Sven-Erik Magnusson i Fängelse


Tänk jag trodde aldrig att jag skulle skriva något om Sven-Ingvars. Men ack vad jag bedrog mig.


Sven-Erik Magnusson,
bandets folkkäre sångare har som bekant åkt fast för rattfylleri och efter att ha blivit dömd till fängelse ansökt om elektronisk fotboja. Så långt är allt gott och väl, även fängelsedömda med alkoholproblem har rätt att ansöka om att få avtjäna straffet med fotboja. Men dessvärre så är det svårt att avhålla sig från att missbruka.

För att ha rätt till elektronisk fotboja måste man ha ett ordnat boende och sysselsättning på dagarna. Man måste också underkasta sig oannonserade drogkontroller som urinprov och utandningsprov. Detta kände Magnusson till eftersom han informerats om detta samt undertecknat ett avtal där han förbinder sig att följa dessa regler. Men som sagt, hoppas man att kriminalvården är slappa med kontrollen så får man tillbringa återstående tid i fängelse.

Det är precis vad som hänt så nu lär väl karlen få chans att nyktra till förhoppningsvis..

Folk kanske undrar om inte kriminalvården gjort en felbedömning av hans förmåga att hålla sig nykter. Ja det är lätt att konstatera, men samtidigt är det viktigt att låta människor även med grava missbruksproblem pröva om de själva hävdar att de kommer att klara bojan. Annars

döms de två gånger, dels av tingsrätten och sedan av kriminalvården. Så är det inte meningen att lagen ska fungera.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]Elektronisk Fotboja, Intensivövervakning, Sven-Ingvars, Sven-Erik Magnusson, Fotboja, Kriminalvård, Samhälle, Politik[/tags]


8 svar till “Sven-Erik Magnusson i Fängelse”

 1. Va? Nää.. Egentligen inte, men jag var med och startade upp Intensivövervakningen i Stockholm för ett antal år sedan så därför reagerar jag när det skrivs om verksamheten.

 2. Det var klart en felbedömning. Kriminalvårdare är inte utbildade i att göra sådana bedömningar.

 3. Men hörrö! Sluta nu!

  Det är frivårdsmyndigheten som gör dessa utredningar och de flesta som jobbar med det är tämligen välutbildade. Dessutom var beslutet angående Magnusson säkerligen helt riktigt. Man ska givetvis se en ansökan positivt och behandla den så om det inte är uppenbart fel. Sedan känner jag inte till de närmaste omständigheterna men jag är rätt säker på att det var ett korrekt beslut.

 4. Efter nyår utökar man möjligheterna till fotboja (ny lag, nya namn på saker och ting med mera). Dessutom vill jag säga att man annars har väl rätt bra statistik vad gäller IÖV. Tycker också fel måste få göras. Anstalt är inte bättre.

  Tämligen välutbildade, vad menas med det?

  Och vad har hänt med att man måste addera och ha sig. Om man klarar det är man tämligen utbildad då? Ville du höja den intellektuella nivån? Det finns ju relativt intellektuella script. Per Ahlmark verkar vara ett sådant. Nedräkningen har börjat inför att han kommer att ägna en artikel i DN om konferensen i Teheran parat med våldet i Gaza. Tio, nio, åtta…

 5. Statistiken ligger väl fortfarande kring att 92-93 % klarar bojan?

  Tämligen välutbildade betyder väl i detta sammanhang att de flesta som jobbar med saken är socionomer eller motsvarande. När jag jobbade med IÖV var det väl bara en som inte var det.

  Ahlmark skulle inte klara att jobba med IÖV, inte heller att ha boja, den ska låsas in.. :)

  Hur kommer det sig att du är initierad, det låter iaf så?

 6. Bra Jinge!
  Du vet vad du pratar om. Visst är personalen väl insatt i sitt jobb inom frivården ;o)