Svälten i USA ökar, och vad gör Bush?


Den har ökat med mer än 1% sedan 1999..

AB: ”Allt fler barn hungriga i USA. Andelen undernärda barn ökar i USA samtidigt som hela två tredjedelar av befolkningen är överviktiga eller mycket feta, skriver TT-AFP. År 2003 upplevde 11,2 procent av nationens familjer matbrist – motsvarande siffra 1999 var 10,1 procent, visar officiell statistik. Nu oroar sig barnläkare för att president George W Bushs neddragningar av sociala förmåner i 2006 års budget ska förvärra situationen ytterligare.”

Ja och det lär han ju göra. Han har dragit igång ett mastodontkrig mot Irak och det lär väl innebära en drastisk ökning av antalet svältande barn i USA..

Och det här är väl bara början på eländet. Historikerna kommer inte att vara nådiga mot honom när berättelsen om hans ämbetsperiod ska tecknas. De rika blev rikare och de fattiga fattigare..

Läs Aftonbladet!


10 svar till “Svälten i USA ökar, och vad gör Bush?”

 1. Trust a Dick and a Bush to f*ck the world.

  Ursäkta språket, jag håller precis på att läsa Hans Blix bok om tiden som vapeninspektör i Irak, och jag rekommenderar den varmt. Blix är väldigt återhållsam, han pekar inte gärna finger men ibland så talar fakta tydliga språk.

 2. Ursäkta, men var i Aftonbladets artikel står det något om svält?

 3. Hunger, undernäring, svält. Om hunger ökar av t.ex. ekonomiska orsaker finns det väl anledning att tro att även undernäring och svält kan tänkas följa med?

 4. Tror jag inte på. USA är ju världens rikaste land! Alla får ta del av den lycka och det överflöd som marknadsekonomin genererar.

 5. Mikael Engdahl!

  I artikeln står det saker som ”matbrist” och ”löper större risk att dö av undernäring”. Endel människor anser att detta är rätt jämförbart med ”svält”.

 6. Yisses. jag hörde detta på nyheterna i morse och skrev några rader om detta med att barn svälter i USA samtidigt som andra äter ihjäl sig och lade upp för ett tag sedan. Jag hade inte sett att du redan avhandlat detta.

  Så kan det bli, men ämnet är intressant så två likartade inlägg klarar nog bloggosfären av :).

  Annica

 7. Säkert Annika. När jag hade postat mitt upptäckte jag att ytterligare någon annan varit före mig.. :-) Men man kan ju inte kolla alla 1000 bloggarna innan man tycker något själv. Då skulle ingenting bli tyckt.. :-)

 8. Man skall inte skämmas för att ”någon annan hann före” med en nyhet på nätet. I stället så skall man aldrig rädas att ge sin egen tolkning eller åsikt om saker och ting. Det är ju just detta som är så najs med bloggandet. Vem som helst kan tycka vad som helst och kommentera, komplettera eller bara orera om andras tyckanden, åsikter och opinioner :-)

  Fri bloggning har verkligen tagit fart. Den enda anledningen är att det fyller ett behov som våra dagstidningar och andra media inte fyller, på bloggen kan alla ha en åsikt från rena skräpet till mycket insiktsfulla kåserier.

  Därför ser jag det som helt fritt att planka andras åsikter, att ge en liten egen knorr till dem och förmedla dem vidare. Det är ändå den som läser som måste bilda sig en egen uppfattning om det som skrivs och det man läser, en viss egenkritik och att söka källor själv tycker jag ingår i bloggandet. Jag läser numera ganska många bloggar och bloggar lite själv också när jag har tid, lust och ork. Ibland får jag spydigheter tillbaka, ibland får jag roliga käcka kommentarer och någon enstaka gång tom hurra-rop.

 9. Jag tror inte att någon skäms.. :) Det är lite lattjo att just Annica och jag ofta brukar blogga om samma grejer ungefär samtidigt. Men det är så det blir ibland. Vissa grejer är -givna- i bloggosfären. Nästan alla reagerar, anra är mer udda. ROKS är en sådan grej som ”alla” bloggat om..