Sverigedemokraterna får tio procent 2010


I tidningen idag kan vi se att det går fortsatt bra för oppositionen i de alltför ofta återkommande opinionsmätningarna i tidningarna.

Samtidigt påtalar kolumnisten Anna Larsson i Svenska Dagbladet ((finns ännu inte på nätet)) ett faktum som det sällan talas speciellt mycket om. Högeralliansen driver något som de kallar arbetslinjen. En ”linje” vars mål är att skapa incitament för arbetslösa, sjukpensionerade och ålderspensionärer att söka sig ut på arbetsmarknaden igen. Visst, det finns vissa poänger med att sänka ribban för ett återinträde på arbetsmarknaden, men man gör det på ett oreflekterat sätt.

När anställda får mer i plånboken på grund av sänkta skatter, om det verkligen är följden, så glöms ålderspensionärer, sjukpensionärer och andra grupper bort. Anna Larsson hävdar att det, lite beroende på hur man räknar, har varit en reell inkomststegring för andra grupper på fyrtio procent mellan åren 1992 och 2006, således i högsta grad en effekt skapad av den socialdemokratiska regeringen. Men under samma period så har sjuk- och ålders-
pensionärerna haft en realinkomstökning på mindre än en procent.

Inför valet 2010 ((1086 dagar kvar)) så kan vi räkna med att Folkpartiet kommer att överta en stor del av Sverigedemokraternas retorik. Det blir åter tal om Säpo i skolorna, skärpta språkkrav, och kanske lagstiftning mot Hijab och hårdare utvisningsregler. Så har det varit de senaste valen och det finns ingenting som tyder på att rottingmajor Björklund skulle ändra på den politiken.

Anna Larsson berättar att hennes egen pensionerade far har fått en idé: ”Jag har en plan. Jag vet hur vi borde göra. Innan nästa val kontaktar vi Sverigedemokraterna och får dem att driva pensionärernas frågor. Då skulle de bli ett hot att räkna med. De skulle lätt kunna få 10 procent av rösterna…”

Om hennes far verkligen skulle rösta med SD är väl tveksamt, men i nästa val så är pen-
sionärerna 100 000 fler än idag vilket innebär att det då finns 1 700 000 röstberättigade seniorer som inte fått ta del av den tillväxt som varit sedan 1992. PRO kräver 1000 kronor mer i månaden, och Reinfeldt talar om arbetslinjen. Men han negligerar helt att dessa gamlingar tillhör de kadrer som faktiskt jobbat färdigt, det var de som byggde landet.

I det sammanhanget så blir det förstås extra intressant att kristdemokraterna ligger under gränsen till riksdagen. SD försöker profilera sig som israelvänliga och som ett parti som har ett


Teckning Hans Lindström http://bonton.se

extra gott öga till Gud. Att de i själva verket är etnokrater gör det sitt bästa för att dölja, och när de tycker att de lyckas med det själva så finns det all anledning att ducka djupt.

Det finns, i relativa tal, en stor grupp människor utanför arbetsmarknaden som inte kan återgå hur gärna de än vill. Det är sjukpensionärerna, de människor som slitits ut i förtid eller som drabbats av andra allvarliga hälsoproblem. Även dessa är en betydande faktor inför nästa val. För om deras inkomster fortsätter att sjunka utifrån en helt meningslös floskel som ”arbetslinjen” så är det inte mycket de kan göra. De blir under inga omständigheter friskare av att få en tunnare plånbok.

Valrörelsen år 2010 börjar sannolikt redan hösten 2009. Tror man från högerregeringens sida att det räcker med att komma med en eller annan reform då, som ska sjösättas efter nästa val, ja då har man redan i förväg förlorat valet. Då kan det bli som Anna Larssons far talar om, Sverige-
demokraterna agerar, och från att vara en obetydlig grupp av naziinfluerade virrpannor från avgrundshögern så kan de ta säte i Sveriges riksdag… Ve oss…

DN SvD

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

[tags]Sverigedemokraterna, Nazianstuckna, Främlingsfientliga, Avgrundshögern, Val 2010, Högerregeringen, Arbetslinjen, Pensionärer, Sjukpensionärer, Arbetslösa, Politik[/tags]


29 svar till “Sverigedemokraterna får tio procent 2010”

 1. Valrörelsen har börjar redan. Din skrivning här ovan är ju inget annat än ett inlägg i valrörelsen. Dessutom är det nog så att SD har möjligheten att få en stor andel proteströster just av de skäl du beskriver. I det ljuset bör vi fråga oss är det fel på SD eller de andra partierna.
  Svaret är väl ganska givet, eller hur.

 2. Detta gäller här:

  § Din kommentar måste följa netiketten.
  § Du får inte skriva så andra kan uppleva det som kränkande.
  § Länka till egen hemsida i rutan för URL, ingen annanstans.
  § Du måste fylla i en fungerande mailadress.
  § Provocerande kommentarer raderas

  Din kommentar får inte innehålla:

  § Hets mot folkgrupp och liknande uttalanden.
  § Uppmaningar till brott.
  § Kränkande formuleringar, hot, obsceniteter eller stötande uttalanden.
  § Länkar till andra sidor än till erkända medieföretag.
  § Använd INTE kommentarsfunktionen som brevlåda till mig.
  § Håll dig till ämnet för bloggposten.

  Det är ingen mänsklig rättighet att få kommentera här, inte heller
  ingår det i någon slags yttrandefrihet. Följer din kommentar
  ovanstående och dessutom vett och etikett så kommer den att
  visas så snart den godkänts.

 3. Innan valet 2010 har SD reducerats till den marginella sekt det egentligen är. Se hur det gick för Ny Demokrati – interna bråk och sedan utrensningar. Så går det när drägget försöker blanda sig i politiken.

 4. Att sd-arna inriktar sig på de gamla var helt uppenbart här nere i Skåne under valet. Man knackade dörr och lyssnade på de äldre. Samtidigt som man berättade för dem hur mycket invandrarna kostar landet och hur lite som blir över till just pensionärerna.

 5. Det verkar vara svårt att få pensionärerna att byta parti. (sd) har ju friat till dem i flera år. Borgarna har ju insett det, och därför anser de sig har råd att göra alla nedskärningarna för pensionärerna, t o m (kd9 har ju gett upp med att försöka få pensionärsröster.

  Jag har länge misstänkt att moderaterna försöker manövrera ut (kd) som värdekonservativt parti i alliansen och ersätta dem med (sd). SVD:s ledarsida lobbar ju mycket för (sd).

 6. Detta gäller här:

  § Din kommentar måste följa netiketten.
  § Du får inte skriva så andra kan uppleva det som kränkande.
  § Länka till egen hemsida i rutan för URL, ingen annanstans.
  § Du måste fylla i en fungerande mailadress.
  § Provocerande kommentarer raderas

  Din kommentar får inte innehålla:

  § Hets mot folkgrupp och liknande uttalanden.
  § Uppmaningar till brott.
  § Kränkande formuleringar, hot, obsceniteter eller stötande uttalanden.
  § Länkar till andra sidor än till erkända medieföretag.
  § Använd INTE kommentarsfunktionen som brevlåda till mig.
  § Håll dig till ämnet för bloggposten.

  Det är ingen mänsklig rättighet att få kommentera här, inte heller
  ingår det i någon slags yttrandefrihet. Följer din kommentar
  ovanstående och dessutom vett och etikett så kommer den att
  visas så snart den godkänts.

 7. Åååh fan, nu fattar jag. Personliga meddelanden/frågor till dig ska man inte skriva i kommentarer. Man ska använda MAIL. Tack för den informationen!

 8. Alliansen får skylla sig själv, självmålen avlöser varandra.
  Tusenlappen i sänkt inkomstskatt som Reinfeldt viftat börjar bli nött, återstår i bästa fall några hundralappar för vanliga löntagare när höjd bensinskatt, höjda bilförsäkringar, höjd A-kassa krävt sitt tribut.
  Avskaffandet av den orättfärdiga fastighetsskatten har schabblats bort.

  Att byta ut Hägglund är nog ingen god idé, tar Sacrédeus eller någon annan mörkerman över, kanar Kd garanterat ut ur riksdagen, vilket troligtvis sker ändå.

  Den nya fackföreningsfientliga ”Stureplanscentern” verkar heller inte göra någon succé, utan harvar runt 5-6 %.

  Björklund tror jag på, han verkar vettig och kan säkert styra Fp till att bli med god marginal näst största borgerliga parti, men det räcker inte, jag satsar en slant på att de rödgröna kommer tillbaka efter nästa val.

  Jag gläds inte över detta, ytterligare skattehöjningar kommer drabba världens mest överbeskattade folk med Sahlin, Wetterstrand och Ohly.

  Jag saknar de gamla mer ideologiska Moderaterna, framför dagens ryggradslösa ”pragmatiska”.

  .

 9. ”Att de i själva verket är etnokrater gör det sitt bästa för att dölja”

  Deras euforiska hyllningar till etnokratin Israel avslöjar dem dock.

 10. Tänk om du har rätt! Då blir jag mörkrädd i kvadrat. Min mamma är nämligen från Libanon, och även om jag är född här så händer det att dessa SD-idioter trakasserar mig. Senast igår var det en superfet SD-anhängare som gjorde miner när jag kom ner på T-banan. Jag vet att han är SD för han har klistrat upp sådana där nazzeklisterlappar runt halva Högdalen.

 11. Ja, det tillhör verkligen inte intelligensreserven dessa feta, ljusskygga nassar. Skrämma kvinnor med mörkt hår hör väl till dagordningen.
  Det mest konstiga är att de tro att de på något sätt är överlägsna alla andra dessa felnärda, underbegåvade, osunda och plufsiga typer. Om några år har dom diabetes hela bunten på grund av ohälsosam kost och ohämmat öldrickande…

 12. Vi har haft kommunister i riksdagen i årtionden utan att något endaste litet koncentrationsläger öppnats, finns ingenting som säger att Sverigedemokraterna skulle lyckas åstadkomma något mer.

  Om de kommer in i riksdagen kommer det förmodligen bli en eller två stormiga mandatperioder för dem varefter de åker ut, precis som Ny Demokrati.

 13. Arbetslinjen infördes av sossarna redan 2002, det är alltså inte Renfälls uppfinning utan sossarnas anpassning till förre kd-ledaren Alf Svenssons fusk-retorik. I skenet av detta känns det både logiskt och rättvist att det nu är just kd som först får stryka på foten i riksdagen.

  Tanken med arbetslinjen är nog i grunden god, men det är lite som att börja ett resonemang med ’Om jag kunde flyga …’ och sedan i fortsatta resonemang strikt kalylera utifrån detta antagande såsom varande ett faktum.

  Kvar står faktum att det idag faktiskt finns en massa människor som till syvende og sisdt har drabbats av sjukdom, och en hel del av dessa har nog under de gångna åren fått anledning att ta en rejäl funderare över sina värderingar och prioriteringar.

  Andelen som har drabbats av detta tulipanaros-tänkande är nu så pass stor att det inte alls känns speciellt underligt att föremålen för nämnda arbetslinje väljer att protestera. Självklart ställer sig de drabbade frågan på vilka grunder kontraktet mellan stat-individ ensidigt har kommit att omförhandlas.

  Att regeringen Persson föll var ett resultat av man började djävlas med sjuka, någon djupare bakomliggande analys lär knappast ha förelegat hos väljarna annat än att godsägaren till varje pris måste skiljas från makten.

  Prognosen för en repris är med andra ord överväldigande, och jag tror personligen att de som protesterar struntar rätt blankt i vad som kommer på köpet.

 14. Arbetslinjen har alltid gällt, förr kallades den full sysselsättning.
  Den verkliga skillnaden är att i dag är det enskilde individen som gör ansvarig för samhällets misslyckanden. Förr var det samhället som skulle bereda möjlighet till arbete, bland annat genom inriktade politiska beslut och klarade samhället inte så hade det misslyckats med sin politik.
  Vad politikerna har gjort under senare år är att återgå till den syn som var på arbetare och gällde långt in på 30-talet. I princip till en låt gå och skyll dig själv politik.

 15. Jag är så besviken på vänsterblocket. Det finns inga ord. Sverigedemokraterna är i mångt och mycket ett svar på den misslyckade sosse politik som förts i det här landet.
  Efter Göran Persson kört Sverige i botten, kan nu högern härja som de vill.

  Vad gör sossarna?

  Istället för att göra en svidande analys av valnederlaget och ta tillfället i akt att rensa upp i leden prioriterar partiet att få en kvinnlig partiledare. Det är väl schysst att få en kvinnlig partiledare.

  Men de facto är att Mona Sahlin är lika lite trovärdig som Göran Persson, hon förknippas i allra högsta grad med den usla politik som fördes under hans regim. Under dessa förhållanden är det svårt att driva ett trovärdigt oppositionsarbete.
  Socialdemokraternas misslyckande och totala brist på insikt kommer således fortsätta bana väg för sverigedemokraterna.

  Varför diskuteras inte orsakerna bakom de skyhöga sjukskrivningstalen?
  Hur kommer det sig att alltför många lider av olika själsliga åkommor? Fick vi det alltför bra här i Sverige, så bra att vi blev bortklemade? Hur kommer det sig att det till övervägande del är unga och kvinnor som dominerar i sjukskrivnings/ sjukersättning/ aktivitets ersättnings statistiken?

  Utifrån ett internationellt perspektiv refereras problematiken här i sverige ang. sjukskrivnigstalen många gånger till ett sk. lyxproblem.
  Är det ett lyxproblem?
  Eller är det i själva verket andra sidan av myntet, det pris som kampen om jämställdhet, mellan man och kvinna har krävt?

  Hur många kvinnor i dag går inte på knä och klappar ihop, vi ska fixa både karriär, familj och barn, hem och hushållsarbete, uppdatera vikten av jämlikhet med make/sambo, plus ha ett ständigt tryck att leva upp till olika skönhetsideal, samtidigt som vi underförstått, ska acceptera eller i allafall klara av att leva med att vi blir behandlade som andra klassens medborgare, med bla. sämre lön (t ex. kvinnodominerade yrken kontra mandominerade yrken) och osäkrare arbetsvillkor. Detta i ett sjukt schitzofrent samförstånd med de paroller vi uppfostrats enligt, nämligen att det är en självklarhet att kräva jämlikhet.

  Är det i Sverige ett lyxproblem att kräva jämlikhet? Mellan man och kvinna.

  Så länge både sossarna är så verklighetsfrämmande och maktgiriga att de inte klarar av att läsa av tidens tempo kan vi räkna med sverigedemokraternas frammarsch i nästa val.
  Som sagt Sahlin och sossarna sitter där de sitter. Och kastar sten i glashus.

 16. Ja, Ingrid gräv där du står!
  Arbetstakten och arbetstiderna har ökat stort under de senaste åren, det sliter på hälsan.
  Kommersialismen ökar också trycket.
  Landet politikerna är inte ensam ansvariga om vad som sker i samhället. Näringslivet och EU bidrar stort till pressen på människorna.
  Även som icke socialdemokrat tycker jag faktiskt att du räkna ut Mona alltför tidigt. Hon har nyss börjat.

 17. Det är bara att hoppas att ZZverigedemokraterna är borta till nästa val. Det lär vara bråk på gång i den yttersta högeravgrunden.

 18. Sara, jag kan garantera dig att jag har grävt och kämpat under många år. Precis som många andra kvinnor, mammor och människor, gjort i vårt avlånga land. Jag menar inte att politikerna helt bär ansvaret för allting. Men som politiker gäller det att fånga upp förändringar och strömmningar i samhället och sätta det i en politisk kontext.
  Det gjorde högern, medan Persson och sossarna somnat någonstans bland alla cementblocken…

  Och naturligtvis utnyttjar nu höger sossarnas fiasko till max, allt till sin egen fördel. Det blir politiska lösningar på löpande band utifrån en borgerlig syn. Äntligen kan de under mer sk. tillsynes rumsrena former skapa den låglönemarknad de alltid viljat ha,
  försvaga facket, öka skillnaderna mellan låg-inkomsttagare och höginkomsttagare än mer och
  förvrida fokus på jämställdhetsdebatten.(Den ständiga parollen att det ska löna sig att arbeta och visst ska det löna sig att arbeta, inte tu tal om det. Men när kommer det att löna sig för alla,till övervägande del kvinnor inom vård och omsorgssektorn?) Högern har även mage att tala om för pensionärer att de i själva verket ska vara tacksamma för den politik som förs, eftersom den i längden faktiskt kommer att gynna dem. Så otroligt respektlöst.

  Ett gigantiskt socialdemokratiskt misslyckande.

  Nickersson, hemskt ledsen men under de förhållanden som råder i dag är sossarna inget alternativ för mig.

 19. Ingrid, nu förstår jag bättre vad du menar. Jag kan inte annat än hålla med dig om det huvudsakligaste.

 20. Ingrid,

  den som blickar tillbaka kan se att det råder en växelverkan mellan socialdemokratin och högern. De försämringar som införs under borgerliga regeringsperioder inkasserar sossarna tacksamt och kör vidare som om det småregnar när man återfår reggeringsställning.

  Och vice versa självfallet. Karensdagarna var ett sådant exempel, beställningen av socialstyrelsens utredning om typfall för sjukdomar var ett annat. Höger som höger.

  Mona S som partiledare kommer att bli SD:s största draglok, hennes uttalanden retar gallfeber på många normalt sansade människor.

  Minns bara den här: – Jag hatar allt genuint typiskt svenskt eller – Det är klart, ibland drar maktsuget. Makt är roligt.

  Säger rätt mycket om denna politiker.

 21. Det finns Moderatfolk som redan för några val sedan diskuterade i termer som innebär samarbete S+M. Dagens Nya Moderaterna skulle mycket väl kunna samarbeta med S, om Göran varit kvar vid rodret och styrt S ytterligare en bit in och kanske något förbi mitten. Det vittnar karlns personliga agerande av idag om.

  Nu sitter dock Mona som regent för S, och ingen vet egentligen vars hon skall styra partiet. Man måste diskutera hur arbetarna som är medlemmar i LO kan tänkas resonera kring vad Mona menar med t.ex att framtiden finns i avhängda förorter; eller varför hon finner stort behov att kramas med deltagarna under pride. Hon måste börja leverera, för sanningen är den att stödet ökar när munnens läppar hålls samman; och med Sveriges medietryck blir det snabbt det omvända när försöken kommer. Det är i övrigt inte Ok att Mona lämnade WO i sin så kallade hjärtefråga, med motiveringen; Jag debatterar enbart mot Reinfeldt. (Mona var tillfrågad att deltaga i Uppdrag Gransknings debattpanel nyligen).

  Sedan har vi ju Miljöpartiet, med vilka den borgerliga regeringen redan har öppnat för ett samarbete. En del frågor passar in bra – t.ex synen på arbetskraftinvandring. En flirt som relativt säkert skulle garantera ytterligare 4år vid makten.

  Frågan är bara hur Sveriges röstberättigade tänker när etablerade partier levererar ord som ”rädda Sverige från SD”, för vad betyder det? Man kan inte applicera en etikett som bättre passar ND, bara för att man inte klarar av att ta debatten mot SD; vilket många gånger beror på att etablerade partier i många kommuner för en ganska fullblodig SD-politik, samtidigt som riks alltid säger något annat. Man kan inte lura alla alltid, eller hur var det Lincon(?) sade.

  Läser vidare att Ny Demokrati nämns, och det gottas i att detta parti trillade ur lagom till nästkommande valomgång. Vad man då har glömt/förträngt, det är att politiken som NyD förde; anammades av många partier och kan sägas vara genomförda i realiteten på nästan samtliga punkter idag. Partiet gav sig in i politiken för att förändra, och så gjordes; därefter finns inte behovet av dem.

  Men det är ju så, att antingen har man människor i politiken som når ”sina” mål efter mandatgivande och därefter ”lämnar”; eller så har man politiska broilers. Jag vet vilket jag föredrar, samt vilket jag anser vara en fungerande demokrati.