Spamfilter får mitt gråa hår att växa inåt


Jag har problem med spam, jag precis som alla andra som bloggar. Men problemen kan se lite olika ut.

I samband med att jag testade Aksimet, den WordPress närstående modulen, så dök det upp oväntade svårigheter. I vanliga fall är mitt interna spamfilter tämligen vältrimmat. Jag behöver bara rensa bort enstaka spam dagligen ur modereringskön. Jag har manuellt lagt in alla ord vartefter de dykt upp, Viagra, Dollar, Texas, ja de välkända.

När jag så installerade Aksimet så hamnade plötsligen alla filtrerade spam och trackbacks i det programmets filter. Plötsligen blev jag sittande med cirka 400 spam per dygn. Det säger sig själv att jag missade i rensningen av den lådan och en och annan som bort godkännas åkte med i svepet när en sådan mängd skulle raderas.

Jag tröttnade snabbt.

Ett problem som jag då drabbades av var att folk som av misstag blivit ”spammärkta” fortfarande inte kunde kommentera. Deras kommentarer åkte direkt ut i den binära världsrymden utan att passera GÅ. Alltså återinstallerade jag Aksimet för att kunna godkänna dem nästa gång de kommenterade. Men så enkelt skulle jag inte komma undan.

Nu har jag installerat Spam Karma 2 och kör den med Aksimet och nu måste jag kolla om det finns någon frisör som kan åta sig att klippa håret på insidan av mitt huvud.

Nej skriv nu inte att man ska läsa installationsanvisningarna och i förekommande fall manualen. Då åker du in i spamfiltret för gott.. :-/

Här under finns min mailadress om du inte lyckas kommentera!

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Bloggosfären, Spam, Spamfilter, Aksimet, Spam Karma, Kommentarsspam, Trackbackspam[/tags]


5 svar till “Spamfilter får mitt gråa hår att växa inåt”