The Pirate Bays pengar till Israel!Computer Sweden

Computer Sweden avslöjar idag att de annonspengar som ägarna till The Pirate Bay drar in går till Israel.

Enligt tidningarna drar The Pirate Bay in omkring 500 000.- per månad bara i reklamintäkter. Det måste komma som en obehaglig överraskning för de amerikanska myndigheterna som fram tills nu beskyllt Sverige för att tjäna pengar på den pågående stölden av immateriell egendom.

Det är uppgifter från tidningen Resumé som citeras i Computer Sweden. Jag länkar givetvis till båda artiklarna.

Att ett Israeliskt företag tar hand om intäkter från The Pirate Bay kan ju inte heller göra ”Knäckebröds-Kalle” speciellt glad…

Piratpartiets nya namn är enligt vanligtvis välunderättade källor ”Böcklingpartiet”.

Andra bloggar om: , , , , ,


Resumé

[ Computer Sweden ]

[ Resumé ]

[tags]politik, the pirate bay, piratpartiet, fildelning, knäckebröds-Kalle, israel[/tags]


12 svar till “The Pirate Bays pengar till Israel!”

 1. Det är väl inte helt oväntat att The Pirate Bay, förmodligen världens största BitTorrent-tracker, drar in miljonbelopp i annonspengar?

 2. Det skulle vara väldigt intressant att faktiskt få klarhet exakt hur mycket som går till TPB. För det verkar vara ett nedrans virrvarr av mellanhänder. Siffran 500 000 netto är ju inte pengar som går till TPB, utan det är företagen betalar för att annonsera. Annonsplatserna säljs genom två mellanhänder varav den ena tar 50% provision (kanske troligt att den andra gör det också) .. då är vi redan nere 125 000 kronor. Det är om annonsintäkterna till TPB betalas in månadsvis. Enligt artikeln i resumé så kan det vara så att de israeliska bolaget köpt sig in på TPB, vilket kan betyda att TPB får en mindre bit av reklamintäkterna i utbyte mot spons av hårdvara eller engångssummor.

  Det är minst sagt en salig röra som förr eller senare männen bakom TPB bör redovisa.

  Sen så ställer jag mig frågande varför du ens nämner Piratpartiet i denna post, ingen av artiklarna du hänvisar till nämner dom ens och Piratpartiet, The Pirate Bay samt Piratbyrån är alla tre helt olika organisationer.

 3. Min kommentar till samma nyhet på frimedia:

  Re: Pirate Bay drar in en halv miljon kronor per månad

  Om påståendet är sant eller inte och om det skulle vara moraliskt eller inte tar jag inte upp nu.

  Men jag måste påpeka att tidningen Resumé länge drivit någon sorts smutskastnings kampanj mot fildelnig och TPB. Den enda källan till påståendet att TPB (omoraliskt) tjänar miljoner är resumés Pär Brumark, som har en koppling till APB och i samma artikell passade på att sammankoppla hela fildelnigsrörelsen med rasism och pedofili.

  Resumés ”expertadvokat” Monique Wadsted ”arbetar i Sverige även på uppdrag Motion Picture Association of America (MPAA)” och hittas atm. i en snyfthistoria på tidnigen resumés framsida, varifrån citatet är hämtat. ( det var inte jag som glömde ett ’av’ )

 4. Nu vill vi se USA rikta samma hot mot Israels regering som mot den svenska :-)

 5. PÄR !!

  Du måste ha en fungerande mailadress om du ska kommentera här!

  Se kommentarsreglerna !!

  // Jinge

 6. Beklagar Jinge! Har en rad adresser. Såg att den som var reggad hos Dig var felstavad..

  Har testat att sända mail dit nu. Får jag svar från Mailer Daemon så raderar jag alla dina kommentarer. Funkar det får du gärna lägga in den borttagna kommentaren // Jinge

 7. Så har “idealisterna” på TPB i alla fall känts sig tvungna att börja, jag säger börja, förklara en del som jag beskrev i min krönika en månad före första (andra eg) tillslaget (det första gällde Tjetjenska servrar, som oavsett vad man tycker om Rysslands härjningar i Tjetjenien, Rysslands härjningar är/var inte de trevligaste precis, inte hellre de som stod för attenaten från andra sidan). Jag fick mkt skit för min krönika om PRQ/The pirate Bay, men hade knappast skrivit den om jag inte haft fog för allt jag skriver i den.
  Skiv- och musikindustrins mångåriga “hjärnsläpp” som regionskodning och brist på reflexer/anpassning är en helt annan sak. Skulle gärna skriva om det.

  Ang. Struwes (SVT) in i absurdum drivna konspirationsteorier om minister/Amerikanska order står att läsa i en kommentar igår på (beklagar om jag tar in en länk från igår innan SVT Struwe fortsatte sitt kosrståg):

  http://www.realtid.se/ArticlePages/200606/22/20060622135454_Realtid210/20060622135454_Realtid210.dbp

  Det gäller standardprocedurer mellan länder. Om ex. Tyskland och Sverige inser att Tjuvfisket i Östersjön är ett stort problem, tas detta säkert upp bilateralt. Finns det dessutom ett gigantiskt skepp som tjuvfiskar i gigantomfattning nämns detta säkert vid namn på tjänstemannanivå.

  The Pirate Bay kommer byte-by-byte att skadeskjuta sig själva i sank moraliskt, tro mig.
  De enda som inte tjänat pengar på deras verksamhet är de som skapat varan de förmedlar
  (95% knappast några höginkomststtagare eller miljonärer). Sätt Er ned och kolla eftertexterna på en film någon gång och förstå hur många som varit med att skapa den. Allt från de som står i köket och gör maten till resten av filmcrew till frilansande scriptor, regigerare o s v. Oavsett om det är en Hollywoodfilm eller en indipendentfilm.

  För dem som inte vill förstå att hjältarna blev korrumperade och drabbades av mindre storhetsvansinne….Tja, de frälsta TPB-anhängarna lär väl aldrig vakna.

  Glad Midsommar.

  TPB, The Pär Brumark (inte APB-, CIA-, MPAA-,Polis-, Realtid-anställd eller avlönad av någon för vad jag började ta upp långt innan Razzian (2 st Razzior egentligen som sagt) mot företaget PRQ/The Pirate Bay \\\\\\\\\\\\\\\”Inc.\\\\\\\\\\\\\\\”)

 8. Pär! Länken funkar inte. Gå till sidan och förkorta den med något av de verktyg som finns, typ tiny/shorlify..

 9. Så har “idealisterna” på TPB i alla fall känts sig tvungna att börja, jag säger börja, förklara en del som jag beskrev i min krönika en månad före första tillslaget (det första gällde Tjetjenska servrar, som oavsett vad man tycker om Rysslands härjningar i Tjetjenien, de är/var inte de trevligaste precis). Jag fick mkt skit för min krönika om PRQ/The pirate Bay, men hade knappast skrivit den om jag inte haft fog för allt jag skriver i den.
  Skiv- och musikindustrins mångåriga “hjärnsläpp” som regionskodning och brist på reflexer/anpassning är en helt annan sak. Skulle gärna skriva om det.

  Ang. Struwes (SVT) konspirationsteorier om minister/Amerikanska order står att läsa i en intevju med mig igår på:

  http://www.realtid.se

  Standardprocedurer mellan länder. Om ex. Tyskland och Sverige inser att Tjuvfisket i Östersjön är ett stort problem, tas detta säkert upp bilateralt. Finns det dessutom ett gigantiskt skepp som tjuvfiskar i gigantomfattning nämns detta säkert vid namn på tjänstemannanivå.

  The Pirate Bay kommer byte-by-byte att skadeskjuta sig själva i sank moraliskt, tro mig.
  De enda som inte tjänat pengar på deras verksamhet är de som skapat varan de förmedlar
  (95% knappast några höginkomststtagare eller miljonärer). Sätt Er ned och kolla eftertexterna på en film någon gång och förstå hur många som varit med att skapa den. Allt från de som står i köket och gör maten till resten av filmcrew till frilansande scriptor, regigerare o s v.

  För dem som inte vill förstå att hjältarna blev korrumperade och drabbades av mindre storhetsvansinne….tja, de lär väl aldrig vakna.

  Glad Midsommar.

  TPB, The Pär Brumark.