Thomas Quick påhittad seriemördare?


Idag läste jag på Aftonbladets webbplats att mordet på lilla Johan som försvann för 25 år sedan nu är preskriberat.

I notisen står att Thomas Quick är dömd för detta mord, precis som för en del andra mord. Jag undrar om han inte också erkänt mordet på Helene och Jannike som nu Ulf Olsson dömts för..

Quick är dömd för åtta mord och säger själv att han mördat trettio personer. Men det lite märkliga med detta är att Thomas Quick aldrig setts av något vittne trots att 10 000 personer hörts av polisen.

Man har aldrig i något sammanhang hittat någon teknisk bevisning som stöder Quicks erkännande. Tvärtom har han faktiskt dömts där det finns teknisk bevisning som friar honom från brott.

Quick säger sig ha sågat itu ett offer och ätit upp delar av kroppen. Trots att offret var intakt när det återfanns så har Quick dömts.

Jag undrar över den rättsordning som gäller. Det har visat sig att mord som Quick erkänt har begåtts då han bevisligen suttit i terapi på Säter. Borde inte sådant

ge signaler till myndigheter och domstolar att se upp med utsagor från den mannen?

Borde man inte förvissa sig om att teknisk bevisning presenterades i åtminstone ett av de mordfall som Quick säger sig ha begått?

Christer van der Kwast är numera riksåklagarens högra hand, han sparkades snett uppåt efter att ha drivit de flesta av målen mot Quick. Antagligen gör han rättsamhället mindre skada som mutåklagare..

Vi kan nog utgå ifrån att Quick är rejält tokig, problemet med hans domar är bara att andra mördare nu går lösa. Och mytomani är faktiskt inte straffbart..


5 svar till “Thomas Quick påhittad seriemördare?”

 1. Guillou har i sin bok ”Häxornas försvarare” ett intressant inlägg i debatten om Quick, som går ut på ungefär det du skrev nu. Läsvärt.

 2. Mördare av denna typ får ett ohyggligt straff! Det sa tex jesus å hänvisade till deras idol satan. Men ny teknik kommer ikapp dem. Det är INTE meningen att vi ska döda våra medmänniskor eller jävlas.

 3. Det är helt horribelt att Quick blivit dömd! det bevisar bara min tro på det svenska rättsamhällets totala brist på omdöme. Inga bevis men det till trots har han blivit dömd. Tror att man har kännt att man MÅSTE döma någon å varför inte ta Quick som har erkännt. Patetiskt å pinsamt. Skämmas ska de!!! Det gör jag i alla fall.

 4. Ja, fast nu är eran källa antingen Guillou eller Mankell.
  Enligt boken ”Min bror Thomas Quick” så kan inte ens han egen bror förklara detta mysterium. Inte heller i ”Gåtan Thomas Quick” nämns det någon gång om att Thomas Quick skall ha HELT bluffat ihop morden.

  Tvärtom, enligt många forskare skall det ligga någon form av sanning i samltliga Quicks berättelser. Och hur står ni till det fakutm att de människor Quick mördat, faktiskt är mördade och försvunna?

  Avslutningsvis så tror jag inte Quick talar sanning i allt han säger. Jag tror till och med att det är ganska mycket skitsnack och mycket psykotiskt svammel. Dock är jag helt övertygad om att han inte är en ”Påhittad seriemördare”.

 5. Tack för inspiration. Tror att jag skall blogga lite om mitt bidrag till debatten.