Sverigedemokraterna och Nazismen


Varje gång jag skriver något om det rasistiska och nazianstuckna gänget som döljer sig bakom partinamnet ”Sverigedemokraterna” så blir det många kommentarer.

Dessvärre är nästan alla kommentarer anonyma med fejkade mailadresser, är det inte så innehåller de ofta rasistiska kommentarer och/eller nedsättande omdömen.

Det vanligaste argumenten är 1) Vi är inte rasister 2) Vi hatar nazister.

Det är anmärkningsvärt eftersom SD startades av Leif Zeilon som oxo startade den öppet rasistiska rörelsen BSS (Bevara Sverige Svenskt). Idag gör man vad man kan för att fjärma sig från de synbart rasistiska dragen, man har t.ex. övergivit affischerna som kräver utvisning av alla utomnordiska medborgare.

Men det är som någon sa – sätt en mikrofon under näsan på en rasist som blir han såå politiskt korrekt..

När Sverigedemokraterna startades 1989 så blev den förste partiledaren Anders Klarström som hade börjat sin politiska ”karriär” i Nordiska Rikspartiets s.k. Riksaktionsgrupp (RAG) där han gjort sig skyldig till ett flertal brott i samband med politisk aktivitet. Bland annat han har telefonhotat Hagge Geigert, vilket han också är dömd för.

Anders Klarströms samtal bandades och man hör honom säga: ” – Vi ska bränna dig ditt djävla judesvin, fy fan ditt äckliga lilla judesvin.. Vi ska komma och döda dig..”

Med i den första styrelsen fanns också Reine Wikström (NRP/RAG), Sven Davidsson (Nysvenska Rörelsen) och Tord Hagström som grundade det nazistiska skivbolag som är ansvariga för utgivningen av låten ”Blattesvin” och andra av samma karaktär.

När det gäller inställningen till invandrare så har förre partiledaren Mikael Jansson sagt:

”Vi är inte för något frivilligt återvändande. Vi är för att de här människorna ska repatrieras – de som har asylinvandrat från främmande kulturer efter 1970.”

Man agerar på olika sätt för att öka invandrarfientligheten i landet. Normalt gör man det med bilder där man antyder ”blond svensk flicka våldtagen av svartmuskig man från mellanöstern, troligen arab..”

De gör det i delvis förtäcka ordalag som detta ur tidningen SD-kuriren:

”…Niklas syster blev utsatt för en mycket brutal misshandel och gruppvåldtäkt natten mot nyårsafton i Göteborg, och att hans kamrat i sin tur våldtogs av tre förövare natten mot den 1 oktober i Kalmar. Vad BLT dock väljer att undanhålla läsarna är förövarnas etnicitet…”

I bloggosfären finns f.n. minst fem bloggare som öppet sympatiserar med SD, det är: Björn Söder, Erik Hellsborn, Jimmie Åkesson, Martin Kinnunen och Richard Jornshof. Sedan finns det ett antal anonyma högerextrema sympatisörer som inte går ut med att de tillhör SD.

to be continued..


14 svar till “Sverigedemokraterna och Nazismen”

 1. Löjligt. Tänk att SD:s motståndare aldrig kan hitta någon extremt i SD:s politik utan hela tiden måste dra upp historien för att finna något att attackera.

 2. Jag ber om ursäkt. Jag antar att du här näst ska dra fram snedsteg av enskillda medlemmar som partiet tagit avstånd från.

 3. Nej det orkar jag inte Erik. Det skulle vara en alldeles för omfattande uppgift. Sverigedemokraterna har ju landets mest kriminella anslutna till partiet så jag kommer bara att uppehålla mig vid folk som deltagit i mycket allvarliga brott. Men jag orkar inte göra någon namnlista eftersom bara en sådan skulle bli alltför svår att läsa igenom.

  Jag tänker i stället beröra nazismen i partiet. Den råa rasismen och så..

 4. ”Tänk att SD:s motståndare aldrig kan hitta någon extremt i SD:s politik utan hela tiden måste dra upp historien för att finna något att attackera.”

  Man behöver väl inte bara hålla sig till historien. Det är bara att gå in på http://www.expo.se för att se hur det ser ut idag. Och ”nazianstucket” är väl en underdrift? Hur många i SD har inte i själva verket ”dubbelt medlemskap” i andra mer uttalade nazistorganisationer?

 5. Jinge. sd är inte brottsbelastade idag. uppgifterna som hävdade det är 7 år gamla, och inte ens när dom var färska stämde dom.

  Anders. Mig veterligen finns det inte en enda Sverigedemokrat som är dubbelorganiserad i något naziparti. Just därför tvingas Jinge och andra dra upp det förflutna. När etablerade prtier behandlas är det deras politik som kritiserar. När det gäller SD är det historien. Märkligt, minst sagt.

 6. De är så härligt patetiska när de försvarar sig. =)

  Men man blir lite nedstämd när man tänker på hur sorgligt förvirrade de är. Jag hoppas att vi kan få någon rätsida på samhället så att människor slipper hamna så snett.

 7. Lögner? Precis vad är lögnaktigt i de båda länkarna om socialdemokraterna som tidigare lades upp här? Ge några exempel!

  – – – – – – – –

  Kom igen nu Nazzen !!

  Gå till någon annan blogg och ljug om Sverigedemokraterna !! // Jinge

 8. Är du oförmögen att läsa kommentarsreglerna? Från och med nu raderas du om du inte följer dessa! /Jinge

  De regler som gäller för kommentarer här på denna blogg är busenkla. Man får vara anonym, men den mailadress man fyller i ska vara en fungerande adress till den som kommenterar.

  Mailadressen syns enbart hos administratören, inga sökspindlar kommer åt den, lika lite som användare kan se den. Du får gärna länka till t.ex. en tidning, men det ska vara en relevant länk. Lägger du in flera länkar så är det mycket troligt att jag inte släpper fram kommentaren. Jag känner mig nämligen tvingad att kontrollera alla länkar så att de inte går till olagliga eller motbjudande sidor, så fresta inte mitt tålamod. Givetvis kan du länka till din egen hemsida/blogg på vanligt sätt i fältet för url.. Metadiskussioner ska ej förekomma, har man sådana funderingar ska mail till undertecknad användas. Personangrepp, rasistiska kommentarer och osakliga beskyllningar mot vem det vara må eller en nedsättande samtalston tolereras ej utan raderas direkt. Likaså tas regelmässigt alla länkar bort som går till nazistiska eller nazianstuckna sajter.

  // Jinge

 9. Hej läste precis igenom bloggen och tycker det där med våldtäckten va lite löjligt, bara för man inte skriver etniskhärkomst så är man inte rasist. Jag försvarar absolut inte SD för det dom gjort och vill inte se dem i riksdagen men man är INTE rasis för man skriver något om invandrare, Man kan få många kommentarer av invandrare om att man är svensk och det är helt korrekt, så ska det inte vara. alla vi i sverige måste lära oss att leva tillsammans.
  För övrigt bra skriven text :)