Sverigedemokrat antastade kvinna på vårdhemmet


Expo: ”En Sverigedemokrat som ställer upp till val till kommunfullmäktige i Göteborg dömdes så sent som för två år sedan för att ha trakasserat och förföljt en ung kvinna. Kvinnan arbetade som behandlingsassistent på det hem för psykiskt funktionshindrade som Sverigedemokraten bodde på.”

Jag ska inte dra några växlar på att mannen ifråga bodde på ett hem för psykiskt funktionshindrade. Möjligen är det ovanligt att politiska partier rekryterar medlemmar på sådana ställen.

Expo: ”Sverigedemokraten vill inte kommentera händelsen via telefon och ber att få återkomma med ett svar via e-mail. På frågan om han tror att väljarna kommer att ha förtroende för honom trots domen, skriver han: ”förhoppningsvis ja, då jag inte anser mig vara en brottsling längre”… …Han fortsätter: ”Jag stödjer det rättssystem vi har pga att det är nödvändigt att ha ett sådant, och att ett visst spill får man acceptera, för att man måste. Den gången var det jag som drog nitlotten, men jag har gått vidare nu”.


Mannen ovan har inget med bloggposten att göra.

Det är väl också ovanligt att man låter straffade ställa upp på listor till landsting, kommun eller riksdag. Visserligen är det lite beroende på vad man är dömd för, en fortkörning bör ju inte vara något hinder, men mer allvarlig brottslighet bör rimligen vara diskvalificerande i vart fall om de skett i närtid.

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]politik, val2006. sverigedemokraterna, nazianstuckna, främlingfientliga, göteborg[/tags]


2 svar till “Sverigedemokrat antastade kvinna på vårdhemmet”

  1. Är det samma person som hade egna slogans, såsom ”Inga fascister på våra gator, men gärna i vårt parlamentet”?

  2. Inte så förvånande. Alla som är med i (sd) är väl mer eller mindre muppar allihopa?