SSU:s Anna Sjödin gripen av polisen


För ett par dagar sedan så öste jag beröm över SSU:s ordförande Anna Sjödin. Det kanske jag inte borde ha gjort för nu rapporterar Expressen:

Ordförande Anna Sjödin, pressekreterare Peter Skeppström och ytterligare ett antal SSU-kamrater festade på krogen Crazy Horse vid kändistäta Stureplan i natt. Vid tvåtiden spårade festen ur. Enligt ordningsvakten Babak Jemai uppstod bråket när Anna Sjödin nekades att beställa i baren på grund av att hon var för full. – Hon blev arg när hon inte fick beställa mer, säger han.

– Jag säger till dem att de var avvisade för ordningsstörande, men de vägrar gå ut. När jag går iväg med hennes kompis hoppar Anna Sjödin på mig bakifrån. Enligt Jemai var Sjödin mycket våldsam.

– Hon slog mig två gånger i bakhuvudet. När jag vänder mig slår hon rakt i ansiktet, säger han. Vilt tumult utbryter när Sjödins vänner blandar sig i slagsmålet.

– Hon vevade omkring sig och skrek ”jävla svartskalle”, säger Jemai. – De slet sönder tröjan, radion är förstörd, min klocka är borta. Jag har aldrig sett en tjej veva på det sättet.

Intressant nyhet!

För full för att få beställa, spöar vakten och kallar honom för djävla svartskalle. Dessutom kutar SSU:s ledning på restaurangerna runt Stureplan tydligen..

Nej hon är inte dömd än men ingen rök utan eld.. Eller?

[ Expressen ]


38 svar till “SSU:s Anna Sjödin gripen av polisen”

 1. Hmm, känns lite grann som ett exempel på dåligt omdöme från din sida att ta in Expressens artikel, klippa bort delen där SSUs presssekreterare utalar sig och, till råga på allt så utger du dig för att vara seriös.
  Som före detta SSUare har jag en hel del, både ideologiskt och privat emot en stor del av rörelsen.
  Jag ahr sett en hel del och flera av dom jag mött skulle utan tvekan kunna göra en sån här grej.
  Men Anna Sjödin är inte en av dom. Hon är den enda av sossarna jag mötte under min tid i rörelsen som gett mig intrycket att hon skulle kunna leda Sverige med större framgång än någon annan gjort på ett bra tag.

 2. Du glömde två citat Jinge!

  ”SSU:s pressekreterare Peter Skeppström var närvarande under bråket.
  – Vi kommer anmäla vakterna för övervåld. De var mycket brutala och hotade henne med fjäderbatong, säger han.”

  Mig veterligt är fjäderbatonger ett förbjudet vapen, det är däremot inte förbjudet att vara full. Att hota med en fjäderbatong har högre straffvärde än en stjärnsmäll dessutom skulle någon ha höjt en fjäderbatong mot KAS när han var i Annas ålder skulle vederbörande inom loppet av 30 sekunder ha två brutna handleder.

  ”Enligt Sjödin ska vakterna ha kallat henne för ”blont jävla slödder”.”

  Om någon kallade min kvinna för det skulle jag ringa mina grekiska vänner som älskar blonda svenska kvinnor.

  Skulle någon ha transporterats bort i polisbil så vore det fjäderbatongnissarna och dom som kallar våra svenska kvinnor för ”blont jävla slödder” och polisbilen skulle inte ha stannat förrän den var vid gränsen.

  KAS

 3. Och vad är syftet med denna blogg?

  Anna Sjödin har väl fortfarande rätt när det gäller sin kritik av Bodström?

  Har kvaliteten på Expressens nyhetsförmedling plötsligt ökat?

  Nämnandet av Stureplan – vad insinuerar det?

 4. Jacob: ”Hmm, känns lite grann som ett exempel på dåligt omdöme från din sida att ta in Expressens artikel”

  Man tar givetvis in det mest spektakulära. Det faktum att polisen omhändertog tjejen säger en del oxo..

  F.ö. har jag inte uttalat mig om hennes förmåga att leda ”rörelsen” eller ej.

  (Gott om ömma tår idag.. :)

 5. DN berättar samma historia formulerat på lite annorlunda sätt. DN har dock lyckats få in ett citat från Skeppström som gör hela historien: ”Det är något vi kommer att ta upp vid med justitieminister Thomas Bodström”. Jo, det egna ungdomsförbundets fylleslagsmål är förstås en fråga av högsta prioritet för vår justitieminister Thomas ”benknäckarn” Bodström. SSU sluter leden, skapar en mothistoria, ställer det ord mot ord och påpekar att de har kontakter hela vägen upp i rättsväsendet. Klassiskt i sin Machiavelliska enkelhet.

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=517065&previousRenderType=6

 6. Är det månne ett litet ”håll er på mattan”-budskap från Herr Bodström efter SSUs ryckande i kopplet?

 7. Vem har inte varit full på krogen och irriterat sig på stöddiga dörrvakter? Vilka politiker vill vi egentlige ha? Oskuldsfulla konfirmandflickor som lägger röda äpplen på magisterns kateter?

  Personligen har jag inget i mot att politiker kommer ner till oss vanliga dödliga och delar några glas!

 8. Ta fast Tjuven!

  Anna Sjödin har tydligen ärvt arrogans av den graden att hon glömt att som en offentlig person, och ledare för en ungdoms organisation, så faller det sig ganska naturligt att inte supa skallen av sig. Sen är ju inte unga väljare som mig själv dummare än så, att vi förstår att ett ruttet äpple, inte faller särskilt långt från trädet. Nu då jag unte har ambition att in leda någon karriär inom rödvins-vänstern, eller supar-sossarna, så behöver ja ju inte lägga om några personliga vanor. Men jag kan ju säkert säga att Anna Sjödin inte representerar mina nära och kära genom sitt levnads sätt. Vi är ju helnyktra svartskallar så klart, som jobbar som enkla diskare och krogvakter medans socitets-sossarna själ våra klockor. Ta fast Tjuven, så vitt jag vet är stöld av klockor forfarande ett brott även i stureplans finsalonger! Var är klockan, Anna!?

 9. Vilka politiker vill vi ha? En skock skenhelig absolutister som på inte sätt kan och ska representera ett folk som de aldrig har delat lika villkor med? Jag vill och behöver inte ha en politiker för att se upp till! Jag är inte i behov av någon idoldyrkan och jag tror inte att vi övriga heller behöver något god förebild i form av en politiker – det växte jag ifrån redan i lågstadiet! Varför dricker inte politikerna med oss vanliga dödliga – i stället för att göra det i tråkiga partilokaler? Nej… Mer politiker ute på pubarna! Ner med dom till oss vanliga människor – jag tror politiken som helhet skulle tjäna på det!

 10. Fast nu handlar det väl inte om att dricka eller inte dricka, det handlar väl om att överfalla en väktare eller inte överfalla en väktare. Jag vill inte heller hålla politiker som några övermänniskor men de borde kunna hålla sig från våld mot tjänsteman och liknande våldsbrott.

  Jag tycker faktiskt det är sorgligt att man börjar prata om spriten, miljoner svenskar dricker varje vecka men ytterst få beter sig som Anna Sjödin gjorde, oavsett ifall man tror på personalen på restaurangen eller Skeppsström.

 11. Jag liksom alla övriga miljoner svenska har någon gång gjort bort oss på en fest, en pub eller varför inte på firmafest; och så att säga: ”kört i diket”! Har man inte gjort det, så lär man göra det någon gång i sitt liv! Jag vill ha en politiker som kan någon om livet – misstag bräddar en människas erfarenhet! Är det av ondo?

  Tänk om alla politiker skulle göra bort sig, som vi övriga dödliga ständigt gör. Jag, och alla med mej, vill inte ha någon moralisk superövermänniska som politiker, som ständigt hytter med sitt moraliska pekfinger var gång jag gör misstag! Tänk efter själv – vad ska vi ha politiker till; vet man inte det, hur vet man då vilka krav man bör ställa?

 12. Jag tar också upp det här på min blogg och påtalar att uppgifterna om vad som hände går vitt isär. Men att råka ut för sånt här är ett klart tecken på att man festar för mycket. Jag tycker Sjödin ska ta det som en varning och lugna ner sig.

 13. Det är lite svårt att förstå hur du menar; om uppgifterna går vitt isär, som du skriver; är det då i sig ett tecken på att hon festar för mycket, som du också skriver, eller hur menar du här? Jag fattar fortfarande inte varför kända och okända politiker skall ha högre moral än oss övriga? Jag fattar de inte! Jag vill inte ha en politiker som har så hög moral att den till sist blir dubbel. Jag tror att det är den speciella moralen som enbart omfattar politiker, som spär på politikerföraktet! Den här speciella moralen, som bara omfattar politiker – vem vill egentligen har den? Vem efterfrågar den? Vem tjänar på den! Vem underhåller den?

 14. Men hörrni! Jag har supit som ett svin på Stureplan många, många gånger i mitt liv. Jag har krupit in i taxibilar efter att ha varit för tankad för att beställa (inte för att de vägrade servera, utan för att jag inte kunde uttala ett enda namn på en alkoholhaltig dryck). Jag har t.o.m. blivit utledd från Spy Bar en gång. Men aldrig, aldrig har det slutat i handgemäng, trots stöddiga vakter. Har man det minsta omdöme och ölsinne så går det i 99,99% av alla lägen att undvika våld. Hur full man än är. Hade hon bara supit och blivit utslängd hade det inte varit nån stor grej, men är det sant att hon började veva mot vakter tyder det på uselt omdöme. IMHO.

  Den ska man iofs ta Expressen med typ ett trekilos JOZO-paket…

 15. ”Men hörrni! Jag har supit som ett svin på Stureplan många, många gånger i mitt liv.”

  Jaha…Så de är du som håller igång så där på helgerna. OK, inte undra på att det då blir bråk : -)

  ”Har man det minsta omdöme och ölsinne så går det i 99,99% av alla lägen att undvika våld.”
  Så då kanske det detta var den 0.01% där det gick hela gick snett?

  Men hörrni, Pontus har ett bättre ölsinne och ett bättre omdöme än Anna! Hör ni det!!! Men i och för sig så ligger det något i det han säger! Fast å andra sidan så var hon ju inte där i egenskap av politiker! Råddigt!

 16. Hurvida tösen beter sig som ett svin när hon är full är orelevant, hennes kritik av bodströmssamhället håller fortfarande.

 17. Annas Bodiskritik är bra. Super hon skallen av sig är det givetvis hennes ensak, möjligen så motverkar krogbråk hennes cred en del inom rörelsen..

 18. Det känns dom en incident som kommer mjölkas av supportrar av bodströmssamhället som klassisk argumentum ad hominem. Hon super, därför är hennes kritik felaktig.

 19. Mja, undrar hur många medlöpare han har Bodström. Men visst, det är ju dessutom en -hon- vilket givetvis gör hennes eventuella synd större..

 20. Det verkar ju klart att tjejen slagits med vakterna. Oavsett om hon kommer att dömas eller inte så har hon supit till rejält. Som förebild för unga tjejer i SSU är hon förbrukad. Tråkigt att Ung Vänsters ordförande försvarar henne utan att veta mer om vad som hänt.

 21. ”Tråkigt att Ung Vänsters ordförande försvarar henne utan att veta mer om vad som hänt.”

  Men du var där? Eftersom du så rättfärdigt kastar stenar, menar jag.

 22. Har detta något gott med sig? Möjligen att det blir debatt kring vakter och deras sätt. Och att SSU tappar medlemmar till något bättre ungdomsförbund. Men jag är ingen vän av skadeglädje – därför är jag böjd att i förstone rikta mitt kritiska öga mot valterna. Allt enligt egen erfarenhet. Och jag har inte haft någon erfarenhet av SSU:are på länge

  De sista åren har jag, utan att själv varit direkt inblandad, blivit vittne till ett flertal händelser där vaktpersonal och även poliser burit sig omdömeslöst åt. Har ni (Erik, Pontus, yabosid) hört hur det kan låta när vissa män tilltalar eller tillrättavisar kvinnor? De flesta av mina manliga vänner reagerar, de med (annars vore de inte mina vänner ;-)), men gissa om det finns många män som inte märker ett piss? Jag har vid två tillfällen lämnat mitt telefonnummer till tjejer ifall de skulle behöva någon som vittnar om vad som sades, eftersom samhället verkar tro på en biffig vakt mer än på ett rejält förbannat fruntimmer. Eller förbannad gube(som i t.ex. Per Bill-fallet).

  Vad är det för fel på att vara lite artig? En vakt uttalar med gutturala halsljud: ”Du, där! Öööhh! Bruttan! Bruden!” och kvinnan i fråga reagerar – givetvis – negativt på detta ohyfsade tillrop. Sen är det klippt. Genast kommer insinuationer om hysterika. I nästa steg kan det bli bh-storleken som ventileras, om man inte passar sig. Den människa som biter ihop då, är tydligen värd en applåd! Men inte av mig! Jag tycker det ligger närmare till hands med en rejäl lavett! Men då är man ingen förebild för unga tjejer? Hmmm!

  ”Ingen rök utan eld”! Det måste vara det dummaste uttryck vi har i Sverige! I alla fall när röken kan härledas ur (varifrån?)maktfullkomliga ordningsmänniskor.

 23. Personligen tror jag att vi knappast kan få någon klarhet i vad som hänt. Jäntan har en massa märken på Aftonbladets bild, märken som tyder på att folk har varit hårdhänta. Sedan har inte vakter speciellt gott rykte heller. Men visst har väl Erik en poäng i sin kritik? Hur kan UV:s ordförande veta mer? Själv skiter jag i vilket mer än jag anar både klantighet och överkonsumtion.

  Men hennes största problem i nuläget är nog könet. Hade det varit en ung grabb så hade allmänhetens dom blivit lika hård som den kan bli nu..

 24. Även om Crazy Horse ligger på stureplan är det inget vidare fint ställe. Ölen är billig och stället räknas som ett sunkhak.

 25. Till Ida Gabrielssons försvar så handlar hennes pressmeddelande snarare i allmänhet om hur tjejer som säger ifrån när de trakasseras blir angripna i media osv. Det refererar bara till Anna Sjödin med brasklappen ”enligt vittnesuppgifter”.

 26. Nja, det finns en sak med den här historien som är lite intressant. Vakten råkar var läkare vid Danderyds sjukhus som jobbar extra som krogvakt. I mina ögon (rätt eller fel) höjer det här hans trovärdighet enormt… Anna spöade fel kille.

 27. Jag är 59 år och har aldrig lagt min hand på en kvinnas eller en mans axel vid försök att samtala ty det är att inkräkta på någons närområde så att det omöjliggör ett bra samtal.

  En läkare som slår en kvinna med fjäderbatong hårt minst 4 gånger på armen och som han säger ”kan ha råkat” träffa hennes ansikte borde hämtas av polis och sitta häktad.

  Sedan när blev det tillåtet för vuxna män att slå en kvinna med fjäderbatong i landet Sverige för att få henne att förflytta sig ur en lokal snabbare än hon själv vill göra det?

 28. Det är smula märkligt att den här läkaren, när han inte har jour, eller bakjour, rusat raka vägen ut i kroglivet för att ”knäcka extra”. Jag känner en del dörrvakter och de flesta har knappt gymnasiekompetens, och den gråa lönen är därefter också. Vad får vi se härnäst; advokater inom äldre- och barnomsorgen samt leg psykologer och psykiatriker i snabbköpskassan eller varför inte i hemtjänsten – en sådan utveckling vore rätt så skoj att se!

 29. Batongläkaren:
  -Jag har bara nöjda patienter!

  Oroväckande är bara antalet missnöjda patienter som har en tendens och snubbla samt falla och slå huvudet i väggen utanför väntrummet.

  –Gnällspikarna känner man igen, och jag vet ju hur de skall tass – en annan knäcker ju extra på puben och då gör vi ingen skillnad på fyllon och politiker!

 30. KAS: ”Sedan när blev det tillåtet för vuxna män att slå en kvinna med fjäderbatong i landet Sverige för att få henne att förflytta sig ur en lokal snabbare än hon själv vill göra det?” Det undrar jag också!

 31. Det är så då uppenbart att vakten ljuger. Knytnävsslag i ansiktet? Tjena…

  Anna är rätt grov så om hon hade slagit till hade nog den där djävla mini-pitt killen legat där med en fet blåklocka. Tyvärr så är ju anna betydligt smartare än att lägga sig på samma nivå som tre djävla fjunisar med mindervärdeskomplex!

  /Jonna

 32. Heja Paul & co !
  Kas (=KASS) och ni andra dårfinkar med era sosse skygglappar lär nog få ta skeden i vacker hand denna gång. Man kan inte prata bort verkligheten…

 33. ar det nagon som vet var ssu ar just nu? har forgaves forsokt logga in pa deras hemsida. ar dom pa krogen igen? Crazy horse?

 34. Skall politiker ha högre moral?
  Innan jag går in på varför så undrar jag om någon någonsin hört någon säga ” blont djävla slödder”? Det är en TV översättning och hade hon klämt ur sig något lite mer trovärdigt typ ”svennefitta” så hade man kanske inte anat ugglor. Ja jag vill inte spela Sherlock men KOM IGEN. Varför säger hon så? Sannolikt för att hon använt sig av främlingsfientliga tillmälen och kan inte vara säker på hur många vittnen som finns. Vitt – doktor Jamei kommer från Iransk familj, han ser sig som vit om han är som de iranier jag känner. Prova gärna kalla en en iranier för arab, good luck!
  Högre moral.
  Folklig festprissa eller ej, de flesta tror hon ljuger (Aftonbladets läsarfråga). De flesta tror hon kallade honom svartskalle. Varför tror dom det? Spelar det någon roll OM hon råkade säga så i affekt? Si señor, man får inte ens tänka så någonsin och samtidigt vara represent för ett demokratiskt parti därför representera en stor del av oss. Skall hon då stå över oss? JA, hon såväl som alla som representerar oss. Självklart gäller högre moral för vissa grupper, det bör vara en av anledningarna man söker sig till den typen av verksamhet. Politiker, journalister (dream on), poliser, domare, lärare, för att nämna några av de viktigare. Dessa skall man kunna lita på i alla väder. Eller känns det som att vi nått höjden av civilisation? ”Ideal och sånt är bara tjafs ändå och varför skall jag göra något för någon annan?” Det håller liksom inte mina vänner.

  //P