Storebror gillar snokarsamhället!


I går skrev jag om vår tids hjälte, tidningsbudet.

Det skulle jag givetvis inte gjort. Uppenbart är att kamrat Murphy läser bloggar eftersom han är så nyfiken på att hitta på nya djävelskap. Så idag låg det minsann ingen SvD innanför dörren när jag vaknade.

Men undrens tid är inte förbi. Eftersom de digitala motorvägarna tycks vara ordentligt snöröjda så hittade jag Per Ericssons artikel om Pär Ström via en PDF.

Jag vet inte om andra än prenumeranter kan hämta den sidan, men testa!

Det är en intressant artikel!

Pär Ström har hemsidan www.atomer.se där man bland annat kan beställa hans nyhetsbrev. Han har också skrivit ett antal böcker och den som SvD tipsar om på ledarplats är hans senaste, ”Övervakad”.

Han säger bland annat till SvD: ”- Integritet är som syre, man saknar det först när det är borta!”. Han pekar i boken på saker som vi egentligen inte reflekterar över normalt. T.ex. tar han upp att myndigheterna vet vilka som är dina favoritpromenadvägar.

Jo så är det. En påslagen mobiltelefon håller nämligen kontakt hela tiden med de närmaste basstationerna vilket gör det möjligt att i efterhand -och i realtid- hålla koll på var bäraren befinner sig.

De nya EU-direktiven om skyldigheten för teleoperatörerna att spara trafikdata från elektronisk kommunikation är ett av de värsta hoten anser han. I praktiken betyder det att meddelarskyddet är direkt i farozonen. För kan du vara säker på att Storebror inte kollar VEM det är som tipsar media om skumma saker?

Läs artikeln och fundera..


5 svar till “Storebror gillar snokarsamhället!”

  1. Ja, hmm.. Jo mina politiska sympatier går huvudsakligen vänsteråt, men jag har skrämamnde nog vissa liberala idéer oxo, trots att jag jobbar på att bli av med dem. Svenskan läser jag bara för att den är bäst, inga andra skäl. Att de har fåntrattar som PJ får man ta. Deras journalister och fotografer är mycket kunniga och bra. Och man kan lätt bläddra förbi PJ & Co ifall man tycker att de är tröttsamma..

    :-)

  2. Oj, Jinge överraskar med att skriva om personligintegritet. Det är inte varje dag man ser sånt på vänsterflanken. Glädjande med lite liberala tankar även här.

  3. Fast att vara mot raderande av den personliga integriteten har inget med höger-vänster att göra. I.s.f. får du förklara dig och lämna källa..

  4. Pär Ström är en klassisk Sista-Tiden-profet. JAg har läst hans nyhetsbrev i flera år och det har bara blivit mer och mer av svartsyn.

  5. Det passar väl rätt bra så här i fågelinfluensatider? Åsså är en komet på väg.. Per Ström är som ett piss i Mississippi.. :-)