheter är det så politiskt galet att det faktiskt är skojigt. Tänk om det visar sig att det bara är fejk?

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]politik, Sveriges Muslimska Förbund, Mahmoud Aldebe, islam, islamofobi[/tags]


14 svar till “Tidningsanka eller verklighet?”

 1. 4:3 ..Så mycket som du postar om muslimska frågor trodde man du läst Koranen. Fast i det här fallet var ju å andra sidan allt rena gissningar.

 2. Kolla på Aftonbladets hemsida skall du se att de intervjuat Aldebe så något falsifikat är det knappast, möjligen delvis feltolkat. Själv ser jag det inte som så anmärkningsvärt, de är knappast första särintresset som vill ha specialanpassade lagar. Försöka duger.

  Att försöka blanda in imamer i skilsmässor så de godkänns i hemlandet är kanske inte så dumt. För en tid sedan kunde man läsa om hur somliga muslimska män tog hit kvinnor och gifte sig med dem och sedan skilde sig precis innan två år gått så att de inte fick stanna här utan tvingades hem, och för att göra det riktigt jävligt skilde de sig visserligen enligt svensk lag men vägrade skilja sig på ett sätt som räknades i hemlandet så där klassades kvinnan fortfarande som gift och tvungen att följa makens önskningar.

  Det är f.ö. inte svårt att hitta stöd för månggifte i bibeln heller.

 3. Nog tycker jag du är helt fel ute om du tycker att olika religösa grupper skall kunna ha olika lagar i samma land(i detta fall Sverige). Skärp dig, nog förväntar jag mig mer av dig än så. Snart vill du väl att alla far till bönemuren i Jerusalem och slår pannan blodig mot muren eller att kvinnor av etiska skäl måste omskäras eller att alla måste lära sig lilla katekesen av diverse difusa religösa skäl.

 4. ”Att försöka blanda in imamer i skilsmässor så de godkänns i hemlandet är kanske inte så dumt.”

  Nu är det inte bara att blanda sig i skilsmässor som imamer ska göra, utan godkänna dem. Det innebär antagligen en del övertalningsförsök från imamens sida att skilsmässan inte ska blir av. Om en kvinna har blivit misshandlad och vill skiljas kommer imamen försöka få henne att stanna kvar i förhållandet eftersom det kanske är hennes fel (sura 4:34 säger som bekant att en man har rätt att slå sin fru). Förslaget leder säkert till färre skilsmässor bland muslimer.

 5. Ptja, här i Svitjod så gifter prällen folk, många vänder sig till prällen om dfe får problem i äktenskapet oxo. Men det behövs knappast ngn lag för att prata med imamen.

 6. [sarkasm]Vad underbart det är när det plöppar upp islamexperter bara du nämner ordet islam. Sen det där fjuttiga med att fråga en muslim hur det egentligen är – det är en bisak. Det är bara att peka på ett citat i koranen – utan sammanhang, tolkning, historisk relevans eller praktisk betydelse. En svensk kan väl ändå inte ha fel, för bövelen? En svensk har som bekant förmågan att komma med objektiva, sakliga och diplomatiska bedömanden som kan appliceras på alla möjliga tillstånd, må det vara en liten by i Indonesien, eller en storstad i Argentina. Alla utanför våra gränser är som vi menar att de är…….[/sarkasm]

 7. banan:
  utgår från att det var mig inlägget var riktat till. Just sura 4:34 har jag ett oräknligt antal gånger diskuterat med muslimer, och EN (av cirka 20) har sagt att ingen form av fysisk bestraffning är tillåten. Kanske borde du prata lite med muslimer?

 8. Marcus:

  Ja nog har du rätt, kanske borde jag tala med muslimer istället för att bringa fram saker ur min egen ficka. Kan du hänvisa mig till några? För mig själv kan jag inte diskutera med – det skulle se otroligt löjligt ut att stå framför spegeln och prata, muslim eller ej. Far min som var lektor i religionslära (islamologi) under 80-talet vid universitetet i Baghdad duger nog inte heller. Hela familjen och släkten är nog okunniga, de har ju för nära band till mig. Mitt umgängeskretskan man definitivt räkna bort, dom muslimerna är hur partiska som helst. Kan du vara så snäll och hänvisa mig till några riktiga muslimer, när alla de uppräknade ovanför kan kastats i papperkorgen? Hoppet är upp till dig, vi har missförstått våra läror i århundraden……..

 9. Om du verkligen talar sanning så tar jag gärna en debatt med dig så har du chansen att få mig att ändra uppfattning.

  Men faktum kvarstår: jag har diskuterar detta stycke med ett stort antal muslimer (på olika debattforum som lunarstorm, muslimer.net, sinbad.se) och jag har alltid fått samma svar (med ett undantag).

 10. Marcus:

  Du skrev ”Nu är det inte bara att blanda sig i skilsmässor som imamer ska göra, utan godkänna dem. Det innebär antagligen en del övertalningsförsök från imamens sida att skilsmässan inte ska blir av. Om en kvinna har blivit misshandlad och vill skiljas kommer imamen försöka få henne att stanna kvar i förhållandet eftersom det kanske är hennes fel (sura 4:34 säger som bekant att en man har rätt att slå sin fru). Förslaget leder säkert till färre skilsmässor bland muslimer.”

  I mitt tycke tar du till fler påståenden ur egen ficka än vad som är rimligt. Jag räds inga diskussioner och du är på intet sätt i en unik position. Dock tvivlar jag genomgående på att du har diskuterat frågan med kunniga muslimer, svaret hade onekligen varit annorlunda. Vill du diskutera med mig så får du lämna fördomsväskan i ett annat rum, jag är inte intresserad av att bli föremål för någons okunniga lek. DU hittar mitt mail i mitt blogg, jag tror inte att Jinge är förtjust i att ha sitt blogg som ett diskussionsforum.

 11. Att alla muslimer som inte tycker som du är okunniga är onekligen ett påstående från egen ficka från dina sida. Frågan är hur intresserad du är av sanningen

 12. Marcus:

  ja, alla som inte kan grundläggande teser om något de uppger vara deras livsstil är okunniga. Alla som uttalar sig trots att fakta föreligger om det motsatta är okunniga. Jag tänker INTE stryka dig medhårs för att du för politiskt korrekthetens skull ”måste ha jämlikt med sanning i dig”. Det verkar som att du försöker slänga in besserwisser/arrogant-kortet, när det för mig tydligt handlar om att det inte är diskussion du är ute efter. Det är provokation. Det är skumt att du frågar efter debatt och när jag går med på det så ändrar du strategi till provokation. Jag för den delen är inte intresserad av dina fasoner, och tänker inte heller göra om detta blogg till ett rent dikussionsforum. För mig är diskussionen med dig avslutad, finn dig en annan att köra ditt egendomliga race med.