Studio Etts bloggpanel ett fiasko


Nu har Studio Ett sänt ett inslag med en bloggpanel. De deltagande bloggarna tyckte till om alliansens valfläsk idag, fastighetsskatten och lite till.

Tyvärr måste jag göra tumme ner och det ordentligt. Det känns lite som om bloggar ska sorteras in i etablissemanget, bli en ny sorts proffstyckare. En märklig sorts ”bloggkrönika live”.

Snart ska väl bloggare vara med i Big Brother och liknande pseudohändelser också. Är det verkligen vad bloggare i allmänhet vill?

Andra bloggar om: , , ,

[tags]politik, bloggosfären, bloggpanel, studio ett[/tags]


7 svar till “Studio Etts bloggpanel ett fiasko”

  1. ”Spännande” var väl inte direkt ordet som kom för mig vid genomlyssnande, men det kan väl bli bättre när nervositeten försvinner. Fast jag tror inte att SR låter projektet leva så förskräckligt länge, även om det är skoj att de har förstått att bloggandet är värt att åtminstone försöka göra något av.

  2. Frågan är väl snarare om inte den typen av aktiviteter bör överlåtas åt de med politiska ambitioner. Vi har ju en hel mängd politiker som bloggar. Jag tror att effekten blir den motsatta. Kan inte bloggare tillföra ngt nytt i en debatt i radio kan de väl inte det på sina bloggar heller, tror jag folk tänker.

    Jag vet inte om jag har rätt, i vart fall var det knappast så många lyssnare kvar när inslaget kom. Men bloggar är ju i hög grad det skrivna ordets ställe, och jag vet inte om det tillför något att låta bloggare sitta i radio utan manus.

    Men jag kanske blir sån när det är varmt och äckligt ute… :)

  3. Du skötte dig bra iaf Kerstin! Nja, jag vet inte men det kändes fel. Blogghypen försöker äta upp bloggarna, det gillar jag inte..

  4. Jinge:
    Man kan alltid ha olika åsikter om saker och ting, men jag menar nog att bloggreklam i radion inte är att förakta. Vi skriver väl för att bli lästa, och det kan ju hända att det gynnar oss bloggare om radio och andra massmedia uppmärksammar oss. Folk kanske söker sig till våra bloggar, hittar länkar vidare etc. Det är väl bra i så fall.

    Sedan kan väl jag också bli lite dyster över det faktum att de frågor man ställde till oss var av samma art som dem som togs upp i bloggkrönikan, om sådant som massmedia tagit upp redan, att man gör oss till en pendang till den vanliga journalistiken. Få se vad jag kan göra åt den saken framöver :-)
    För det är ju faktiskt så att det mest intressanta är vad man inte tar upp i massmedia inför valet och vad politikerna tiger om. De senaste 20 åren har ju de stora och viktiga besluten tagits i riksdagen utan någon som helst föregående offentlig diskussion, vi har bara plötsligt stått infär fullbordade fakta och det är säkert samma sak nu. Vad alla partierna från s och högerut är överens om, det talas det inte om, det kommer man bara att besluta om efter valet, oavsett vilken ”sida” som vinner valet.

  5. Mja Kerstin, jag delar inte din uppfattning om att det du kallar bloggreklam i radio är bra. För det första anser jag inte att det handlar om ”reklam” i någon bemärkelse. Dessutom är jag ytterst tveksam till värdet.

    Min blogg refererades fem gånger i Ekots bloggkrönika och effekten i antal besök var inte ens mätbar. Jag har för mig att jag hade 30 extra sidvisningar av 2500-3000 de dagar jag citerades.

    Men det är inte DET jag vänder mig emot. Till att börja med så är jag kritisk mot den hype som blivit runt bloggarna och bloggandet. Jag har vid ett stort antal tillfällen ifrågasatt de motiv som ligger bakom att alla tidningar numer håller sig med ”bloggar”. Den kvällstidning som inte ”bloggar” från Fotbolls-VM finns inte. Sedan har dessa numer startat egna bloggportaler, allt bara för att man tappar läsare. På så sätt underhåller man hypen effektivt och ljuset ska förhoppningsvis, enligt tidningarnas sätt att se saken, dra läsare från bloggosfären till Linda Skugge och Niklas Svensson & Co.

    Ur många aspekter så är enskilda bloggares originalitet bloggosfärens styrka. Och jag menar nog att alltför mycket skriverier och publicitet snarare bidrar till en utjämning, en mer konform bloggosfär. Jag erkänner att jag inte klurat speciellt mycket på frågan men visst är det så…?

    Jag lastar vare sig dig eller de andra två bloggarna som var med i Studio Ett. Så långt jag hörde svarade ni vettigt på de frågor som togs upp och en kritik mot er personligen var aldrig avsikten. Men jag har svårt att finna mig i den felaktiga och överdrivna bild som ges i medierna av bloggar. Som du vet så fullkomligt ääälskar radion paneler av olika slag. Olika mediekändisar sitter och formulerar sig putslustigt över olika företeelser i samhället och visst, det är rätt ofta underhållande att lyssna på sådant. Stig-Björn Lundgren (?), Göran Greider & Co kan faktiskt vara kul att lyssna på. Men när ”bloggare” plötsligen blir deltagarna i dessa paneler så vänder det sig lite i magen. Möjligen beror det på att jag i alla fall alltid vet vad dessa tycker, eller oxo beror det helt enkelt bara på att jag anser att en ”blogg” bara är en dagbok på nätet. Jag vet inte och jag har inte gjort några särskilda försök att ta reda på det.

    Men lite av vitsen med bloggandet är att man kan göra som jag, kasta ur sig ett ögonblicksuttryck på 8-9 meningar och plötsligt få en diskussion om detta.

  6. Hej Jinge. Jag håller givetvis med dig helt och fullt. Det är ytterst irriterande när liberaler släpps fram i radio precis som om de vore något värt att lyssna till. Det är rent äckligt tycker jag. Själv brukar jag kallas troll bara för att jag kallar mig liberal.