Sverigedemokrater kollrar bort politiker


Nu kommer tidningarna Expo och Gringo att börja utbilda politiker om hur de ska bemöta de främlingsfientliga Sverigedemokraterna i debatter berättar DN.

Sverigedemokrater brukar numera ha Davidsstjärnan på sina hemsidor för att på det sättet framstå som icke-rasister. Men de talar ytterst ogärna om att mycket av deras framgångar beror på att de fått stora ekonomiska bidrag från judehatare som den belgiske Bernard Mengal och även svenska nazist-sympatiserande mångmiljonärer.

När svenska politiker träffar på dem så kan mötet ibland beskrivas som av denne Södertäljepolitiker:

DN: ” Miljöpartiets Mats Pertoft, riksdagsman och ordförande i Södertäljes demokrati- och mångfaldsberedning, anser att det för Södertälje är en överlevnadsfråga att ta debatten med de invandringskritiska nationalistpartierna.

Själv förvånades han över att både sverigedemokrater och nationaldemokrater i fullmäktige ibland mest låter som snälla folkhemsförsvarare. När hans egen och andra politikers schablonbild av nazister och skinnskallar inte stämmer är det lätt att bli bortkollrad, säger han.”

Många politiker har vaknat upp idag efter Mona Sahlins misslyckade debatt mot Jimmie Åkesson, något som utgör en grund för att Expo och Gringo idag kan starta en verksamhet som går ut på att skola politikerna bättre. I t.ex. Södertälje ska alla riktiga politiker gå denna kurs.

Man kan inte låta bli att undra över vilken påverkan SD:s ideologi har på svenska partier. Så vill t.ex. moderaterna i Stockholm nu ”hitta på” arbeten för ”barnens skull”.

SvD: ”Socialborgarrådet i Stockholm kan tänka sig att ”hitta på” jobb för att bryta bidragsberoendet. Och föräldrar som vägrar följa de hårdare kraven kan få socialbidrag i alla fall – för barnens skull.”


En modern skinnskalle, version II – år 2007

Vilken sorts ideologi som ligger bakom ett sådant agerande kan man förstås fundera över, men nog påminner det till mångt och mycket om de sverigeetnokratiska påhitten. Möjligen har moderaterna låtit sig påverkas av SD:s alla påhitt.

Bevara Sverige Svenskt kallade sig SD förr…

Källor: DN SvD

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]Sverigedemokraterna, Moderaterna, Högern, Främlingsfientliga, Rasism, Politik[/tags]


10 svar till “Sverigedemokrater kollrar bort politiker”

 1. hej, ovanligt bra dn-artikel även om det är skräp med det mesta… har kommenterat i bloggen

 2. Det är på det politiska planet som vi kan hantera dem! Jag är övertygad att om människor bara fick möjlighet att komma till insikt om skillnaderna, så skulle SD likt troll spricka i solen!

  Det är ju valet mellan ett mångkulturellt och pluralistisk samhälle som är öppet och vänligt sinnat det står. Ett humant och förlåtande samhälle; ställt mot en inhumant och intolerant organisation. Tänk er ett företag där alla tänker som chefen tänker. Det det inte är tillåta att framföra kritik eller göra någonting bättre! Så fort du inte höll fick man sparken! Jämför de med en arbetsplats där alla är med och skapar och där du aldrig är sämre än någon annan människa!Bemöt SD i sak! Bemöt deras politik!

  Sedan förstår jag inte riktigt gnället över Gringo? Några framåt pojkar som vill tjäna en hacka. Vem är politiskt sakkunnig? Vilka känner regeringens politik enda in på bara benet? Är det gruppen av ensamstående, sjuka invandrande ensamstående mödrar med många barn? Svaga människor som är dömda på förhand. Ni vet, det spelar ingen roll. Hudfärg. Fel etnicitet! Vem känner politiken in på bara benen? Tja, inte är det Görans Persson i vart fall, den saken är ju klar! Skulle jag möta invandrarförgäntliga SD i en debatt, så vore jag ju dum om jag inte hyrde in Gringo! Politik är hur man är mot varandra! Glöm inte det!

 3. Nu är det ju dessvärre så att nazister anser att lögnen är ett fullt tillåtet hjälpmedel för att komma till makten, så det innebär att man inte har en chans att komma åt dem. Det går inte att vinna över någon i poker som fuskar. Det hjälper alltså inte med kurser, men nog vore det bra om politiker som ger sig in i diskussioner med sd vore pålästa vad gäller siffror, så de kunde tillbakavisa somliga av deras lögner och överdrifter.

  Vad var det Goebbels sade? Jo ungefär: Om man småjuger så genomskådar folk det, för det förväntar de sig eftersom alla småljuger då och då. Men om man slår i dem de verkligt stora lögnerna, då tror folk på det eftersom de utgår ifrån att så lögnaktig kan ingen vara.

  Klart folk är överraskade över att sd-politikerna beter sig anständigt. Det var liksom bara det som fattades för att ett nynazzeparti skulle kunna etablera sig i Sverige idag, med nedrustningar, arbetslöshet och utslagning av stora grupper av människor och med den stress och otrygghet som detta skapar.

  De allra flesta har idag inte klart för sig att Hitler sågs som en person som månade om folket. De flesta vet bara en sak om nazisterna, nämligen att de ordnade med koncentrationsläger och startade WW2. De flesta har inte satt sig in i hur det såg ut då, hur det ingalunda var så att Hitler värvade röster genom att tala om vad han skulle komma att göra så småningom. Tvärtom framställde han sig som en stor fredsvän och andra som hot mot Tyskland. Han talade inte om att han tänkte avskaffa de andra partierna och göra en statskupp. Han talade inte om att han tänkte sätta alla oliktänkande i fängelse, tortera och mörda folk, starta krig etc. etc. Det blev liksom en överraskning för många tyskar, och en som stora delar av tyskarna inte begrep förrän de redan hade förlorat kriget. Dessutom ha många omvittnat hur charmig och vinnande han kunde vara i sättet – vilket vi sällan får riktigt klart för oss.

  Dessutom trodde en massa tyskar länge att bara man hade rent mjöl i påsen som hade man ingenting att frukta, och när GESTAPO kom och tog grannen så utgick de från att han förstås inte hade rent mjöl i sin påse. De insåg inte att det var partiet och Hitler som bestämde vad som var rent mjöl, och att det inte alltid var vad de själva trodde. Inte heller insåg de att terror inte fungerar så att bara skyldiga grips och torteras – tvärtom så slår sådan ofta slumpmässigt.

 4. Kerstin: läs diskussionsreglerna, ämnet är ”Sverigedemokraterna” och inte ”NSDAP 1933-45”.

  Ang. debatten Åkesson-Sahlin: Åkesson la enbart fram fakta, medan Sahlin enbart använde känslomässiga och moraliserande argument. Hur kommer det sig att ingen har kunnat hitta några direkta fel i Åkessons repliker, nu när det har gått några veckar sedan debatten? All kritik handlar mer om att SD ses som inkräktare i politikeretablissemanget, missnöjet beror dels på att övriga partier förlorar inpissade revir, dels att soppan som utgör svensk invandringspolitik kommer upp till ytan och mannen på gatan får upp ögonen … inte populärt.

 5. SD är ett artonhundratalsparti, en sista skälvande rest av det århundradets konstruktion NATIONALSTATEN. (Innan dess var den fria rörligheten betydligt större i Europa trots alla furstendömen). Alla partier från höger till vänster är produkter av nationalstatens framväxt, därvid lag är inte SD något undantag utan snarare en sista dödsryckning för ett förstenat politiskt system.
  De som tror att framtiden ligger i SD inser inte att just nu håller det politiska systemet i Europa söka sig nya vägar.

 6. Det är viktigt att titta på fakta! Dölj aldrig fakta! SD taktik är att ställa oss mot varandra!

  Si och så många invandrare kostar si och så mycket!
  Visst kan vi lista upp vad alla grupp av människor kostar samhället: Alkoholister kostar så mycket, (för att inte tala om deras behandlare) direktörer kostar mest och politiker är dyrare än poliser. Minst kostar ensamstående svenska mödrar. Vidare pensionärerna vad kosta de? Men varför skulle vi göra det?

  Poängen ligger i att diskriminera människor med en annan etnicitet. Att ha RAS som urval för vem som får ligga samhället till last och vem som inte får kosta pengar. Det är den enda biten. Den andra biten handlar om kriminalitet. Vad kostar invandrare som begår brott? Det jag är intresserad av att veta är, hur mycket kostar den kristna svenska mannen samhället? Ty han är snar att begå hustrumisshandelsbrott på sina religiösa höjdpunkter, så som t ex Jul osv…

  Det är pengar och brott alltså; sedan gör det allt för att SKRÄMMA människor.

 7. Det är sant, jag glömd en detalj i SD ideologiska uppbyggnad nämligen heteronormativa värden: Svensk, Stark, Ung och Man! Allt annat är avvikelser från nomen såsom: kvinna, barn, handikappad samt invandrare.

 8. Nazismen har aldrig dött ut. Det är en stark världsomspännande rörelse med olika förgreningar. SD ingår i denna riktning.