Stödet för Obama ökar i Sverige – POLL


———-> POLL ———-> POLL ———-> POLL ———-> POLL ———-> POLL ———-> POLL ———->

Nu berättar Aftonbladet att stödet för Barak Obama ökar i Sverige. Man har jämfört sina egna nätomröstningar och kommit fram till detta.

AB: ”AUSTIN. I natt höll Hillary Clinton talen som kan vara hennes sista i den här infernaliska valrörelsen. Om nu någon vågar upplysa den alltjämt segervissa kandidaten om att slaget är förlorat. Till och med Bill Clinton har tvingats erkänna: Om hustrun förlorar någon av de två stora delstaterna i natt – Texas eller Ohio – är hennes chanser att bli demokratisk presidentkandidat i princip spolierade. Och det är just vad som ser ut att hända. ”

Aftonbladet har totalt sett tusenfalt fler dagliga besökare än denna lilla hemsida, ja i ärlighetens namn säkert tvåtusenfalt. Men av någon anledning så var resultatet likadant när jag gjorde en poll för ett tag sedan, själv hade jag trott att Hillary Clinton skulle vinna men såvitt jag minns så röstade de 350 som röstade här till närmare 65 procent på Obama.

Idag så är säkert siffrorna högre än så, men jag passar på att slänga in en ny poll på samma tema, men jag pillar in John McCain också för att se hur utfallet blir. Och visst röstar jag själv på Obama men jag tvivlar starkt på att det kommer att bli någon ”change” med honom i Vita Huset. Men det är kul med bloggomröstningar i alla fall…


AB1 DN SvD1 Politiken1 Dagbladet

Andra om , , , , , , , ,

[tags]USA, Presidentval 2008, Barack Obama, Hillary Clinton, Demokraterna, Vita Huset, Politik, Primärvalen, John McCain[/tags]


15 svar till “Stödet för Obama ökar i Sverige – POLL”

 1. Jag röstar på Ron Paul, av de som är kvar så har han de bästa ideerna om amerikansk utrikespolitik.

 2. Ja men det är väl sådana som står i opposition till allt vänster om hard core republicans. Jag har en hel del sådana som besöker bloggen.. :-)

  Vad sjutton de nu får ut av det..

 3. #4 Jinge – Det har du såklart rätt i. Personligen tror jag där skulle bli mer förändring med en kvinna vid makten än med en svart man.
  Jag tror inte han skiljer sig nämnvärt från föregående presidenter.

 4. Det är bara i Sverige som demokraterna har övertaget. Vi vill så gärna att de röstar på en ”sosse” därborta. Men när allting är över så står säkert John McCain som segrare

 5. #6 Jinge – Där svarade du nog i fel tråd. :)

  #7 Christer – Nja, Bush är väl inte särskilt poppis på hemmafronten heller? Folk associerar Bush med Republikanerna så det är ju inte helt omöjligt att det blir en Demokratisk president.
  Dock så talar det emot dem att de enda kandidaterna de har är en svart man och en vit kvinna.

 6. ”Sosse”?

  Det där är bara något som en massa inom vänstern i Sverige fått för sig, att Demokraterna skulle vara ett arbetarvänligt parti! De är lika arbetarvänliga som moderaterna, Republikanerna än värre!

  Hillary Clintons svenska motsvarighet skulle heta Beatrice Ask för tusan!

 7. Jag röstar ingen av de tre listade…
  Jag röstar Ron Paul…Han vill ta hem samtliga av USA’s militär i Iraq = bästa utrikespolitik.

  ”On my first day as commander-in-chief, I will direct the Joint Chiefs of Staff and our commanders on the ground to devise and execute a plan to immediately withdraw our troops in the safest manner possible.”

  Men det har ingen fattad…

 8. Det är intressant att se hur Sveriges media påverkar folks poitiva eller nagativa inställning till en presidentkandidat i USA.
  för några månader sedan var den överväldiga majoriteten för Clinton eftersom man inte hade en aning om vem Obama var eller för vad han stod.
  Svenskarnas attityd styrs tydligen helt av media.
  Min favorit är Obama, men taktiskt tror jag han får det tuffare mot McCain.

  Det är en en åtråvärd potion dom slåss om och jag förväntar mig inte något rent spel i maktkamper

 9. Det här presidentvalet har blivit en dokusåpa av stora mått. Ett sorts robinson där folk efter varandra röstas bort.

  Och att ni går med på hela skiten också.
  Det går ju inte att veta skillnaden riktigt mellan obama och clinton för det är ju trots allt samma parti.

 10. Daniel
  Nu har jag aldrig sett en dokusåpa, så det kan jag inte yttra mig om.
  Men den maktkamp som du ser inför öppen ridå är likadan (vad jag förstår) i de svenska partierna. Skillnaden är det är dolda maktkamper och intriger, samt att väljaren inte har direkt inflytande vem som blir kandidat.

  Sedan icke att förglämma är det 50 stater som skall avgöra detta, inte en stat som Sverige.

  Obama och Clinton är två helt olika profiler, det är ett personval i första hand och i andra hand ett partival.
  I Sverige väljer du parti första hand och person möjligen i andra (om du kan påverka det)

 11. Daniel, det kan bli väldigt stor skillnad beroende på vem som vinner primärvalet och slutresultatet i presidentvalet.
  Spännvidden inom republikanerna kan motsvara hela det borgerliga blocket och lite till och det samma gäller för demokraterna, från en borgerlig vänster till ett vänsterpartiet light.
  Det är så enkelt att us har inte europeiskt partisystem utan snarare valförbund och ett utpräglat direktval till olika uppdrag.

 12. Men ärligt talat.
  Ni tror väl ändå inte att det blir helt andra människor bakom presidenten bara för att det blir Clinton resp. Obama.
  Och media har fortfarande förvandlat detta till en dokusåpa. Där vi är åskådarna som inte har en telefon.
  I mitt nick länkar jag också till en metrolänk som ni kan läsa. Det blir lite som talesättet ”same shit, different names”.

  Till sist vill jag bara säga att jag tror att McCain vinner valet.