Thomas Bodströms grav kommer att bli pissoar


Under en längre tid har socialdemokrater jag känner ruskat på huvudet när man talar om Bodström. De säger inget och ruskar på huvudet..

Nu har SSU:s förbundsordförande Anna Sjödin slutat att ruska på sitt huvud och det är ett utomordentligt gott tecken. Hon skriver i ett inlägg på SSU:s hemsida:

Thomas Bodström kommer att bli ihågkommen som den justitieminister som spolade ner svenskarnas integritet i toalettstolen. Han vill avlyssna personer som inte är misstänkta för brott, han vill övervaka all datatrafik och läsa din e-post, han vill lagra dina telefonsamtal och han vill ta bort förbudet att sätta in militär mot civila. Sammantaget är dessa förslag ett rakt hot mot vårt öppna samhälle.

Det har känts oroande att det bara varit vänstern och högern som öppet talat emot det Bodströmsamhälle som är på väg att utvecklas. Senast igår hävdade Wilhelm Agrell i SvD att regeringen visar ”ett uppenbart ointresse” för de nu aktuella CIA-flygningarna i Sverige. Knappast någon tror annat än att regeringen spelar under täcket med USA.

Att man också är på god väg för att efterapa Bushadministrationens Homeland Security Act under förespegling att vi har ett starkt terroristhot mot landet är skrämmande. Det har vi inte, det enda vi har är en säkerhetspolis som blivit praktiskt taget arbetslös efter järnridåns fall.

Det är ur DET perspektivet vi ska se regeringens iver att spionera på enskilda svenskar.


Anna Sjödin

Anna: Lösningen ligger i intelligent polisiärt internationellt samarbete, inte ett allmänt rotande i människors telefonsamtal, sms, e-post, sopor och garderober. Det är brist på demokrati, mänskliga rättigheter och sociala skyddsnät som skapar en grogrund för brott och terrorism.

Thomas Bodström är ännu ung. Men lyckas han i sitt värv kommer minnet av honom leda till att hans barn måste gömma hans grav. För annars tror jag att det blir värre än Annas nedspolning i toaletten. Folk kommer att vallfärda till graven för att urinera på den.

[ Annas text på ssu.se ]

[ Agrell i SvD ]


8 svar till “Thomas Bodströms grav kommer att bli pissoar”

 1. Du framför bra åsikter, poänger och resonemang och det känns bra att TB (äntligen) får öppen kritik internt för sin politik! Men din slutknorr och rubrik är lite väl magstark?

 2. ”Men din slutknorr och rubrik är lite väl magstark?”

  Ja ibland ser verkligheten sådan ut. Jag tvivlar starkt på att Bodströms eftermäle kommer att skattas speciellt högt. Risken för att jag har rätt är högst påtaglig.

 3. Det är en skit- och pisspolitik så en kontroversiell rubriksättning kan kanske vara okej för att lyfta fram frågan. Dagen är ung, ska bli intressant och se vad det blir för reaktioner: både på din rubrik och på Annas kritik mot toalettminister Bodström…. :-)

  Överlag har alla dessa demokratinedmonteringsförslag och övervakningsåtgärder fått väldigt lite belysning i traditionella medier. Det är märkligt. Kanske ser vi nu en slev som rör om det ordentligt. Förhoppningsvis.

  Vad jag kan minnas så blev det knappt en gäspning efter exempelvis Jonas Sjöstedts inlägg ”Varning för kommande internetövervakning” (http://www.jonassjostedt.com) som nu är över ett år gammalt…!

 4. Jag tror att du har rätt. Hans grav kommer att bli pissad på. Sossar brukar bli respekterade men det gäller inte Bodström!

 5. Men Jinge nu gäller att hitta ett sätt att få stopp på detta och hur det skall gå till är inte så enkelt.

  Var och en får vi göra så gott vi kan och på det sätt vi tror når framgång.

  Jag har i dag Skrivit ett brev till GP, men det skulle förvåna mig om han ens får det framför sina ögon, troligen är det bara Säpo som kommer att läsa det.

  Brevet finns att läsa på min blogg

  KAS

 6. ”Men din slutknorr och rubrik är lite väl magstark?”
  Pytsan! Jag om någon ser fram emot att någon gång ca 2050 fullfölja rubriken, oavsett jag vid den tidpunkten har prostata-problem eller inte..

 7. Fast om han fortsätter att driva en sån här politik kommer väl snart folk inte att vänta på att han ska dö först…
  Fast då kanske man skulle dömas som terrorist av vårt nya Homeland security ;-)