Sosseregeringen ljög om CIA-planen!


Nu skriver AlJazeera ”EU nations ’knew of CIA prisons’” och berättar det som många redan anat lång tid.

AlJazeera: ”At least 1,245 flights operated by the CIA have flown into the European airspace or stopped over at European airports,” the draft said.

The draft, presented on Tuesday to the EU assembly’s special committee investigating alleged CIA kidnappings and prisons in Europe, called on national authorities to launch separate legal probes into claims about whether their national security services were involved and whether state authorities violated EU human rights laws.

The report said 11 EU nations – Britain, Poland, Italy, Germany, Sweden, Austria, Ireland, Spain, Portugal, Greece and Cyprus – had knowledge of the US secret anti-terror measures taking place on European soil.”

Med andra ord så har vi haft en regering som medvetet ljugit för svenska folket. Det handlade inte om något ”bröllop” i Örebro när ett CIA-hyrt flygplan var parkerat på deras lokala flygplats i några dagar. Göran Persson ljög helt enkelt. Kommer den nya regeringen att lägga alla papper på bordet nu?

CIA hade ett fängelse i Polen, vad innebär det för EU?

Kan vi ställa ljugande ministrar till svars idag?

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Göran Persson, Socialdemokraterna, Lögner, CIA-flygningar, Mänskliga rättigheter, Sossselögner, Politik[/tags]


6 svar till “Sosseregeringen ljög om CIA-planen!”

 1. Att tro att den nuvarande regeringen skulle samarbeta mindre med CIA är nog ett misstag Jinge!

 2. ”whether state authorities violated EU human rights laws.”

  Man undrar hur fort detta kommer att sopas under mattan av våra politiker. Jag vill att vi jobbar på att ta upp detta hela tiden. Binda ihop det med argumenten att det finns rejäla faktiska anledningar varför många människor i världen är redo att slå tillbaka.

  Med tanke på allt vi i väst ställt till med i Asien, Afrika och Sydamerika de senaste 200 åren så tycker jag befolkningen i dessa länder har visat en enorm förmåga att bita ihop och inte slå tillbaka med samma kraft. Vi i väst däremot verkar vara enormt våldsbenägna – vi låter inte ens länder som aldrig hotat oss vara ifred.

  I politikernas debatt om terrorism måste vi se till att dessa TVINGAS att börja tala om våra egna brott mot andra länder. Att fortsätta denna löjliga ramsa att ”dom hatar vår frihet och demokrati” är så löjlig. Tänk er att ändå så är det detta vi för höra av våra politiker dag ut och dag in i EU. Våra värderingar är hotatde – ja våra värderingar där vi anser att rätten till mänskliga rättigheter slutar om det skulle hota ”our way of life”.

  Att politiker väljer att manipulera är en sak som vi måste jobba med att få slut på. Men hur ska man gå tillväga med vår media som på någon underlig anledning verkar har förlorat alla förmågor att sätta ihop historiska fakta med dagens händelser??

  På individ nivå vet vi att om man misshandlar en person om och om igen så förr eller senare kommer personen att slå tillbaka. Fysiskt eller verbalt. Så varför förnekas denna simpla fakta i de större sammanhanget? Nä vänta nu den förnekas bara när det är människor vi i väst förtryckt eller hjälp till att förtrycka. Om vi blir attackerade då hör vi slagord att vi har rätt att försvara oss, men om en Irakier, Palestinier, Saudiarabier eller Afganier blir attackerad av oss då finns inte argumentet om rätten till självförsvar eller förståelsen för hämnd kvar.

  Varför? Vad är det som ligger i grunden till detta sätt att tänka i väst?

  Som jag skrev tidigare en gång; EU vill att Turkiet ska erkänna folkmordet på Armenier som ett brott mot mänskligheten. Men samtidigt jobbar EU enormt starkt emot att INTE få Afrikanska länders begäran att väst fruktansvärda handligar där ska klassas om brott mot mänskligheten. Rasism säger många människor jag känner. Jag håller med.

 3. Nadia! Jag tycker att det verkar som om politikerna inte behöver sopa alls!? jag har ännu inte sett/hört ngt i media om detta. Det verkar som om medierna helt struntar i saken, varför vet jag inte.

 4. Palmes tid är förbi.
  Kommer knappast åter.

  Nadia. Inget är statiskt.
  Kanske bli vi de nya ”vita negrerna” om ett tag.
  Polacker är ju på god väg för 30kr i timmen.