Sverigedemokraterna leder bidragsligan


Nu har man börjat kolla upp vad det är för filurer som döljs bakom det naziinfluerade gäng som kallar sig Sverigedemokraterna trots att alla vet att de är – etnokrater.


Redan innan
visste vi alla att det är ett gäng främlingsfientliga som är med i partiet. Det startades ursprungligen av BSS, Bevara Sverige Svenskt, som var grunden i den så kallade ”skinnskallerörelsen”. Att man idag vill ”repatriera” alla invandrare eftersom ”dessa tär på socialbidrag och sjukpensioner” har varit ett av SD:s standardargument.

Nu visar Aftonbladet att mer än trettio procent av SD:s företrädare är sjukpensionärer eller bidragstagare på annat sätt.

DN: ”Enligt Sverigedemokraterna är mer än dubbelt så många invandrare som infödda svenskar förtidspensionärer. Sd hävdar att över tio procent av invandrarna är förtidspensionerade.

Men nu visar en kartläggning gjord av Aftonbladet att siffran för Sverigedemokraterna själva är ännu högre. Närmare 20 procent av de folkvalda sd-politikerna lever på sjukpension. Mer än en tredjedel är beroende av någon form av bidrag.”

SvD: ”Sedan augusti förra året har SD-politikerna kvitterat ut över 3,7 miljoner kronor från Försäkringskassan.

Men partiledaren Jimmie Åkesson säger till Aftonbladet att han tycker att det är fel att jämföra Sverigedemokrater med invandrare i bidragsfrågan.”


Givetvis tycker Jimmie Åkesson att det är fel. SD tål nämligen ingen närmare granskning. De finansierades av två nazister tidigare, vilka som står för deras utgifter idag, förutom skattebetalarna, är okänt.

Källor: SvD DN Aftonbladet Aftonbladet 2

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

[tags]Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson, Splittring, Rykten, Främlingsfientliga, rasister, Politik, Nazianstuckna, Sjukpension, Socialbidrag[/tags]


32 svar till “Sverigedemokraterna leder bidragsligan”

 1. Var finns jämförelsen? Alla partier representeras i Kf i mycket hög grad av äldre och sjukpensionärer. Man behöver bara titta efter hur det ser ut i sin egen kommun, så kan man konstatera detta.
  Själv är jag Sverigedemokrat, aktiv i partiet, och arbetar som chef inom det privata näringslivet. Bara det faktum att jag offentligt företräder Sd gör att jag riskerar mitt arbete. Sd:företrädare riskerar arbetet, att uteslutas ur fackförbund, och att de och deras familjer utsätts för hot och våld. Detta avskräcker många till att ta det steget. Att man som sjukpensionär inte har mycket att förlora på att försöka förändra ett sjukt välfärdssystem, är lika självklart.

  Till sist. Aftonbladet och SAP har tidigare beskrivit Sd:sympatisören som obildad, ointelligent, arbetslös och sinnessvag. Nu spär man på föraktet med att kalla Sverigedemokraten bidragsberoende och sjuk.
  Bara att konstatera. Aftonbladet och socialdemokratin företräder inte längre de svaga i samhället. Inte de sjuka, arbetslösa och outbildade. Af och SAP företräder den välmående kultureliten i Stockholm

  MVH Sven-Olof

 2. När blev sjukpenning/sjukersättning = bidrag?
  Det är ju utfall av en försäkring (som vi betalar via skattsedeln) i samband med sjukdom.
  Den nedsättande attityden i artiklarna mot mer eller mindre sjuka människor är egendomlig och obehaglig, rentav diskriminerande. Även om det gäller sverigedemokrater, det kunde också varit en annan grupp. När blev det snudd på olagligt/omoraliskt att vara sjuk?
  Skilj på begreppen och visa er inte dummare än ni är.

 3. Jo, det är ju givetvis populärt att sparka på de svagaste i samhället.

  Inte fan kan förtidspensionärer få syssla med politik – hur skulle det se ut?

 4. Men då är väl påståendena om att SD skulle vara ett högerparti effektivt motbevisade, eller hur?

 5. När man väljer att engagera sig i Sd så är den skrämmande sanningen att man har mycket att förlora. Jobb och karriär är ett par av de saker som lever farligt om man går ut offentligt med sitt engagemang.

  Den naturliga följden blir ju då att den som har mest att förlora många gånger inte vill ”offra” sina framtida karriärmöjligheter. Ganska enkel logik faktiskt som dessutom bevisas om och om igen för den som är någorlunda klarsynt om vad som händer inom partiet.

  Nu vill jag absolut inte säga att t:ex förtidspensionärer skulle vara sämre politiker än andra, men visst är det ganska trist att vår urvalsgrupp, i stora drag, begränsas till folk som inte har så mycket att förlora! Risken blir ju då att vi inte får bästa möjliga person på alla platser!

 6. Kan det inte tänkas att sjukbidrag är den absolut sämsta bidragsformen som finns i Sveige, förr hette det sjukpension och den var bättre. Många som har sjukbidrag idag lever på existensens rand.
  Titta på reglerna för sjukbidrag i förhållande till socialbidrag etc, så kanske klarnar bilden
  Höjs nivå på sjukbidraget och görs om till sjukpension kanske ingen finner orsak att vara med i SD.

 7. Sven-Olov! ”Aftonbladet och SAP har tidigare beskrivit Sd:sympatisören som obildad, ointelligent, arbetslös och sinnessvag.”

  Det är fel. Det var en undersökning som visade att den typiske Sverigedemokraten är en man med lägre utbildning, vanligen boende på landet. DEt Aftonbladet och andra tidningar gjort är bara att referera den undersökningen.

 8. Men det är väl rätt typiskt att svärjeetnokraterna är arbetslösa, sjuka och obildade. Bor företrädesvis på landet. Inte förvånar det mig i alla fall. Mer förvånad blir jag egentligen av att knappt 2/3 inte är bidragstagare eller vårdfall…

 9. 14 procent av ledamöterna har aktiva skulder hos kronofogden, enl. Aftonbladet.
  Sd-politiker är också mera skuldsatta än andra politiker och svenskar i allmänhet.
  Detta plus de siffror Jinge redovisar ger en bild av Sd som ett parti som till en stor del fångar upp människor som mer eller mindre misslyckats
  i livet. En slags revanschplats? För vedergällning?

 10. På samma sätt som de borgerliga partierna, har SD populistiskt skällt på ”bidragstagare” och till nästan hundra procent har man då menat invandrare och flyktingar. I SD:s program hittar man följande rader:
  ”Neddragningar kan däremot göras på kostnaderna för invandringen, som exempelvis försörjandet av utländska bidragstagare”
  ”dessa människor hamnar i bidragsberoende för sin försörjning”
  ”att jobba istället för att leva på bidrag”. Till sist ett stycke som kanske även vänder sig till alla svenskar;
  ”en del av sjukskrivna och förtidspensionärer (som) skulle kunna arbeta”.

  (Citaten tagna från SD:s handlingsprogram)

  När nu dessa rader slår tillbaks mot en stor del av SD-ledamöterna i landets politiska församlingar, dyker en rad sd-advokater upp på olika bloggar och anklagar andra för att angripa förtidspensionerade och sjukskrivna.

  Sicket hyckleri.

 11. hur ska aftonbladet ha det?

  AB. kritiserar sveriges högerregering för att
  folk som lever på a-kassa eller sjukpenning kallas bidragstagare trots att dom sälva har varit med och finansierat delar av sitt bidrag.

  sen gör man en artikel där man kallar Sd. medlemmars sjukpenning och a-kassa för bidrag.

  det kallar jag för oseriöst. snacka om att göra
  180 grader om.

 12. Det är bara så att Sd i sitt partiprogram,TV, har frossat i invandrarnas ”bidragsberoende”. Nu får de smaka på sin egen medicin i dubbel dos.
  Sd uttalanden i ämnet är ett gott exempel på det som kallas dubbelmoral.
  Det är bra att Aftonbladet påvisar detta.

 13. Men skit i SD! Dessa förklädda skinnhuven behöver ingen mer uppmärksamhet!!!!!!

 14. Ett ytterligare exempel på den slingriga SD-advokatyren, är hur man nu framställer just förtidspensionärer, arbetslösa som de få som kan agera öppet som SD:are. Övriga förföljs ju och riskerar arbete, hus och hem. Så argumenterar den Sven-Olof ”chef inom det privata näringslivet” här på bloggen och så argumenterar en av SD-höjdarna Björn Söder på sin blogg:

  ”Man kan alltså inneha en fin chefsposition, med hög lön, på ett respekterat företag och samtidigt vara politiker för något av riksdagspartierna. Men det går inte om man är sverigedemokrat. Då riskerar man att omedelbart fråntas sin position och till och med avskedas från arbetet.”

  Snick-snack – SD-ledningen består av ytterst medelklassiga företagare, ingenjörer, konsulter med nationalpopulistiska åsikter som inte alls kickats från sina arbeten.

 15. ”Men det är väl rätt typiskt att svärjeetnokraterna är arbetslösa, sjuka och obildade. Bor företrädesvis på landet. Inte förvånar det mig i alla fall. Mer förvånad blir jag egentligen av att knappt 2/3 inte är bidragstagare eller vårdfall…”

  Precis, arbetare och landsortsbor borde ju inte ens få ha rösträtt, speciellt inte om de är pensionärer dessytom!!!!

 16. Det är skrämmande att se att Sverigedemokrater själva går in på dessa bloggar för att hålla mer eller mindre förtäckta försvarstal. Det är ett skrämmande parti. Hur ska man undvika etnokrati? Ja, ett sätt är ju att gemensamt i ledande partier komma överens om att ändra förutsättningarna på arbetsmarknaden så att de gynnar människor och inte stöter ut människor. Att ta bort sist in / först ut-principen, som stöter ut många tillbaka till arbetslöshet åter och åter igen. Missnöjespartier skulle få svårare att gro i ett land där missnöje var svårare att finna. Men i Sverige är många människor missnöjda med sin situation. Där finns material för att ta ställning i en politik som gynnar snedvridandet av synen på människor. Avundsjuka uppstår på människor som kommer hit och kanske för första gången i sina liv ser en möjlighet till framgång, och tar den.

 17. Jag är absolut ingen sd-are. Men när man gör jämförelser så spårar det ibland ur. Man skulle t.ex. kunna säga att de flesta bigdragstagarna i Sverige finns blans förtidspensionärer och arbetslösa. I så fall ska dom givetvis inte få va med i politiken.

 18. SD är samma skit som Dansk Folkeparti. rasism heter rasism heter…..

 19. Man skall akta sig för att använda denna typ av misskrediterande vapen mot ett parti som SD.

  3,7 miljoner på hur många politiker ?
  Dom finns i 144 kommuner så det kan nog vara rätt blygsamma belopp.

  Offentligt statistik visade 2006 att 42% av landets arbetsföra befolking fick försörjning utan att utföra ett arbete.
  Är då verkligen att 20% SD politikerna är förtidspensionerade så chockerande ?

  Hur ser sifforna ut för våra egna partier ?
  Det redovisar givetvis inte Aftonbladet och
  när det sedan visar sig att de kanske är lika
  ialla så vad har man då bevisat ???

  Detta kommer bara att slå tillbaka och ge SD mer
  röster eftersom deras väljare känner sig hånade av etablisemanget.

  Om inte det etablerade partierna våga ta debatten med SD och dessutom ta initiativet ifrån dem genom debattera deras svagapunkter på
  ett seriöst sätt – då har vi ett nytt riksdagsparti efter nästa val.

 20. 1. Det är arbetarrörelsen och främst fackföreningsrörelsen som sett till att människor som slås ut från produktionen ska ha rätt till sjuk- eller förtidspensioner.
  Ett borgerligt parti som SD har inget att göra med en sådan solidarisk politik – att de friska ska hjälpas åt med att vårda de drabbade.
  Det förtydligas bl a i SD:s program där man kan läsa följande dumhet:
  ”Vi tror på friskvård istället för sjukvård, trivsel istället för vantrivsel och möjligheter istället för problem. Sjukskrivningar beror ofta på andra saker än skador eller sjukdom i arbetet.”

  2. SD och dess advokater på denna blogg önskar gärna blanda bort korten och anklaga folk som uppmärksammat SD:s dubbelmoral för att angripa sjuk- och förtidspensionärer. Det är som när tjuven ropar ”Ta fast tjuven!” Det är ju SD som attackerar sjukskrivna: ”Sjukskrivningar beror ofta på andra saker än skador eller sjukdom i arbetet”. Man undrar vilka saker när det gäller SD:s ledamöter.

  3. Om hypotetiskt partiet X, kräver långa fängelsestraff för misshandlare och det senare visar sig att 1/3-del av dess ledamöter är hustrumisshandlare – vore X-partiets anseende tämligen solkigt. När SD:s bärande politik är att angripa invandrare och flyktingar bl a med följande; “Neddragningar kan däremot göras på kostnaderna för invandringen, som exempelvis försörjandet av utländska bidragstagare” borde det inte vara så märkvärdigt att SD: ledamöter blir ifrågasatta som den del av etablisemanget de är, när de själva tar del av bidrag.

 21. Aftonbladets undersökning visar väl främst att det är mycket sjuka människor som engagerar sig i (sd)!

 22. Äntligen tonar bilden av Sverigedemokraten fram. Stort tack för kommentarerna ovan som jag sammanfattar i följande meritförteckning:

  ”Sverigedemokraten är förtidspensionerad, bidragsberoende och sjuk -han är obildad, ointelligent, skuldsatt, arbetslös och sinnessvag. Han riskerar sitt arbete(?!), att uteslutas ur fackförbund, och att familjen utsätts för hot och våld.”

  Tyvärr sammanfaller dessa meriter med allt för många bland de svenska väljarna och i stort sett vem som helst kan anse sig kvalificerad på något sätt. Deras rekryteringsbas är alltså enorm och oförutsägbar utom på en enda punkt: Alla kan antas sträva efter det ultimata bidraget: Politikerlön!
  Politiker har det enda ”yrke” som inte kräver någon som helst utbildning men ger det allra högsta bidraget utan att behöva ta ansvar för någonting. Ett ”jobb” som skapat för Sverigedemokrater alltså…

 23. Nassarna har alltid haft en mycket outbildad kader av fotfolk, det är dom som utför missdåden och skränar högst. De olika naxistpartiernas arkitekter sitter säkert på sina fina stolar, jäser belåtet och ser till att ingen smuts hamnar på den vita skjortan.

 24. I dag skriver Södermanlands Nyheter om hur folk med sjukbidrag tvingas söka socialbidrag. http://www.sn.se/parser.php?sect1=101&sect2=157&id=158283
  I artikeln framskymtat att folk hamnar mellan stolarna och har det mycket svårt.
  Vilka konsekvenser får en sådan politik bör man nog fråga sig.

  För att vara riktigt elak, det här är en politik och regelverk som har formats av en högutbildad kader av tjänstemän och politiker. Att vara högutbildad och ha pappersmeriter garanterar leder tydligen inte till någon större kvalité i besluten.

 25. Det är lätt att dra till sig frustrerade människor och ge dem en illusion av makt. Man sparkar helt enkelt neråt, på invandrarna, av rädsla, av okunskap och maktlöshet i en mycket farlig blandning.
  Men man ska inte undervärdera de som sitter i toppen av SD. Dom har helt klart för sig vad de vill- och det är ett ”rasrent” Sverige.
  Man tror fortfarande att det går att dela in människor i raser. På något sätt har det undvikigt de biologiska rön som med hjälp av DNA påvisar att ALLA människor på jorden härstammar från Afrika. Där nere någonstans i Sydafrika finns vårt ursprung. Det går liksom inte in i de tjocka skallarna. Dom dillar fortfarande om ”den rena svenska rasen”. Hur dum får man vara? Och okunnig?

 26. Under debattens gång har jag sett inslag som går ut på att outbildade är obegåvande och att utbildade är begåvade.
  Det är inte sant, en outbildad kan mycket väl vara oerhört begåvad medan den utbildade inte är det.
  Lika väl kan en rasist vara begåvad med antirasisten in behöver vara det liksom motsatsen gäller.
  Jag har under mitt liv mött folk som kommer från andra länder som är minst lika rasistiska som en infödd såsom Åkesson.
  Med andra ord det är inte förståndsgåvorna det handlat om, utan något annat. Bland annat är det bristande empati och respekt för andra oavsett om det är infödda eller inflyttade rasister.

 27. Christer W, jag håller med dig; hög utbildning innebär absolut inte begåvade åsikter eller förståndiga handlingar. SD:s nya ledning illustrerar detta på ett utmärkt sätt där ingenjörer, lärare, ekonomer, företagare och chefer utgör partiets högsta ledning.
  Själv har jag genom livet, mött arbetskamrater med knappt nioårig skolgång med en bildning och begåvning som vida överstiger dessa karriärister i syndabockstänkande.

 28. Kunskap är att ställa rätta frågor anser jag. Det gör man inte inom SD. Man frågar fel och svarar dumt – och det gäller även ”eliten” inom SD.
  Att bildning inte hänger i hop med antalet år man studerar visar väl bäst våra arbetarförfattare, autodidakterna: Ivar Lo, Arthur Lundkvist, Moa Martinsson, Hedenvind Eriksson, Harry Martinsson, Eyvind Johnson m.fl.

 29. Sara G, det finns inga rätta frågor, det finns bara frågor
  För att förtydliga, en felaktig fråga kan ge ett svar som är mer avslöjande än vad en korrekt ställd fråga kan ge. Skälet till detta är att oftast förbereder sig den utfrågade på frågorna medvetet eller omedvetet och när det kommer en fråga som faller utanför ramen är de oförberedda och kommer av sig, tappar bort sig eller bäst av allt så säger de fel saker.