Sverige blir allt brunare för varje dag


Igår lyssnade jag på ett radioprogram som handlade om Sverigedemokraternas systerparti, Nationaldemokraterna, som har ett par fullmäktigeplatser i Södertälje.


Det handlade om dem
och ett annat nazianstucket parti i Tyskland, och programmet var så pass upplysande att det gjorde mig lätt illamående. En av ledarna i Tyskland sade nämligen sanningen ”– det spelar ingen roll vad det står utanpå paketet, det är innehållet som räknas.” Med det menade han att bara det faktum att de tagit sig in i de beslutande församlingarna gjorde med automatik att de andra partierna gjorde deras politik till sin egen.

Just det ser vi exempel på i Södertälje där t.ex. Moderaterna, Miljöpartiet och Kristdemokraterna är svaga för ND och till och med berömmer ND:s representanter. Jag tänker på det idag när jag ser att opinionsundersökningen som SvD redovisar där oppositionen nu leder med 19,6 procent över de borgerliga. Det kommer givetvis att leda till att i första hand Moderaterna, Folkpartiet och Kristdemokraterna kommer byta framtoning helt ju närmare valet vi kommer, de kommer att förespråka stora inskränkningar i vår invandrings- och flyktingpolitik. Allt för att mota bort Sverigedemokraterna.

Samtidigt skriver en engelsk professor på DN Debatt att man inte ska göra om valsystemet för att hindra små fascistoida partier att ta plats i Riksdagen. Han menar att det är bättre att göra dem synliga, att låta dem ta plats om de klarar det. Den inriktningen tror även jag är den enda vettiga. Det bästa vore givetvis om 8-10 sverigedemokrater kom in i landets riksdag, det skulle vara den bästa vaccinen mot rasistiska partier i kommande val efter 2010. Tyvärr så stämmer förstås den tyska nazistens resonemang om ”innehållet i paketet”, vilket gör att landets flyktingar och invandrare kan se fram mot tuffare tider.

På ett annat ställe i DN skriver Henrik Brors om det kommande samarbetet mellan (s), (v) och (mp). Han hävdar att Ohly tonat ner kritiken mot (mp) och – det är möjligt, det man som väljare ser är det som står i tidningarna, för att veta mer måste man rimligen vara aktiv och gå på partimöten med mera, och så stort intresse

har inte de flesta dessvärre. Men jag kan konstatera, precis som jag gjort förut ett antal gånger, att för mig så är inte det viktigaste att vi har en rödgrön regering, det är långt viktigare att vi har ett bra vänsterparti. Alltför mycket pragmatism så tappar jag tålamodet, jag är socialist och har genomlidit en lång regerings-
period med en högerminister som Persson vid makten. Jag vill inte uppleva en ny sådan tid även om ministern har kjol.

Och precis som vanligt är jag inbilsk nog för att tro att många tänker på ungefär samma sätt som jag själv.

Idag ser vi till och med hur socialdemokratiska bloggar börjat sprida rasistiska schabloner och stereotyper, men jag kommer att återkomma till fascistiseringen av Sverige.

AB SvD DN12

Andra om , , , , , , , , , ,

[tags]Fascistiseringen, Sverigedemokraterna, Södertälje, Landskrona, Malmö, Främligsfientlighet, Kulturberikarna, Invandrarna, Muslimerna, Islam, Politik[/tags]


14 svar till “Sverige blir allt brunare för varje dag”

 1. Sverige av idag är en alldeles perfekt rekytreringsbas för den ideologiska nynazismen att växa sig starkare på. Det politiska läget skapat av alliansen: socialism för de rika och kapitalism för de svaga, har blivit en alldeles utmärkt
  grogrund för pessimism, bristande framtidstro, rasism och främlingsfientlighet.

 2. Tror du verkligen att SD åker ut efter en omgång i riksdagen? Det verkar kanske logiskt med tanke på att de verkar vara rätt så korkade, men tänk om de blir kvar? Då blir sverige fördanskat!

 3. Problemet är inte SD som parti, eller att andra partier kan tänka sig att överta delar av SDs politik. Nej, problemet är att människor stöder en sådan politik.

  För att bekämpa problemet är det enda vi kan göra är att visa varför åsikterna är fel, inte förbjuda dem… Detta är vad jag tror, andra kanske tror annorlunda, och där tänker jag inte hindra dem. Men väl ihärdigt försöka övertyga dem varför de har fel.

 4. Mot bakgrund av att Frankrikes etniska förortsghetton brann för en tid sedan och Danmarks gör det nu samtidigt som samma utveckling och brist på integration till förmån för segregation är långt gången även i Sverige, är det illavarslande att de som inte gillar SD fortfarande bara ägnar sig åt vulgärargumentation och att försöka ta billiga smutskastningspoäng.

  Alla vet att problemen med invandring och integration håller på att bli en av Sveriges största demokratifrågor men få törs fortfarande prata om det. Så länge de etablerade partierna forstästter att sticka huvudet i sanden kommer SD att växa eftersom man är det enda parti som törs tala klarspråk i de här frågorna.

  Men kanske ska vi vänta tills de svenska förorterna brinner i samma omfattning som i Danmark, kanske ska vi vänta tills islamismen helt har återinfört det patriarkala samhället och sharia-lagarna i förortsenklaverna och extremisternas bomber börjat brisera även här? Kanske ska vi vänta tills den kriminella gatu- och gängkultur som inporteras från andra länder helt har tagit kontroll över stora geografiska områden.

  För min del tycker jag det är bättre att börja slå vakt om den svenska demokratin redan nu, innan den förvandlas till ett tomt begrepp utan motsvarighet i sinnevärlden.

 5. Kalla er vad ni vill men i allmänhetens ögon ses ni bara som rasister. Ni föredrar att använda andra begrepp för att det har en finare klang i politiken. När ska dessa rasist/nazist partier inse att en rensning av invandrare i sverige aldrig kommer att gå igenom. Vissa invandrare tillhör dom som kom hit redan på 60 talet med arbetskraftsinvandringen och sen har vi alla andra generations svenskar (som jag själv) född och uppvuxen i sverige men med föräldrar från ett annat land. Istället för att gå runt och hata och basera så mycket tid och pengar på att ”få ut oss” så tycker jag ni borde älska mer och hitta annat att göra på dagarna.

  M.v.h / En skattebetalande hårt arbetande libanes född och uppvuxen i Sverige.

  P.S Stackars hjärntvättade 11 åriga pojkar som delar ut ”bevara sverige svenskt” blad i t-centralen.

 6. Jinge så här skrev du:
  ”Det bästa vore givetvis om 8-10 sverigedemokrater kom in i landets riksdag, det skulle vara den bästa vaccinen mot rasistiska partier i kommande val efter 2010. Tyvärr så stämmer förstås den tyska nazistens resonemang om ”innehållet i paketet”, vilket gör att landets flyktingar och invandrare kan se fram mot tuffare tider”

  – Hur kan det vara bäst att få in 8-10 sverigedemokrater i riksdagen om dessa få människor kommer att få så stor betydelse, som man spekulerar i, för att motarbeta dem? Snarare innebär deras platser i riksdagen, om man ska följa ditt resonemang fullt ut, att dessa kommer att påverka de andra partierna så pass mycket att de kommer att sätta SD:s frågor på dagordningen.Att SD kommer att bli ”blottade” på deras taskiga idéer är en hypotes. Vi kan inte veta hur eller vad media kommer att göra. Jag kommer ihåg kring 1990-talet hur lätt vissa nyhetsmedier lät sig påverkas av Ny demokrati. Vem ska granska SD om de tar sig in i riksdagen och blotta deras argument?
  Det är en tuff fråga, den om hur man ska motarbeta SD och andra prorasistiska rörelser. Det som proffesorn hävdar är i samklang med en offentlig liberal diskurs a la Habermas där man tror att idéerna ska låtas frödas i en offetnlig debatt och där de mest rationella kommer att vinna (Därför litar man på att förnuftet och de rationella argumenten till slut kommer att segra över de irratioella=SD). Jag är dock tveksam till ett sådant resonemang. Media är ingen objektiv institution vari man kan diskutera idéerna lik en idéernas marknad. De styrs av komersiella och ekonomiska intressen. Ibland av populistiska tendenser därför är inte jag så säker på att SD skulle få det så tufft genom medias granskning, allt kommer att bero på de ekonomiska tider som vi kommer att uppleve och de populistiska tendenserna, tror jag.

 7. Mats Dagerlind:

  Menar du verkligen att lösningen på problemet men integration-segregation är mera rasism?

 8. Jag har sedan sjuttiotalet haft åsikten att det vore bättre för samhället om spärren sänktes och ytterlighetspartier som SD fick ett eller några få mandat. Som det har varit länge nu är att de kan spela rollen av att de är offer för etablissemanget. Visst är det så, men det är de som också tjänar på bilden av att vara offer.
  Här kan poängteras att jag har en invändning mot Sara G resonemang. Att lägga hela skulden på alliansen är inte relevant. Även s, vp och mp är direkt medskyldiga genom sitt agerande till att SD och liknade har vuxit sig starkare.

  När jag på sjuttiotalet började tala om vi kan inte förbjuda och stänga ut nazianstrukna så var det många vänstermänniskor som började baktala mig och kalla mg för rasist bakom ryggen på mig, eftersom deras åsikt var att inget utrymme skulle lämnas till nazianstrukna grupper/partier och helst skulle de förbjudas.
  Ett av skälen till min syn är, att förbjudna grupper går rätt lätt över till att använda våld för att få igenom det de vill.

 9. Mats Dagerlind #5.
  Vad är detta för bullshit: ”SD att växa eftersom man är det enda parti som törs tala klarspråk i de här frågorna”. Det där är SD-Orwellska. SD definierar det som att endast de som skriver under på din beskrivning, och sedan kräver stopp för invandring är de som ”talar klarspråk”.
  Jag talar klarspråk. Jag säger vad jag tycker, även när det är obekvämt. En skitstövel är en skitstövel oavsett ursprung, nationalitet, religion, kön, sexuell läggning, hudfärg, hårfärg osv, osv.

  Att definiera en grupp människor, i stället för individer, som bärare av positiva eller negativa egenskaper är osvenskt. Det SD gör är att tillämpa ett klantänkande som är främmande för det moderna Sverige, men som invandrade från Tyskland på 30-talet.
  Även vissa invandrargrupper som kommit till Sverige är fast i detta klantänkande. För att komma ur detta behövs mindre segregation. Att det är problem med den ”integration” som åstadkoms idag löses inte med att sparka ut folk.
  Om folk får jobb integreras de. Idag är det alldeles för många som försörjer sig på att ”integrera” människor och att se till att de hålls segregerade för att trygga sin egen försörjning.
  Det som orsakar händelser liknande de i Frankrike eller Danmark är alltså inte invandringen i sig. Samma sak har hänt i England och i USA. Det är gettobildningen och utanförskapet.

  Jag bor i en av de förorter du talar om. Här finns många undomar. De flesta normala och välartade. En del skitstövlar. Du kan inte säga vem som är vad på grund av t.ex. utseende eller religion.
  Knappast i Danmark heller. Vill minnas att många av de autonoma är s.k. etniska danskar (och en del svenskar).
  Svenska ”skinnhuvuden” är väl knappast heller beryktade mjukisar.

  Som jag brukar säga: ”Måtte alla som skälls för att vara invandrare i Sverige strejka en vecka”. Sedan kan vi diskutera vem som är beroende av vem.
  Utan invandrare stannar Sverige.

 10. Jag delar helt åsikten att man inte ska förbjuda partier. I en demokrati måste vi låta såväl galna nazister som kommunister osv. driva politiska partier.

  Jag känner alltid olust när folk pratar om att man ska förbjuda partier. Författningen ska ju skydda folks rätt att yttra sig, oavsett om andra håller med eller inte.

  Jag stödjer verkligen inte SD, ND, etc. men av principskäl så måste de få uttrycka sig och andra partier får bemöta dem. Jag tror att det mest idiotiska man gjort är att helt vägra befatta sig med dem. Om man vägrar att röra vid dem, hur ska man då övertyga väljarkåren att SD inte är ett bra alternativ?

  En riktig demokrati ska inte beskyddas från obekväma idéer. Låt dem skälla för glatta livet.

 11. Christer W. jag beskrev nuläget, hur det ser ut idag. Jag vet mycket väl hur Persson drog sitt strå till stacken med en regering helt utan visioner.
  Men nog har rekryteringsbasen för nynazism och fascism breddats ytterligare under alliansen styre? Det kan du inte förneka?

 12. Sara G, så speciellt mycket mer utrymme för utökad rekryteringsbas har inte SD och deras gelikar fått än. För närvarande har överströmning till s skett från borgerligheten, sofflocket och antagligen blankrösterna också.
  Det är ju tydligt också att SD står ju och stampar på ungefär den nivå de har gjort senaste åren. Att nazi och facistgrupper syns ut nu har egentligen samma ursprung som ditt antagande, de tror också att den borgerliga politiken har öppnat möjligheter för dem.
  Men så är inte fallet, för än så länge ses framför allt s som ett alternativ till borgerligheten.
  Det som kommer bli avgörande för om basen SD och gelikar ökar eller inte är helt beroende av hur s, mp och vp formar framtidspolitiken och på kort sikt för opposionspolitiken. I det avseendet finns det vissa likheter med en tidigare historia som skrämmer.

 13. Det är klart att man kan förbjuda partier. Följer man debatten kan man få den uppfattningen att många skulle helst se att (m) förbjöds. Risken finns ju annars att dem, tillsammans med andra partier på högerkanten, vinner flera val. Och, som en ledande socialdemokrat sade 1976, så kändes det som en statskupp… En märklig syn på demokrati.

  Det måste finnas en anledning till att SD är så ”framgångsrika”. Kanske de etablerade partierna skulle fundera på saken. Det är ju trots allt de, som förlorar väljare till SD och, tydligen främst (s). För, det är väl så att om inte det partiet man sympatiserar med för en politik man gillar så ser man sig om efter alternativ.