Svenska Spel suger..


OBS! Detta inlägg är från Jinge. Användarnamnet Anders är fel (tekniskt misstag av Anders).
Jag läste i någon tidning att Svenska Spel ska dra tillbaka 200 Jack Vegasmaskiner. Skälet är att de står i restauranger där mer än 35% av omsättningen kommer från spelautomaterna. Jag studsade lite inför siffran eftersom jag var övertygad om att det bara var några enstaka procent. Men tydligen inte…

Speldjävulen har jag aldrig drabbats av, men visst skulle jag kunna göra det. Jag spelar regelbundet Lotto trots de extremt dåliga odds det ger. Varför? Jo, jag är inte intresserad av hästar eller fotboll i den omfattningen så jag skulle orka tippa på riktigt. Jag ser i stället min stående lottorad som en slags ”drömskatt”.

Vad skulle jag göra om jag vann ett antal miljoner på Lotto? Ja det kan man ju inte fundera på om man inte spelar.. :-) Jag kollar raden varje vecka men blir inte besviken när jag upptäcker att jag har 1-2 rätt. Nåja, kanske lite.. :-) Dessutom köper jag en trisslott lite då och då. Det kan väl bli 7-10 om året kan jag tro.

Måttlighetsspelare i högsta grad med andra ord. Men så såg jag att Ladbrokes hade startat något on-linespel för Triss som de kallar Trippel. Jag kikade lite på det där och läste till min förvåning att Svenska Spels trissköpare inte ens får tillbaka 50% av de spelade pengarna medan Ladbrokes lämnar tillbaka 91%

I och med att Ladbrokes betalar tillbaka så mycket så lönar det sig absolut att lägga ner mina fasta Lottorader på stört och bli kund där i stället. För på Lotto får inte heller spelarna tillbaka 50%. Det är lite synd kan jag tycka. För nog tycker jag att staten kan få dra in lite pengar på folks intresse av att spela, men så mycket..?

Köper jag en Trisslott i kiosken, eller spelar på Lotto så får jag mindre än 50% tillbaka. Gör jag samma sak hos Ladbrokes får jag 91% tillbaka. Nähä minsann. Nu byter jag spelbolag! För jag vill ha tillbaka mer…

Kolla själva på Ladbrokes!


11 svar till “Svenska Spel suger..”

 1. Det är ingen hemlighet att SS betalar ut skitdåligt – räkna t.ex. ihop vinstfördelningen på baksidan av trisslotten…

 2. Förra året gick Svenska Spel med nästan 4,7 miljarder i vinst. Av dessa gick 1,2 miljarder till ”folkrörelserna”, främst ungdomsidrotten. Resten trillar in i statens kassa. Så om man räknar i ett större perspektiv, går 100% av vinsten tillbaka. Mer än Ladbrokes med andra ord! ;)

 3. Till att börja med så är det nog hyfsat ok att en slant går till idrotten. Men resten över 3,6 miljarder är då en sorts extra skatt, och det gillar jag inte. Nu kommer man i alla fall att bli av med den intäkten eftersom kunderna alltmer kommer att gå över till andra spelbolag. Då hade det varit listigare att ligga på 90% i återbetalning till spelarna och ändå haft kvar intäkterna. Nu kommer staten att mista pengar OCH ungdomsidrotten.. :-(

 4. Jag hör vad du säger, och kan i viss mån hålla med dig!
  Det är klart att folk går till Ladbrokes om de delar ut mer…
  Själv kommer jag nog iallafall att stanna kvar hos Svenska Spel. Jag har aldrig vunnit nått i hela mitt liv, och då ger jag hellre svenska staten mina pengar än till Ladbrokes. ;)

  PS
  De här siffrorna du anger om återbetalningsgraden.Jag har letat runt lite och kan inte hitta några såna.Det enda jag läst mig till, är att man normal sett inte kan vinna mer än 1,5 miljoner hos Ladbrokes. Om du har länkar till dessa fakta, får du mer än gärna dela med dig!
  DS

 5. Siffrorna på återbetalningsgraden finns på Ladbrokes hemsida, och jag tror inte att man fejkar dem.. :-) Dessutom så är högsta vinsten på deras ”Triss” fem millar.. Nää, jag har inte heller vunnit annat än småsummor, men det är klart, om vinsterna är 85% högre hos Ladbrokes så väljer jag givetvis 85% större småvinster…

 6. FEL AV MIG!
  Generellt på Ladbrokes är gränsen 1,5 mille (om inget annat anges).
  Man kan vinna upp till fem mille på Trippeln…

  Att jag fortfarande, trots idogt letande inte kan hitta återbetalningssiffrorna vare sig för svenska spel eller ladbrokes tangerar ett annat av mina favoritämnen: information måste vara lättåtkomlig!
  men det är som sagt en helt annan diskussion…

  jaja…jag hoppas att du vinner den där ”drömskatten” snart!

 7. Vad skönt att de ska dra tillbaka Jack Vegas-maskinerna förresten!
  Det är obarmhärtigt tråkigt att gå ut på puben med en god vän, som strax sätter sig att spela på dessa apparater. Inte ett vettigt ord kan man växla med vederbörande..

 8. Jack Vegas är bara struligt. Nää, jag håller med dig. Man måste klicka runt innan man hittar siffrorna vilket är tämligen korkat. Nää, ”drömskatt” är det jag kallar utgiften för spel. Utan den kan man ju inte drömma :-) Man drömmer ju om DeN sToRa ViNsTeN, men det är dessvärre inte speciellt troligt.. :-)

 9. Om jag inte misstar mig så förklarar Svenska Spel den låga utdelningsandelen med att högre utdelningsandel bidrar till spelberoende… de har alltså låg utdelningsandel för vår skull. ;-)

 10. Va? Nää..? Det vore ju KUL om det vore sant.. :-) :-)

  Att de inte slopar utdelningen helt då.. :-) Du måste ha fel! Kolla efter källan är du snäll!