Sosseregeringen, folkets fiende nummer 1?


Vår sittande regering innehåller personer som är i total avsaknad av omdöme. Det har jag konstaterat förut, och det konstaterar jag nu igen.

Nu visar det sig att inte bara polisen ska få ägna sig åt hemliga husrannsakningar och avlyssning av personer som inte begått- eller misstänks för brott, utan nu vill regeringen att även förvarets underrättelsetjänst MUST ska få göra samma sak.

Redan idag är FRA (Försvarets Radioanstalt) inblandad i ett omfattande spionage mot folks användande av telefon och internet, men i nuläget sägs att de bara får kontrollera den internationell data- och telefontrafik. Ingen inbillar sig att den juridiska begränsningen efterlevs.

När det gäller försvarets spionage på svenskar så minns vi hur IB ägnade sig åt detta, och hur de till och med hade provokatörer och agenter på svenska arbetsplatser. Detta sattes det stopp på i samband med Guillou och Bratts IB-avslöjanden.

Nu har omvärlden blivit mindre hotfull varför den militära underrättelsetjänsten inte behövs längre. I stället för att omskola spionerna så vill man nu att de ska spionera på oskyldiga svenskar…

Förstår inte det Socialdemokratiska Arbetarpartiets medlemmar hur stor skada regeringen tillfogar arbetarrörelsen? Jag börjar tro att SAP kommer att vara helt utraderat inom 10-20 år om man inte tar till krafttag mot alla demokratihatare inom partiledningen. Vad är det för mekanism som gör att SAP agerar alltmer kraftfullt för att motverka mänskliga fri- och rättigheter?


3 svar till “Sosseregeringen, folkets fiende nummer 1?”

  1. ”Trace IP Addresses”

    ”Redan idag är FRA (Försvarets Radioanstalt) inblandad i ett omfattande spionage mot folks användande av telefon och internet, men i nuläget sägs att de bara får kontrollera den internationell data- och telefontrafik. Ingen inbillar sig att den juridiska begränsningen efterlevs.”

    Har tittat lite närmare på hur trafik går mellan datorer inom landet sen jag läste ditt innlägg. Det visar sig ju att ettorna och nollorna tar en omväg över England . Kan det vara så enkelt att FRA styr med nollorna för att liksom få lite gott samvete inför lagen.

    KAS

  2. tveegatt svärd verkligen! Dels icke-militära hot (tex kemiska, biogiska etc som det står i notisen) dels från s k yttre till inre fiender. Företag som får påhälsning av militär lär bättra sig! Å andra sidan finns ju risk för plamegates o watergate affärer o annat. Men sa verkligheten var enkel?