Sveriges bästa blogg år 2005 är..


För någon månad sedan var det en bloggare som försökte dra till sig extra besökare genom att utse ”Sveriges Dummaste Bloggare”.

Det straffade sig såtillvida att många av de bloggar som länkat dit helt sonika tog bort sina länkar. Inte så kul för den bloggaren kanske. Den risken löper jag inte genom att berätta det alla redan vet. Sveriges populäraste blogg år 2005 är givetvis Esbatis Kommentarer!

Ali började blogga i februari 2005 och tog snabbt täten som Sveriges mest lästa politiska blogg. Och den ledningen har han haft oavbrutet sedan dess. Kollar man statistiken på Bloggtoppen.se ser man att han de senaste sex dygnen haft 15 000 sidvisningar, vilket gör 2500 per dygn, och det beror inte bara på att han är en politisk ”kändis” utan mer på vad han skriver och hur han skriver det..

Ingen av de nyliberala bloggarna kommer ens i närheten av Alis besökssiffror vilket

för alltid torde radera ut det vilsna pratet om att ”högern dominerar bloggosfären”.

Det är inte sant vilket givetvis gör det extra roligt att peka ut den mest dominerande och lästa bloggen.

Snyggt jobbat Ali!

[i] Besök Esbatis Kommentarer!


20 svar till “Sveriges bästa blogg år 2005 är..”

 1. Men Johan.. Ödmjuk? Inte då. Min blogg är SNYGGARE än Alis dessutom är kommentarerna bättre modererade. :-) Men Ali skriver jättebra och har definitivt fler besökare. Så när det gäller den rankigen så är det inget snack.

  Dessutom ser jag inte längre än vad näsan räcker. Av de 10-15 bloggar jag läser dagligen så är unge herr Esbati den absoluta favoriten. Thats IT som datafolket säger..

  :)

 2. Det trista med Alis blogg är att den endast består av kritik, smutskastning samt funderingar över exakt hur ondeskefullt USA är.

  Ali presenterar ALDRIG några som helst egna idéer eller förslag om hur han vill att morgondagens samhälle ska se ut.

 3. ”Ali presenterar ALDRIG några som helst egna idéer eller förslag om hur han vill att morgondagens samhälle ska se ut.”

  Jag tycker att han har MÅNGA och bra idéer om det..

 4. Jinge använd gärna länkar för att hänvisa till Alis bra förslag om hur vi skall utveckla samhället.

 5. ”Comment by Snoozer”
  ”Ali presenterar ALDRIG några som helst egna idéer eller förslag om hur han vill att morgondagens samhälle ska se ut.”

  Snoozer skriver här en sak som även KAS observerat och på detta svarar Jinge i stort sett ”goddag yxskaft”

  ”Jag tycker att han har MÅNGA och bra idéer om det..”

  Med detta menar JInge att ALI vill införa socialismen, men socialismen som idé ligger inte ALI bakom. KAS har inte heller sett några av ALI tillkommande teorier hur socialismen skall utvecklas i landet Sverige. Så frågan och anmärkningen från snoozer är forfarande högst aktuell.

  Vad har ALI gjort annat än gnällt som renderar i omdöme ”bästa blogg” Karolina Lassbo – En glamourprinsessas dagbok har många fler besökare och många välskrivna bloggisar.

  KAS

 6. ”Med detta menar Jinge att ALI vill införa socialismen, men socialismen som idé ligger inte ALI bakom.”

  Måste man heta Karl Marx för att tillåtas ha tankar om hur man ska göra samhället bättre??

  :-)

  ”Vad har ALI gjort annat än gnällt som renderar i omdöme “bästa blogg” Karolina Lassbo – En glamourprinsessas dagbok har många fler besökare och många välskrivna bloggisar.”

  Mja, ser man inte skillnad på en ”glamourprinsessa” och Ali Esbati kanske man inte ska demonstrera sitt omdöme.. :-)

 7. Nej Nils KAS är aldrig sur.

  Jag håller med om att ALI skriver bra men när Jinge säger att ALI har egna påfund att komma med för att göra samhället bättre och man frågar var man kan läsa det så får man svaret att ”han har många bra idéer” det sättet att argumentera skulle nog varken marx eller lenin befatta sig med. Sättet att resonera tog KAS till sig och påpekade att ”glamourprinsessan” också är en hejare att formulera sig. Och nu kommer vi till det roliga, Jinge blir sur på KAS så här första dagen på året och börjar att ifrågasätta KAS omdöme sen snurrar det till ordentligt för han till ”KARL MARX” som tillhygge på ett för mig fullkomligt obegripligt sätt. KARL MARX behövs nog som stöd både för ALI och JINGE ty deras åsikter är nog av den årgången.

 8. Va? Va? Va? :-)

  Såhär skrev jag: ”Ali började blogga i februari 2005 och tog snabbt täten som Sveriges mest lästa politiska blogg. Och den ledningen har han haft oavbrutet sedan dess. Kollar man statistiken på Bloggtoppen.se ser man att han de senaste sex dygnen haft 15 000 sidvisningar, vilket gör 2500 per dygn, och det beror inte bara på att han är en politisk ”kändis” utan mer på vad han skriver och hur han skriver det..”

  Det var bra skrivet av mig, nästan lika bra som om Ali skrivit det åt mig. Men påfund? Vad är det för påfund?? :)

  JAG har inte skrivit ”påfund” väl ??

 9. Du skriver att Du tycker att ALI har många egna bra ideer om hur man skall förbättra samhället.
  ”Jag tycker att han har MÅNGA och bra idéer om det..”

  Bra ideer = egna påfund

  Du har fortfarande inte gjort en enda källhänvisning.

  Vördsamt KAS

 10. Såklart att Esbatis blogg är bland de mest besökta. Det är ju något av bloggarnas kvällsjournalistik. Alltid lite högre tonläge, lite mindre verklighetsförankrat, lite mer högljut. Såklart folk vill lära skiten.

  Tror dock att Johan Norberg har fler läsare, och det även med bibehållen och hög trovärdighet och intellektuell nivå.

 11. Norberg har väsentligt färre läsare. De andra påstående du far med om Norberg bemöter jag inte. Jag behöver inte det.. :)

 12. Å fan. Tackar tackar.

  Jag tror också att Norberg har fler läsare, men det stör mig knappast. Jag är helt klart glatt överraskad över att så många läser bloggen, som jag startade på ett infall för att skriva av mig lite.

  Vad gäller detta med att presentera ”egna idéer” har jag lite svårt att hänga med på vad som är problemet, eftersom det är just vad bloggens texter normalt handlar om. Men jag är hur som helst av den bestämda uppfattningen att lösningar på samhällsproblem inte kan produceras som sociala uppfinningar i ensamt kammartänkande. Jag är sålunda politiskt organiserad.

 13. Och förresten är det ju Jinge som toppar blogglistan as we speak. Det är kul att det är fler på vänsterkanten som skriver nu, och det är också kul att det är många som läser.

 14. Att min blogg ibland kravlar sig förbi när det gäller unika besökare är förstås kul Ali. Men ser man enbart till sidvisningar så behöver jag 4-500 fler varje dag för att komma till den nivå läsare du har. :)

  När det gäller Norberg är jag övertygad om att du har fel. Inte för att det spelar ngn som helst roll egentligen, men det är inte högerbloggar som dominerar. De kan de hålla på och rapa upp som ett mantra, men det stämmer inte mer för det.