Thomas Bodström avslöjas av Linderborg och Wijk!


I en artikel som Aftonbladet publicerade igår analyserar Åsa Linderborg och Erik Wijk – Thomas Boströms första år vid makten.

De gör det dessutom på ett så övertygande sätt att man inte kan annat än att luta sig baklänges och slå sig över pannan i ren förfäran. Som bekant är kritiken mot Bodström tämligen spridd ibland bloggare i allmänhet. Utan att göra anspråk på att ha analyserat detta kan jag hävda att flertalet är klart oroade över de tendenser som nu syns i den svenska politiken.

Det är dessutom så att alla tycks vara praktiskt taget överens om detta, vi vill inte ha något Bodströmsamhälle, utom möjligen några socialdemokratiska bloggare. Men inte ens alla s-sympatisörer bland bloggarna är tillskyndare av hans idéer.

AB: ”Advokatsamfundets general-sekreterare Anne Rambergs kompakta kritik mot hans åtgärdspaket har han bemött med förbluffande arrogans. Kritiserar man honom för A glider han över till B och säger att det inte stämmer, systematiska integritetsintrång försvarar han med att de tvärtom höjer rättssäkerheten eftersom en domstol ska finnas med i bakgrunden, eller så hävdar han att han bara reglerar etablerad praxis. Sedan tryfferar han med hur allt detta kommer att stoppa trafficking och andra grova brott mot framför allt kvinnor.”

Det påminner starkt om hur han bemötte Pär Ström efter den senares debattartikel i SvD. Jag minns inte exakt hur ministern uttryckte sig men det lät ungefär som ”- Pär Ström är kraftigt paranoid och snarast behövde hjälp.” Även om han inte skrev så är det nog läsarnas intryck. Som Linderborg och Wijk pekar på i citatet ovan agerar han med en uppenbart bedräglig och falsk argumentationsteknik.

I veckan föreslog han att förstärka sekretesslagen för kvinnornas skull. En uppenbar lögn, det är populärt att hävda

att man gör detta för kvinnornas skull när de egentliga skälen är helt andra. Den nuvarande sekretesslagen är bra och behöver inte förändras.

Linderborg och Wijks avslutning är underbart klar och tydlig.

AB: ”I dag demonstrerar ingen för att avsätta Bodström eller någon annan välmenande despot. Men det kommer en dag när vi alla tvingas inse hur långt det har gått. Då blir det kamp om saken.”

En artikel du måste läsa! Gör det!


11 svar till “Thomas Bodström avslöjas av Linderborg och Wijk!”

 1. ((OBS JINGE! jag bifogar en förhållandevis okontroversiell länk nedan från dagens Pravda (utmärkt tidning sedan 1999))

  Den här mycket skarpa och välformulerade duon sätter återigen fingret på en mycket brännande punkt som lyser med sin frånvaro hos nöjespatrasket inom elitmedia, Stenbeck Bonnier Schibstedt och SVT.

  Sedan västmakternas ledarvarg USA med största sannolikhetiscensatte sin egen Reichtags-brand har det rullat på mycket snabbt.
  Anglo-amerikanska medborgare hålls ständigt i schack genom att hotet ”från de andra” piskas upp med jämna mellanrum varpå totalitära fascistlagar kan införas, England befinner sig nu i ett totalövervakningstillstånd och inte heller vi som dessbättre förskonats från ”terrorattacker” går fria från den globaliserade marknadsdiktaturens paranoida övervakningsiver, den en gång så harmlöse och småförsynte Bodström har visat sig vara ett utmärkt instrument i händerna på de krafter som formar vår vardag men befinner sig långt från demokratiskt inflytande.

  Förmodligen har vår slimmade karriärist inte en aning om vad han egentligen sysslar med och innan vi vet ordet av sitter han iförd koppel förespråkandes återinförda interneringsläger för oliktänkande..

 2. Tidningar är normalt inga problem så länge det inte är nazianstuckna (och liknande) Pravda går lika bra som Expressen.. :)

  Ja de är verkligt välformulerade. Hoppas att många läser artikeln!

 3. Pravda går lika bra som Expressen.. :)
  Då undrar jag vad det säger om Pravda angående sanningshalten i artiklarna :-) men artikeln har ju onekligen underhållningsvärde om man är intresserad av mer eller mindre esoteriska konspirationsteorier.

  Men för att återgå till Bodström: jag tror att många inte tar de här övervakningsideerna riktigt på allvar, typ ”jag är en laglydig medborgare, det gäller inte mig”. Problemet är att det faktiskt gäller alla medborgare i högsta grad, även dem som inte är ens marginellt kriminella. Vill man bekämpa terrorism finns det många sätt förutom att inskränka på medborgarnas fri- och rättigheter. Är lite tveksam om anti-sionists ”interneringsläger för oliktänkande” kommer att införas i Sverige den närmaste tiden, men administrativhaft etc vore ingen större överraskning.

 4. Pravda och Expressen är säkert likvärdiga. Men han är helt av banan Bodström. Linderborg och Wijks artikel var megabra!

 5. Till Anna vad beträffar “interneringsläger för oliktänkande”. Det kallades inte ”interneringsläger” eller än värre ”koncentrationsläger” på den tid det begav sig kring 1940. Jag har själv släktingar (som fortfarande var i livet när jag var 30 år) som utan förvarning hämtades i sina hem av polis/hemlig polis/militärpolis och fördes till Storsien för sina åsikters skull. Officiellt hette det då ”militärtjänstgöring”… Med dagens politiska etablissemang ser jag ingenting som skulle hindra samma ”omskrivning” om det hettar till i vår omvärld, idag har vi ju politiker som tom. vill öppna för möjligheten att sätta in militär mot det egna landets befolkning.

  Jag har skickat en bild per mail till jinge som ger en liten vink om att jag vet jag talar om. Jag vill inte att jinge publicerar bilden, men om han vill kan han ju hoppa in i denna tråd och beskriva den.

  Vad gäller artikeln i Aftonbladet så var den bra, de som skrev den verkar förstå vilken ande som Sossarna och Bodström släpper ur flaskan.

 6. Maffig bild Steelneck! Ont om kvinnor på bilden.. Ja Storsien är ett av lägren och det är mycket märkligt att ”arbetarrörelsen” av dagens modell verkar vara så främmande inför de konsekvenser som den egna politiken verkar leda till.

  Men det är väl så det går när en maktfullkomlig pamp hellre gör omogna jasägare till ministrar än låter folk ur rörelsen sitta i regeringen.

  Bodströms kvalifikationer är helt obefintliga och han var inte ens medlem i partiet.

  (s) skulle behöva dra i handbromsen och ägna en tid åt eftertanke.

 7. Texten nedan är hämtad från FFII – Föreningen för Fri Infrastrukturs mailinglista idag fredag 18.26
  ——————————————————–

  EU-nämnden gav idag Bodström rätt att skriva under datalagringsförslaget:

  EU-nämndens majoritet gav i dag regeringen stöd att godkänna direktivet om lagring av trafikdata enligt den överenskommelse som rådet och parlamentet träffat.

  Direktivet kan därmed antas då rådet för rättsliga och inrikes frågor möts på måndag.

  Justitieminister Thomas Bodström, som samrådde med nämnden inför rådsmötet, förklarade efter frågor från ledamöterna att överenskommelsen innebär en regelbunden utvärdering och att Sverige begärt möjlighet till en förlängd införlivandetid.

  EU-nämnden ställde sig även bakom regeringens ståndpunkt i förhandlingarna om Rom II-förordningen, som ska ange vilket lands lag som gäller i tvister som inte har anknytning till avtalsförhållanden, om införandet av ett europeiskt betalningsföreläggande och om ett europeiskt bevisupptagningsbeslut i brottmål.

  Justitieminister Thomas Bodström, som samrådde med nämnden inför rådsmötet, förklarade efter frågor från ledamöterna att överenskommelsen innebär en regelbunden utvärdering och att Sverige begärt möjlighet till en förlängd införlivandetid.

  EU-nämnden ställde sig även bakom regeringens ståndpunkt i förhandlingarna om Rom II-förordningen, som ska ange vilket lands lag som gäller i tvister som inte har anknytning till avtalsförhållanden, om införandet av ett europeiskt betalningsföreläggande och om ett europeiskt bevisupptagningsbeslut i brottmål.

 8. Att hävda att Bodström är inkompetent är löjligt. Han är en av de bästa vi har.