Staël von Holstein, Birgersson och Sturmark bakom konkurs!


De IT-profiler som Realtid idag berättar om har gjort sig kända för att vara inblandade i olika affärer som kostat andra oerhörda summor, dock sällan dem själva.

Realtid: ”Det var i december förra året som Reality Club gick i konkurs efter två år av misslyckade affärer. Bland ägarna i bolaget fanns bland annat Christer Sturmark, Johan Staël von Holstein, Jonas Birgersson och Ola Ahlvarsson.

De välkända it-profilerna har var och en flera havererade bolag bakom sig och Reality Club är ytterligare en påspädning.

Jag tänker bland annat på Staël von Holstein som uppenbarligen anser sig vara guds gåva till mänskligheten, medan Sturmark numera gör sig mest känd för att vara något slags Jesusfigur när det gäller just förnekandet av Gud. Vad Birgersson har för roll i det hela undandrar sig min bedömning eftersom han antagligen fortfarande har samma Fleecetröja och oknutna gymnastikskor som under det sens 90-talet.

Symptomatiskt för dessa herrar är dock att de inte gör rätt för sig. Det handlar om tre unga män som har haft möjlighet att lägga undan enorma belopp, men när det gäller andra, som skadas ekonomiskt av deras affärer, så får hellre företagen gå i konkurs än att de själva tar ansvaret och ser till att enskilda hålls skadeslösa.

Men det går bra att spänna bröstmusklerna i gratistidningen Metro eller i Humanisten. Personligen kan jag inte annat än att tycka saker som dessvärre inte låter sig skrivas på ett

någorlunda belevat sätt. Men det var inte bara IT-bubblan som dessa herrar medverkade i, de är nämligen vandrande bubblor alla tre, Christer Sturmark, Johan Staël von Holstein och Jonas Birgersson.

AB Realtid

Andra om , , , , , , , ,

[tags]Christer Sturmark, Johan Staël von Holstein, Jonas Birgersson, Konkurser, IT-profiler, Hjältar, Bubblor, Bluff, Politik[/tags]


13 svar till “Staël von Holstein, Birgersson och Sturmark bakom konkurs!”

 1. Lille farmor sade till mig en gång att den kon som råmar mest, ger minst mjölk. Men hur jag ska få ihop det, förstår jag inte.

 2. Johans Stäel von Holstein har ju känt sig motarbetad av kultureliten, men kulturarbetarna är ju i själva verket mycket vänliga mot honom, och jobbar ju t o m gratis åt honom! Och de s k entreprenörerna startde inte ns företaget från grunden, utan köpte ett väl fungerande företag och körde det i konkurs.

 3. Det hela faller under ”sköt dig själv och skit i andra”-ideologin. Då det proklameras av vissa vars namn inte ska nämnas, mamma har sagt att det är fult att svära men det står i texten ovan, så är det OK att blåsa folk på pengar, för dom man blåser har ju i princip gått med på att bli blåsta. Alla har ju ett personligt ansvar. Som man bäddar får man ligga. Det är lite som fyra skator utanför fönstret nu… Två av dom försöker bygga ett bo (lite tidigt kanske?), och två försöker sno byggmaterialet från dom. I februari…

 4. Förövrigt så tycker jag att vissa kändisar kan allt känna sig blåsta på några kronor då och då. Det finns massor utav människor i Sverige som blir blåsta dagligen. Nån som såg uppdrag granskning i förrigår kanske? :)

 5. Så här blir det när ”marknaden” får styra, alla värden, utom de som handlar om pengar, negligeras.
  Katastrofkapitalism! Ägarkapitalism! Råkapitalism!
  Men eftersom begåvningsgraden i de flesta fall är så låg
  kan det hända att de biter sig själva i svansen.
  Så småningom.
  Vi får åtminstone hoppas på det…

 6. Kan du specificera mera exakt vad Stäel von Holstein har gjort för fel? Som jag ser det har han skapat massa arbetstillfällen, företag och produkter. Hur mkt har du skapat tex?

  Det ligger i entreprenörskapets natur att vissa produkter/företag slår medan andra går under. Vad förväntar du dig? En huvudpoäng med aktiebolag är ju att ägarna ska sakna personligt ansvar för företagets förbindelser. Satsar man pengar i nya företag så tar man risker, men det kan också ge stora vinster.

 7. Neoliberal Agenda skulle utan problem stödja andra företag såsom Bongo Städ m.m. (som nämns i uppdrag granskning) :) Dom skapar ju arbetstillfällen, företag och produkter… till ett pris som deras kunder efterfrågar. Undra bara om dom på NA skulle kunna jobba för 3500 kr i månaden med 7 dagars arbetsvecka.
  JSvH gillar att blåsa folk på pengar. Han har alltid gillat att sätta sprätt på andras pengar utan ansvar. Krävs han på ansvar ser han bara till att sätta företaget i konkurs.

 8. De som använder mest fula trick och andras pengar – vinner…
  Men förhoppningsvis inte så länge till.

 9. Innan man kan säga att någon blivit blåst borde man påvisa om det förekommit några oegentligheter i skötseln av bolaget.

  Har ägarna tex plockat ut tillgångar ur bolaget på ett olagligt sätt eller lagligt men på ett moraliskt tvivelaktigt sätt som bidragit till att bolaget kommit på obestånd.

  Det troliga är väl i så nytt bolag att även ägarna förlorat pengar på konkursen. Holstein ägde ju endast 5,5% av bolaget så att göra stort nummer av hans medverkan är bara sedvanlig kvällspressjournalistik och nu förtiden är ju alla media ”kvällspress” även de otäcka malliga morgontidningarna.

  De påstår att de förutom förmedlingen själv satsat på föreläsnings arrangemang och detta gått dåligt. Undrar vad de glada ”super” entreprenörerna betalade för Huttonlocher Agencies dvs förmedlingsbolaget de skulle ”utveckla”. Kan det vara här som konkursanledningen finns.

  Tycker inte ett dugg synd om kändisarna, de klara sig nog och kan fortsätta att prata strunt och vara seminarieclowner. De har nu också fått gratisreklam i nyhetsmedia som annars hade kostat. Dessa driver också sin verksamhet i bolag och det är deras bolag som förlorat, precis som alla andra har de en skyldighet att kolla upp de bolag de gör affärer med, kolla om de har resultat och balans räkningar som gör att man kan ge dem kredit.

  Helt enkelt en förbannad nonsens snyfthistoria om kändisar när det finns folk här ilandet som har verkliga och allvarliga problem.

 10. Neoliberal Agenda: Kan du sätta fingret på vad denne von Holstein egentligen gjort? Jag är ärligt nyfiken. Du skriver att han skapat arbetstillfällen och jag kan inte komma på ett enda. Vad gör han egentligen? Det bästa han pysslat med för samhället är väl hans nuvarande inkubator, och det enbart på grund av att han inte orkar peta så mycket i driften.

  Han har inte lyckats starta ett enda lyckat företag själv, det enda han gör är att köra andras i putten och gapa högljutt. Hur han kan kalla sig entreprenör är för mig en gåta. Kanske tror han på sin egen utsaga om att hans misslyckanden är på grund av avundsjuka komplotter mot honom som person.

  Jag har personligen all respekt just för sådana som skapar arbetstillfällen. Men såna som roffar, sabbar och skyller på andra lärde jag mig undvika redan när vi byggde slott i sandlådan.

 11. Lasse_x!

  Jag förstår inte varför du går in och försvarar dessa gökar här? De har lurat tusentals aktieägare på praktiskt taget hela deras förmögenhet och så fortgår det trots att de samlat undan mångmiljonbelopp av aktieägarnas pengar. Vad har du för motiv?

  Tycker du att ohederlighet är ok så länge det är miljonärer som ägnar sig åt den?

  Bedrägeri?

  Var går din gräns?

 12. Micke B

  Om det är som du beskriver det är det dessa underligare att dessa kändisar överhuvudtaget gör affärer med dessa grabbar, om de har dåligt rykte skall man inte ge sig in i affärer med dem.

  Jag tycker att dessa grabbar hela tiden pratat en massa strunt. Men folk får faktiskt tänka sig för innan de satsar alla sin pengar i IT luftslott. Det borde inte vara obekant för folk i ett relativt upplyst och välutbildat land att riskfyllda aktieplaceringar är just riskfyllda. Men folk har en tendens att se bara vad de vill se och tro.

 13. Jag den ägarkapitalistiska idén är minst sagt riskfylld.
  Vi vet inte hur den slutar – och det vet inte de mest hängivna anhängarna heller.
  Vår Jord har i alla fall sagt sitt.
  Bara det att ytterligare urholka u-ländernas möjligheter till att skaffa sig mat för dagen genom att tillåta oss i väst att använda deras grödor som drivmedel till våra bilar är så fullkomligt absurt att man knappast kan tro att det är sant. Sockerarbetarna arbetar på slavlöner och regnskogarna försvinner i allt snabbare takt.

  Jag lutar åt ett fascistiskt slutskede.
  Om inget oförutsett händer.