Sverigedemokraterna Sveriges Fascister


Det nazianstuckna Sverigedemokraterna fick närmare tre procent i valets sammanräkning avslöjar Ekot idag på morgonen.

Att det rör sig om fascism är det ingen tvekan om. Enligt Wikipedia är ett av kriterierna för fascism i praktiken:

”Det genomgående temat är att utpekade eller svaga personer/grupper ej tillerkänns annars etablerad individuell rätt enligt konventioner och/eller demokratisk värdegrund.”

Även om det är styltig svenska så är det uppenbart att ett politiskt parti som vill repatriera (slänga ut) en större del av invandrarna inte erkänner dessas individuella rätt. Det betyder att de uppfyller definitionen på fascism och man bör givetvis kalla fascister för
– fascister.

Partiet beskriver också sig själva som värdekonservativa nationalister, de säger att Sverige är ett sjukt samhälle och att vi har en skendemokrati. De vill ha en moralisk upprustning och vill stärka den västerländska kristna etiken. De kallar sig demokrater men vi får aldrig blunda för att de faktiskt inte är demokrater utan fascister. Då bör vi således sluta att kalla dem ”främlingsfientliga” utan säga rakt ut var deras politiska hemvist finns.

Att de bytt ut sin gamla nazistsymbol mot en blåsippa ska inte få skymma vad det egentligen handlar om.

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Politik, Fascism, Sverigedemokraterna, Nazianstuckna, Skendemokrater, Rasister, Främlingsfientliga[/tags]


13 svar till “Sverigedemokraterna Sveriges Fascister”

 1. Jag undrar om den wiki-definitionen skulle få komma in i ett riktigt uppslagsverk… det som kännetecknar fascismen är ju annars: kooperativism, statens kamp mot andra stater (genom t ex konkurrens, eller vanligare genom historien; krig) och värdekonservatism. Att peka ut enskilda grupper är mer något som den bruna falangen sysslar med.

 2. I vanliga fall skulle jsg käftat emot dig. Men nu är jag så nöjd med valresultatet att jag nöjer mig med att konstatera att SD antagligen kommer bli större än VPK i nästa val.

 3. Att Sverigedemokrater är lite efter visste vi sedan tidigare. Det finns inget parti som heter ”VPK”..

  Och att Sverigdemokraterna är fascister går inte att käfta emot.

 4. Nog för att jag väldigt sällan håller med om något du skriver men det här var riktigt bra.

  Nu får vi se till att i fyra år bekämpa dom där småkorkade halvnazisterna.

 5. I Wikipedia nämns också ”taktisk syndabocksanvändning” och skuldbeläggning, en strategi som ju i dag även etablerade partier använder mot sjuka och arbetslösa.

 6. Att säga att de är fascister (iaf av italienskt stuk) är ju nästan ett för positivt omdöme om detta retarderade parti.

 7. Undrar vad man ska använda för bild för att illustrera bloggningar om dem? Börjar tröttna lite på den nuvarande. Ngn som ser en bra bild på en dum apa, tipsa mig!

 8. Rekommenderad läsning:

  Bim Clinell, De hunsades revansch – En resa i fascismens Frankrike, Dagens Nyheter, Ordfront ISBN 9175882248, ISBN 9173249203

  Bim Clinell skriver om hur det högerextremistiska Nationella Fronten blev det största partiet bland franska arbetare.

  Recensioner och länkar på Wiki:

  http://sv.wikipedia.org/wiki/De_hunsades_revansch

 9. Kommentarsregler.

  På denna blogg gäller vissa ordningsregler.

  Kommentarer förutsätts följa den allmänt vedertagna netiketten. Det innebär att du inte får skriva nedlåtande, förolämpande eller provocerande kommentarer. Ska du kritisera någon vars uppfattning du inte gillar så måste du framföra den kritiken på ett hyfsat sätt. Dessutom bör det framgå vad det är du opponerar dig emot och varför.

  Du måste fylla i en fungerande e-postadress. Den syns inte hos läsarna men jag behöver den om det är något jag skulle vilja fråga.

  När det gäller länkar så kan du länka till din blogg/hemsida i utrymmet som anges för URL: I övrigt bör du vara ytterst sparsam med länkar. Jag är personligen ansvarig för det du skriver i kommentarer här och du kan aldrig räkna med att jag är så intresserad, eller har tid, så att jag sitter och kollar upp länkar. Bloggreklam givetvis förbjuden, trackbacks är ok.

  Du bör givetvis också hålla dig till ämnet för den bloggpost du kommenterar. Handlar den om ”vargar” så ska man inte diskutera annat än det ämnet i kommentarerna. Metakommentarer är således ej tillåtna. Inte heller kommentarer som är skrivna för att provocera.

  Personliga kommentarer till mig är ett exempel på Meta-kommentarer som raderas direkt, använd mail till sådant.

  Medvetet ljugande raderas givetvis. Har du uppgifter som du själv inser kan ifrågasättas så får du skicka ett separat mail med de länkar du refererar till om det inte är internationellt väletablerade medier.

  Om någon av dina kommentarer inte syns så beror det troligen på att något av dessa villkor ej uppfyllts. För övrigt gäller att det inte är någon ”mänsklig rättighet” att få kommentera här.

  Jämför gärna med en tidnings insändarsida..

  // Jinge

 10. Jag testade glatt före valet, med ett uns av hysta förhoppningar, om man genom att skrapa lite under ytan på det ganska vältaliga stenansiktet Jimmie Åkesson (menar att den mannen talar ganska skickligt om mångkulturalism, särbehandling och sådant och döljer skickligt det obehagliga i debatter) skulle kunna finna ett överraskande stråk av normalitet — d v s att SD skulle ha genomgått ett reellt stålbad rörande all gammal rasistisk smörja. Det var tvärtom. Det var som om jag glatt stack ner huvudet under locket på en gödselbrunn och upptäckte hur illa gödsel luktar… J-vlar vad dum jag var!

  De som ska sitta i region Örebro länkar Vit Makt, tjohoo… och i stort sett alla som är aktiva SD-sympatisörer verkar var på samma linje. Den samling av mestadels morons och halvfascister man ser bakom Jimmie och Sten Andersson (som iofs är en osmakligt nationalistskåning) gör att påståenden om att vanliga kloka människor befolkar SD helt osannolika. Människor som inte begriper vilke de umgås med är inte kloka, i bästa fall vanliga morons.