Talmannen i Knesset, Israels parlament: Kör ut palestinier och befolka Gaza med judar.Moshe Feiglin
”Israel måste attackera Gaza ännu mer skoningslöst, utvisa befolkningen och åter bosätta territoriet med judar”, har vice talman Moshe Feiglin i Israels parlament, Knesset, sagt. Feiglin är medlem av premiärminister Benjamin Netanyahus Likudparti och gör uttalandet för den israeliska nyhetssajten Arutz Sheva. (http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/15326)
Feiglin kräver att Israel genomför attacker ”i hela Gaza med den israeliska arméns (IDF) maximal kraft och med alla konventionella medel till sitt förfogande.” Sedan IDF avslutat ”uppmjukningen” av målen med sin eldkraft kommer IDF erövra hela Gaza, genom att använda alla nödvändiga medel för att minimera skador på våra soldater, utan några andra överväganden” skriver Feiglin skriver i en av flera artiklar där han uppmanar till rena krigsförbrytelser.
Palestina 8karta2

Efter återerövringen kommer Israels armé att ”grundligt eliminera alla beväpnade fiender från Gaza. Den del av fiende-befolkningen som är oskyldiga till missgärningar kommer att behandlas i enlighet med internationell rätt och kommer att tillåtas att lämna Gaza” skriver Feiglin.
”Gaza är en del av vårt land”
”Gaza är en del av vårt land, och vi kommer att vara där för evigt” avslutar Feiglin. Efter eliminering av terrorn från Gaza kommer Gaza att bli en del av Israel och kommer att befolkas av judar. Detta kommer också att bidra till att lindra bostadsbristen i Israel.”

Feiglin har en lång meritlista av uppvigling. Förra veckan utvisade han arabiska ledamöter i Knesset som vågade kritisera Israels pågående slakt i Gaza och kritiserade Israel för att skära av strömmen till dialyspatienter där.
Nu saknar nittio procent av Gaza elektricitet rapporterar journalisten Mohammed Omer, och de flesta palestinier i Gaza får så lite som två timmar el per dag. Dödssiffran stiger obevekligt. Mer än 600 personer har dödats, de allra flesta civila, och mer än 2 500 har skadats. Tiotusentals har flytt sina hem, främst i norr och öster om Gaza, och söker skydd från israeliska angrepp på FN-drivna skolor.
Gaza war 2014

Krav på folkmord.Feiglin uppmaning till förstörelse av det palestinska samhället i Gaza har visst stöd. Bara dagen innan la rabbi Ben Packer fram en liknande begäran, att kalla det nuvarande angreppet ”en möjlighet för Israel att uppnå en seger – för att flytta gränsen” genom att erövra norra Gaza.
Packer är ansvarig för ”Heritage House,” en bosättning i ockuperade östra Jerusalem för soldater som rekryterats från utlandet för att ansluta sig till de israeliska ockupationsstyrkorna.
Israels före detta bosättare i Gaza evakuerades under 2005 och skulle ges en första möjlighet att åter bosätta sig i Gaza. säger Packer.
Förslag som Feiglins och Packers till folkmord hörs allt oftare från israeliska ledare.
En uppmaning till folkmord på palestinierna av Ayelet Shaked, en stigande stjärna i Israels Habeyit Hayehudi (Jewish Home) politiska parti, del av regeringen, uppmärksammades över hela världen sedan The Electronic Intifada nyligen publicerat det.

Obama och Natanyaho images

Netanyahu untitled
* Varför har Israel fått bygga upp ett förråd på kanske 100 kärnvapen i Mellanöstern medan ”världssamfundet” (=den ekonomiska och politiska eliten i USA och dess allierade, samt de privatäga massmedia med sitt ofta strömlinjeformade jasägeri) håller tyst?
* Är bojkott och hårda sanktioner mot Israel samt prövning av Netanyahu, Feiglin & Co inför internationell krigstribunal fel? Varför?i Andra om: , , , , , , , , , , , , ,, , , ,, ,

Democracy Now 22/7 DN I 18/7DN kvällen 17/7SvD 17/7 Röda Malmö 17/7 Demonstration 16/7 DN 16/7 DN 16/7 ”Norsk läkare” Nathan Schackar DN Ulf Bjereld GP DN 13/7DN 11/7PSG i StockholmPSG i Sverige Göran Rosenberg i ExpressenDN 10/7DN II 10/7 Svenssons blogg 9/7 Ship to GazaBilderblogg 9/7 Anna Westers blogg 9/7 Intervju med Putin mm Globalresearch artikelFria Tidningen 13/9 FIB-KulturfrontAron Lund 24/9 Björnbrum 27/9

  18 comments for “Talmannen i Knesset, Israels parlament: Kör ut palestinier och befolka Gaza med judar.

 1. Leif Elinder
  24 juli, 2014 at 07:53

  “People watch the news night after night and at the end of the day they have no understanding what the conflict is all about.”
  Greg Philo
  Glasgow University

  http://www.ifamericansknew.org/media/bad-news.html

 2. Leif Elinder
  24 juli, 2014 at 13:43

  Israel- Palestinakonflikten :

  Mediabild:Israel försvarar sig mot raketattacker.

  Försummad historik:
  Raketbeskjutningarna från Gaza är en desperat reaktion, som grundas på att 1, 7 millioner människor under ytterst brutala förhållanden år efter år hålls inspärrade i ett fångläger utan att västvärlden bryr sig om det och utan en lösning i sikte – och samtidigt som Israel olagligt lägger beslag på mer och mer Palestinskt land.
  (Det flesta dödade är civila – antalet av Israel dödade palestinier överträffar tiofaldigt antalet dödade israeler).

  • moe
   24 juli, 2014 at 14:11

   Och ”terroristerna” har väsentligt högre moral än ”Mellanösterns enda demokrati” då de bara attackerar och träffar militära mål, trots sina primitiva raketer!!! Kollar bara på andelen civila kontra soldater som har stupat på respektive sida!

   • Lars Petersson
    24 juli, 2014 at 16:06

    ”…då de bara attackerar och träffar militära mål, trots sina primitiva raketer!!!”

    Detta är inte med sanningen överensstämmande:
    http://www.dn.se/nyheter/sverige/varken-hamas-eller-israel-bryr-sig-om-oss/

    Snarast är det väl så att Hamas i det närmste helt saknar förmågan att med någon precision kontrollera raketens mål. Då höga företrädare för Hamas dessutom sagt att varje israel är ett mål vilket avser såväl militärer som civila.

    • Kristoffer
     26 juli, 2014 at 13:23

     Saken kompliceras av att Israel är ett genommilitariserat samhälle. Beväpnade värnpliktiga använder civila bussar. Och enligt Israel finns i princip inga civila mål i Gaza. Detta hade ekonomiminister Naftali Bennett att säga när han tillfrågades om varför Israel hade dödat fyra barn som lekte på stranden i Gaza:

     ”I’m telling you — I’ll tell you where we find the missile launchers. We find them in hospitals, in schools, in homes. I myself am a former commando fighter. I saw it in Lebanon. You have a kitchen. You have a living room. And then you have the missile launcher room.”
     http://mondoweiss.net/2014/07/hasbarapocalyse-committing-genocide.html

     Slutligen: Bra artikel, Anders!

    • moe
     27 juli, 2014 at 12:49

     Vet inte varför du länkar till DN som oftast kopierar amerikanska och israeliska nyheter och är därför extremt vinklade! ”Hamas son” finns i Qatar p.g.a. att han inte får resa in till Gaza medan de israeliska sönerna har gjort ett val och kan resa ut och in hur de vill! De har oftast dubbelmedborgarskap, ett från Israel och ett från ett välbärgat västerländskt land, där de kan dra sig tillbaka när det hettar till!

     Jag är ättling till den palestinska urbefolkningen! Vi palestinier är judar, kristna och muslimer! Jag förespråkar ett enat land med judar, kristna och muslimer, där ALLA är lika mycket värda och har samma rättigheter! För så länge ett land är uppbyggd på en enda religion och anser sig har den rätta tron ( guds valda folk), kommer det alltid att uppstå problem!

     Och visst är det tragiskt att vissa välbärgade européer eller västerlänningar som aldrig har vart i Israel får visum och oftast direkt medborgarskap medan andra får inte ens besöka dess annekterat landstycke bara för att de tillhör en viss religion! Är det inte rasism?? Eller har jag fel? Ska du länka till Jerusalem post nu?

 3. 24 juli, 2014 at 20:25

  ”En rad artister, akademiker och politiker, bland dem sex Nobelpristagare, publicerade i lördags ett öppet brev i The Guardian där de manar FN och världens regeringar till militär bojkott av Israel. Avsändarna kallar israels pågående attack mot Gaza ”inhuman” och en ”illegal militär aggression”, och uppmanar världssamfundet att införa ett militärt embargo mot Israel, liknande det som infördes mot Sydafrika under apartheidregimen.

  Utöver de sex nobelpristagarna – Desmond Tutu, Adolfo Peres Esquivel, Jody Williams, Mairead Maguire, Rigoberta Menchú och Betty Williams – undertecknades brevet av bland andra den finske regissören Aki Kaurismäki, musikern Brian Eno, filosoferna Judith Butler och Slavoj Zizek och forskaren Noam Chomsky.”

  (http://www.svd.se/kultur/nobelpristagare-i-upprop-for-militar-bojkott-av-israel_3764320.svd)

 4. Tom Jensen
  25 juli, 2014 at 01:28

  ”Är bojkott och hårda sanktioner mot Israel samt prövning av Netanyahu, Feiglin & Co inför internationell krigstribunal fel? Varför?”

  Är inte saktioner ett brott mot FN-stadgan? Eller folkrätten kanske bara är viktig att upprätthållas när USA och dess allierade bryter mot den…………

  • 25 juli, 2014 at 06:33

   FN:s säkerhetsråd har möjlighet att besluta om sanktioner enligt FN-stadgan.
   Nu utförs sedan många år illegala sanktioner rutinmässigt av USA och EU, de stora skurkarna i sammanhanget. Jag tänker på de hårda egna sanktionerna mot Iran, mot Syrien och sanktionerna mot Ryssland. Detta är betrakta som krigshandlingar enligt exempelvis boken ”Lagen om krig”
   Statsminister Reinfeldt och utrikesminister Bildt tillhör lagbrytarna och har föreslagit hårdare sanktioner mot Ryssland. De får stöd av DN med dess chefredaktör Volodarski som i gårdagens ledare skrev ”Det är bara att hoppas att EU kan närma sig USA:s tuffare linje mot Ryssland. Det handlar inte om krigshets eller vilja till konflikt för sakens skull.”
   Man sanktioner är inte bara krigshets utan krigshandlingar. I ledaren, ett lågvattenmärke nämns Putin (inte Obama) som ”gangsterledare”. Den som beväpnat rebeller är främst Obama direkt och indirekt, militärt och ekonomiskt, i bl.a. Syrien, vilket möjliggjort ISIS (IS) framväxt. Och den som angripit och slagit sönder andra länder (Afghanistan, Irak, Libyen via NATO, Syrien) är just Obama som inte får någon kritik.
   Ja, vi ska vara glada över våra objektiva massmedia och vår fria press, där det är närmast omöjligt att få in en välskriven, faktarik artikel med annan politisk uppfattning.

 5. Tom Jensen
  25 juli, 2014 at 07:45

  Men då FN:s säkerhetsråd inte har beslutat om några saktioner mot Israel så antar jag att du Anders, som hävdar att du är en anhängare av folkrätten, kraftigt fördömer alla sanktioner som in förs mot Israel utan stöd i FN:s säkerhetsråd?

  • Anders Romelsjö
   25 juli, 2014 at 09:59

   Israels apartheidpolitik är, liksom USA:s utrikespolitik, mycket värre än Irans, Syriens och Rysslands politik och synes kvalificera för benämningen folkmord – se kommentatorsvar tidigare.

   Jag är för sanktioner mot Israel och USA så länge de för denna sin utrikespolitik. Men USA kommer att sätta stopp för det i säkerhetsrådet.
   Men hellre borttagande av ovan nämnda sanktionerna samt en stor ändring av Israels och USA:s politik så att den följer FN-stadgan.

   • Tom Jensen
    25 juli, 2014 at 13:01

    Som vanligt svarar du inte på frågan så jag tar den igen. Är du för saktioner mot Israel/USA även om dessa inte har beslutats av FNs säkerhetsråd? Eller fördömer du alla saktioner mot Israel så länge dessa inte har stöd i säkerhetsrådet ?

    • Anders Romelsjö
     25 juli, 2014 at 13:22

     Som vanligt svarar jag på frågan och kan förtydliga med att då Israels USA-stödda politik är så extrem internationellt stödjer jag i detta läge sanktioner utan godkännande i FN:s säkerhetsråd. Du kan också själv bojkotta israeliska varor – gör du det?

 6. Benny H
  25 juli, 2014 at 11:03

  Ganska magstarkt av Wolodarski att kalla Putin för gangterledare när världens två värsta gangsterledare , Obama och Netayahu löper amok med mördandet och sin subversiva verksamhet. Historiens dom kommer att vara hård mot dessa mördare, men sannolikheten att de ställs inför rätta under deras levnadstid i Haag är dock minimal. Det man kan hoppas på är en tillnyktring hos EU:s ledare så att man ser vilken som är den verkliga fienden till EU, och det är inte Ryssland utan USA.

 7. Anders Romelsjö
  25 juli, 2014 at 11:54

  Enligt en artikel i the Guardian 21/7 menar Israel att Hamas är fegt och cyniskt (http://cifwatch.com/2014/07/22/guardian-op-ed-mocks-claims-of-hamas-use-of-human-shields/)

  I artikeln följer nedanstående dikt:

  ”They hid at the El-Wafa hospital.

  They hid at the Al-Aqsa hospital.

  They hid at the beach, where children played football.

  They hid at the yard of 75-year-old Muhammad Hamad.

  They hid among the residential quarters of Shujaya.

  They hid in the neighbourhoods of Zaytoun and Toffah.

  They hid in Rafah and Khan Younis.

  They hid in the home of the Qassan family.

  They hid in the home of the poet, Othman Hussein.

  They hid in the village of Khuzaa.

  They hid in the thousands of houses damaged or destroyed.

  They hid in 84 schools and 23 medical facilities.

  They hid in a cafe, where Gazans were watching the World Cup.

  They hid in the ambulances trying to retrieve the injured.

  They hid themselves in 24 corpses, buried under rubble.

  They hid themselves in a young woman in pink household slippers, sprawled on the pavement, taken down while fleeing.

  They hid themselves in two brothers, eight and four, lying in the intensive burn care unit in Al-Shifa.

  They hid themselves in the little boy whose parts were carried away by his father in a plastic shopping bag.

  They hid themselves in the “incomparable chaos of bodies” arriving at Gaza hospitals.

  They hid themselves in an elderly woman, lying in a pool of blood on a stone floor.

 8. Gabor Tiroler
  25 juli, 2014 at 12:43

  Den norske läkaren och professorn i medicin Mads Gilbert har rest från sitt arbete i Tromsö för att rädda dem som kan räddas efter Israels bombningar i Gaza. Israel har beordrat honom och de andra som arbetar på sjukhuset att utrymma det eftersom IDF (Israel Defense Forces) ska bomba det också. Men han meddelar att han inte tänker lämna sina patienter.
  På ett seminarium i Sverige förra året uppmanade han oss att bojkotta Israel. Köp inga israeliska varor (som Hälsans kök, SodaStream, Jaffa-frukt) och uppmana affärsinnehavarna att sluta sälja dem! Börjar streckkoden med 729 är det en israelisk vara, men långt ifrån alla israeliska varor bär koden. Mads förklarade också att alla fredsförespråkare i Israel är helt överspelade. Nu kan de bara bidra till att legitimera Israels allt värre krigsförbrytelser (kan de bli värre än värst?). De israeler som vill ha fred bör lämna landet.
  Som komplettering till inlägget här ovan (Anders 25 juli) återges en dikt av Lena Tuffaha och Anita Lilburns översättning.

  Running Orders
  by Lena Khalaf Tuffaha — with Alan Dawson

  They call us now.
  Before they drop the bombs.
  The phone rings and someone
  who knows my first name calls
  and says in perfect Arabic “This is David.”
  And in my stupor of sonic booms and glass shattering symphonies
  still smashing around in my head I think
  ”Do I know any Davids in Gaza?”
  They call us now to say Run.
  You have 58 seconds
  from the end of this message.
  Your house is next.
  They think of it as some kind of war time courtesy.
  It doesn’t matter that there is nowhere to run to.
  It means nothing that the borders are closed
  and your papers are worthless
  and mark you only for a life sentence
  in this prison by the sea
  and the alleyways are narrow
  and there are more human lives packed one against the other
  more than any other place on earth.
  Just run.
  We aren’t trying to kill you.
  It doesn’t matter that you can’t call us back
  to tell us the people we claim to want aren’t in your house
  that there’s no one here except you and your children
  who were cheering for Argentina,
  sharing the last loaf of bread for this week,
  counting candles left in case the power goes out.
  It doesn’t matter that you have children.
  You live in the wrong place
  and now is your chance to run
  to nowhere.
  It doesn’t matter that 58 seconds isn’t long enough
  to find your wedding album
  or your son’s favorite blanket
  or your daughter’s almost completed college application
  or your shoes
  or to gather everyone in the house.
  It doesn’t matter what you had planned.
  It doesn’t matter who you are.
  Prove you’re human.
  Prove you stand on two legs.
  Run!

  De ringer oss nu
  innan de fäller sina bomber.
  Telefonen ringer och någon
  som vet mitt förnamn
  säger på perfekt arabiska: ”Det är David”
  Och i förlamningen mitt i dånet av bomber och symfonierna av splittrat glas
  som ännu krossas runt mitt huvud tänker jag
  ”Känner jag någon David i Gaza?”
  De ringer oss nu för att säga ”Spring
  Ni har 58 sekunder.
  Ert hus står i tur”

  De ser det här som en slags artighet i krigstid.
  Det spelar ingen roll att det inte finns någonstans att springa till
  Det betyder ingenting att gränserna är stängda
  och dina papper är värdelösa
  och bara har en stämpel med din livstidsdom
  i detta fängelse vid havet
  och att gränderna är smala
  och det finns mera mänskligt liv som trängts ihop här
  än någon annanstans på jorden.

  Spring bara.
  Vi försöker inte döda dig.
  Det spelar ingen roll att du inte kan ringa upp oss igen
  Och säga att de personer som vi påstår oss vilja ha tag i inte finns i ditt hus
  Att det inte finns någon här utom du och barnen
  som hejade på Argentina,
  Medan de delade på det sista av brödet för denna vecka
  och räknade stearinljus ifall strömmen skulle brytas.
  Det spelar ingen roll att du har barn.
  Du bor på fel plats
  och nu får du chansen att springa
  till ingenstans.
  Det spelar ingen roll att 58 sekunder inte räcker
  för att hitta ditt bröllopsalbum
  eller din sons älsklingsfilt
  eller din dotters nästan ifyllda ansökan till college
  eller dina skor
  eller att samla ihop alla i huset.
  Det spelar ingen roll vad du planerat.
  Det spelar ingen roll vem du är.
  Bevisa att du är en människa.
  Bevisa att du står på två ben.
  Spring!

 9. 26 juli, 2014 at 09:09

  Richard Falk, former UN special rapporteur on Palestinian human rights:
  The US weapons exports probably violate the Arms Control Act of 1976.
  ”There’s no legal, political or moral argument that would uphold the claim that Israel is acting in legitimate self-defense,” ”Gaza, from an international law point of view, is not a foreign state, but an occupied territory. It’s not clear that you can exercise self-defense in relation to a territory that you are responsible for administering in accordance with international humanitarian law.”
  (http://truth-out.org/news/item/25109-us-provides-israel-the-weapons-used-on-gaza)

 10. 26 juli, 2014 at 09:11

  Detta har jag fått från Leif Elinder, liksom föregående kommentar:
  ” We are here to demand, as American Jews, that Friends of the IDF stop funding Israel’s massacre of Palestinians living in Gaza. Over the past two weeks, 621 Palestinians in Gaza have been killed. We are here nonviolently to do a civil disobedience. We mourn all who are lost, and we are reading the names of those who the Friends of the IDF have helped funded the IDF to kill”.

  http://www.democracynow.org/2014/7/23/not_in_our_name_jewish_activists

Comments are closed.