Synagoga bombhotad


I Malmö har någon/några bombhotat en lokal synagoga, säkerligen utifrån det pågående kriget i mellanöstern.

Själv undrar jag hur folk tänker som beter sig på det sättet. Judar i Sverige är definitivt inte skyldiga till några brott mot mänskligheten. De har religionen gemensam med majoriteten i Israel men att ha samma religion betyder inte att man blir krigsförbrytare med någon slags automatik.

Jag brevväxlar med 5-6 svenska judar regelbundet, ofta dagligen. Enbart en (!) av dessa stöder Israels aggression mot libaneserna, och den personen bor inte i Sverige. De andra är alla krigs-motståndare. Möjligen ska man undvika att bygga statistik på en så pass begränsad skara människor, men visst kan man utan vidare man hävda att alla svenska judar inte stöder kriget.

Dessutom skadar det givetvis de som kritiserar Israels överfallkrig mot libaneser och palestinier. Den sortens idioti flyttar fokus från det som är viktigt. I och för sig finns möjligheten att det bara är påhitt, men det kan man inte utgå ifrån. Framförallt inte i Malmö som tidigare har drabbats av flera dåd med rasistiska förtecken.

i

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]politik, malmö, synagoga, israel, libanon, palestina[/tags]


3 svar till “Synagoga bombhotad”

  1. Det där fattar jag inte heller. Vad har de svenska judarna med saken att göra? Nog för att de säkert tycker att israel gör rätt, men de krigar ju inte i alla fall.