Sverigedemokrater slängs ut ur Transport


Tidskriften Expo berättar i nätupplagan att den nazianstuckna och öppet rasistiska organisationen Sverigedemokraterna inte är välkomna som medlemmar i Transport.

Expo citerar transportarbetareförbundets styrelse: Denna typ av åsikter hör inte hemma i ett fackförbund som slåss för allas lika värde oavsett härkomst. För oss i Transport är det klasstillhörigheten som förenar – inte någon gammal unken, förljugen och mossig nationalism från förra seklet.”

I uttalandet kopplar Transportarbetare-förbundet också beslutet till förbundets stridbara historia:

”Transport har också, sedan bildandet 1897, varit en organisation som stått för facklig internationalism och vår international ITF var under trettio- och fyrtiotalen den fackliga federation som tydligast slogs mot fascism och nazism.”

Det är tämligen självklart att man inte ska ge efter och plötsligt släppa in den här sortens organisationer efter så lång kamp mot dem.

UPPDATERING 14.50 Tipsades just om Martin Tunströms blogg där han skriver en hel del om Sverige-demokraterna. Initierat, intressant och bra. De får svårt att förneka kopplingen till andra nazistiska grupper..

UPPDATERING 16.00 Sverigedemokraternas systerparti, Nationaldemokratisk Ungdoms medlemmar, fick idag sina domar för misshandel av en rektor på en skola i Värmland.

De tog sig in på skolan och misshandlade rektorn för att han inte lät dem dela ut nazistisk propaganda och för att han ”pratat skit” om nazismen, enligt Värmmlands fokblad.

Ekot: Fängelse för attacken mot rektorn. Karlstads tingsrätt dömde idag en 22-årig och en 18-årig man till fängelse för den uppmärksammade attacken på rektorn för Vålbergsskolan i slutet av september. Det var under eftermiddagen den 28 september de fyra männen begav sig till Vålbergsskolan för att där söka upp rektorn och som dom säger i förhören , slå honom. 22-åringen och 18-åringen tog sig båda in på rektorsexpeditionen och misshandlade där rektorn.


4 svar till “Sverigedemokrater slängs ut ur Transport”

  1. ”För oss i Transport är det klasstillhörigheten som förenar – inte någon gammal unken, förljugen och mossig nationalism från förra seklet.”

    Nej, det är det väl aldrig någon som påstått heller? SD:are som är med i facket är det av samma anledning som alla andra. Att kämpa för sina rättigheter som arbetare.

  2. Ja, tom katolska kyrkans biskopssynod slår nu fast sociala faktorers överlägsenhet i proposition nr 48 (msk värdighet mot globaliseringen urarting av fattiga-rika länder, utarmningen jordens resurser, distributiv rättvisa – jfr gråts i himlen över orättvisorna o (!) fordrar aktivt kristet engagemang). Även prop 46 som fordrar oppositon mot falska lagar är intressant.

    Dvs transport har högsta religiösa rätt att göra så. MEN samtidigt finns ju rätten att ångra sig, återförenas i gemenskapen (dvs lämna sd, nd etc).

  3. Är ND SDs systerparti? Sist jag snackade med en nazist var SD bland de första som skulle gasas…