Svenskar vill att SÄPO ska avlyssna deras sovrum!


Det är i alla fall kontentan av den opinionsundersökning som Göteborgsposten gjort om den är rätt tolkad.

Det är ett närmast häpnadsväckande resultatet de kommit fram till i samarbete med Sifo. Uppenbarligen så har de frågat mycket kortfattade frågor av typen:
– Tycker du att polisen ska få avlyssna misstänkta terrorister? …eller någon annan ledande fråga. Vad enskilda människor svarar i en enkätundersökning är en sak, vad de skulle ha svarat om de haft tillfälle att sätta sig in i frågan eller utveckla svaret, en annan.

Föga förvånande var att GP konstaterade att moderata väljare var mest positiva till buggning (94%) samtidigt som de konstaterar att Vänsterpartiet som parti är klart emot.

GP: Men Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg tror att många människor inte vet vad buggning är, det är bara något som fått en allmänt positiv klang. Hon fruktar att politikerna inte är så värst mycket kunnigare. – Jag är förundrad över den bristande konsekvens som präglar de politiska partierna överhuvudtaget. När det gäller både buggning och andra tvångsmedel har de bytt ståndpunkt hela tiden och det bara med något års mellanrum. Det är extremt förvånande och oroväckande, för de här frågorna kräver faktiskt någon form av principiellt förhållningssätt, säger Anne Ramberg. För egen del är hon motståndare till buggning, som hon beskriver som en av de mest integritetskränkande metoder man kan vidta. Dessutom är det oklart hur effektiv metoden är, anser Advokat-samfundet. Men som ett minimikrav tycker Anne Ramberg att frågan borde behandlas av den parlamentariska utredning som ska se över integritetsfrågorna. – Det här brådskar inte egentligen, anledningen till att man har så bråttom och vill driva igenom det nu är att det är populärt.

Det är också intressant att se att just Advokatsamfundet är en av Bodströms ivrigaste kritiker. Förr var han ju advokat och företrädde vanligt folk i rätten. Nu har han lämnat den rollen och företräder i stället, – ja vad? Inte är det våra självklara rättigheter till en personlig sfär och integritet i alla fall.

Thomas Bodström har ju till och med lyckats byta ut begreppet ”Storebrorssamhället” mot den egna varianten ”Bodströmsamhället” som blir alltmer vedertaget för varje dag som går. Vi är många som skrivit mycket om det kontrollsamhälle som han företräder i sin nya roll. Och hur han kommer att bli ihågkommen har jag skrivit om förut..

För egen del blir jag alltmer övertygad om att detta inte är något personligt hugskott från hans sida. Det orkestreras säkerligen från USA med anledningen av det ”Krig mot Terrorismen” som Bush dragit igång. CIA:s flygningar i Sverige liksom i resten av EU har ju tystats ner en hel del. Troligen har vi idag ett långt mer utvecklat samarbete med CIA än vad svenska folket är medvetna om. Se vad jag skrev om Ericssons spioneri (?) i Grekland tidigare idag.

Sova lugnt? Nej..

[ Detta skrev jag förut om Bodström ]

[ Göteborgsposten om buggning idag ]


11 svar till “Svenskar vill att SÄPO ska avlyssna deras sovrum!”

 1. Du kan nog utgå ifrån att alla dessa lagar egentligen är en försvenskning av patriot act. Och det törs inte regeringen säga öppet.

 2. Ja, vi går fullständigt i USAs ledband. Förändringar i upphovsrätten, mjukvarupatent, patriot act, osv.. Det stora problemet är kanske att USAs president och politik är fullständigt styrt av det industri-militära komplexet och media genom den extrema mediekoncentrationen.

 3. Nilsson, visst är det så http://www.trancecom.se/2006/02/04/patriot-act-och-bodstrom/

  ”För egen del blir jag alltmer övertygad om att detta inte är något personligt hugskott från…”

  Notera att det Bodström håller på med i Sverige sker i USA och EU på bred front. När dessa system integreras skapas ett oerhört kraftfullt maktmedel. Observera att vi idag är i uppbyggnadsskedet av Bodströmsamhället, inte slutskedet.

  Det enda scenario som kräver ett maktmedel av sådan omfattning är om makthavarna, under extraordinära omständigheter (naturligtvis), kommer fram till att det är bäst att den ”fria demokratiska världen” väljer EN ledare för att kunna överleva och effektivt kunna möta hotet från terroristerna (muslimerna).

  Namnet på en sådan superstat skulle t.ex. kunna vara Oceania…

  Långsökt? Inte, allt som krävs är några svampmoln.

 4. Ett mycket bra inlägg Jinge, tack för det!

  Det är givetvis som du är inne på, så att frågorna i undersökningen har ställts så att svaret blir just ”ja” till avlyssning, i enlighet med propagandaprincipen (väl känd och klargjord genom betéendevetenskapliga forskning) att många människor låter sig övertygas av föreställningen: ”Det de allra flesta tycker måste ju vara rätt”!

  Det är dessutom precis som juristen, som du citerar, säger, att få saker känns så integriteskränkande som att någon obehörig kommer in i ens lägenhet och söker igenom ens saker. Man ska ju observera att denna avlyssning tydligen ska tillåtas det även hos människor som inte är misstänkta för något och då hjälper inget ”rent mjöl i påsen” och hur rent sådant man än har så är det synnerligen obehagligt att bli avlyssnad i sängkammaren eller i köket i det egna hemmet.

  Sådana här lagar öppnar inte bara för, utan driver garanterat fram ett angiverisamhälle av värsta slag, just det som man i demokratiska samhällen ska ha lagar som förhindrar (som vi haft hittills dessutom).

  Rätt som det är vill någon hämnas på en, anmäler att man verkar ha skumma saker för sig, och vips har man avlyssningsapparatur i sängbenen och i kökslampan, hur oskyldig man än är. Man ska inte inbilla sig att en sådan här lagstiftning bara kommer att används mot hemska gangsters och misstänkta terrorister. Gör man det kan man ingenting om historien, förstår ingenting av de processer som sätts igång av sådan här lagstiftning och är oerhört och närmast oförlåtligt naiv.

 5. Kollade nyss på den senaste Star Wars-filmen ”Revenge Of The Sith”. Handlingen i denna påminner väldigt mycket om det som händer nu i världen. I demokratins namn ropas på hårdare tag, hårdare tag införs, och demokratin förfaller och skrotas.

  Ta och titta på ”Revenge Of The Sith”, för den har ett intressant politiskt budskap, förutom all action.

  Tidigare när jag sett Star Wars-filmerna har jag inte haft detta i tankarna.

  Ett passande citat:
  Den fulländade polisstaten är naturligtvis det bästa skyddet mot skurkar
  – om friheten från brott var den enda frihet som vi brydde oss om.

 6. Det allra märkligaste med den här undersökningen är att den nästan inte alls kommenteras i övriga tidningar. Jag snubblade över detta på SVT Text.
  Kan det bero på att tidningarna inte kan bestämma sig hur man ska förhålla sig till detta, ur ett populistiskt perspektiv, eller att de helt enkelt inte vågar ha en egen åsikt?
  Ett helvetes mörker är det i alla fall — och vi vandrar in i det med känslan av att vara det klokaste och friaste folket i världen…

 7. Trägen vinner gott folk. Ni ska se att vi inom kort deltar fullt ut i kampen mot de ”ociviliserade”.

 8. Terrorbodström får gärna lyssna av mitt sovrum, där händer inte mycket förutom att jag sover tyvärr. Men jag tycker synd om andra som har ett liv.
  Integritetskränkningar borde ses som brott mot mänskliga rättigheter, Stasi-folkpartiet och sossefolkhemsspanaren Bodström är farliga för demokratin.

  http://www.oxelokamrat.blogspot.com