Sossarna tappar stort


Idag presenterar SvD en Sifoundersökning som visar att sossarna backat med tre procent sedan den senaste opinionsundersökningen.

Ekot: Den borgerliga alliansen leder nu med 4,4 procentenheter över regeringen med samarbetspartier. Sifo:s och Svenska Dagbladets augustibarometer visar att socialdemokraterna har backat med tre procentenheter sedan förra mätningen vid midsommar.

Varför de tappar kommer man sannolikt att diskutera flitigt de närmaste dagarna, och om jag ska tro något så heter svaret Persson och Bodström. Göran Perssons självgoda ledarstil i kombination med hans förestående pensionering har inneburit att s-väljarna inte längre ser honom som en trovärdig statsministerkandidat.

Detta i kombination med att svenskarnas självbild har raserats i takt med nedmonteringen av den svenska utrikespolitiken. Även om Sverige är ett lilleputtland som inte ens halva jordens befolkning har hört talas om, så förväntar sig nog alla svenskar att statsministern och utrikesministern ska bullra och skramla så att det hörs. Precis som OM Sverige vore ett stort land.

Sedan tror jag att många kopplar Perssons tystnad i bland annat Irakfrågan till det faktum att han inte törs säga emot George Bush. Bodströms idéer om att införa The Patriot Act här i Sverige är bara ett bevis på att vi numera inte

har en självständig politik, vår regering har inte kurage nog för att säga ifrån.

Vi har en statsminister som hellre pratar mjölkkvoter bland mjölkbönder, och virkespriser eftersom han själv numera är skogsbonde. Det gör att socialdemokraternas väljare känner sig sidsteppade och bokstavligt talat av banan.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]politik, Göran Persson, sifo, socialdemokraterna, val2006, bönder, utrikespolitik, bodströmsamhället[/tags]


Ett svar till “Sossarna tappar stort”

  1. Det hela är egentligen inte så svårt. De antal rokader som alliansen har genomför har satt socarrna i en media- och förtroendeskugga. Om moderaterna är bättre på att ömma för socialdemokraterns stora väljargrupper, så tar folkpartiet över moderaterna fana, och drar den ytterligare höger ut! Socialdemokraterna har svårt att attackera moderaterna häger ut samt att försvara sig mot deras påhopp vänster ut. Persson är ju en höginkomsttagare nu – och identifieras sig som en sådan också; och nu har han dessutom åtalats för sitt stora Herrgårdsbygge med stor H. Orsaken till sossarrnas varlförlust kommer att stavas Persson. Han va helt rätt i tiden för tio år sedan. Helt rätt person som för att strama åt sveriges ekonomi och han, som den realpolitiker han är, var helt inställd på att föra in sverige i EMU – den triumfen skulle belönas med ett toppjobb inom EU. Han hanmnade i en depression som han löst sig från genom att hitta kärleken – ty så stark är kärleken och som plåster på såret fick det bli en bondgård istället.

    Socialdemokraterna kommer att få ransaka sin valförlust och Persson kommer att ryka all värdens väg. Han framstår bara som en självgod brukspatron idag! En ny tid kräver nya ansikten och nya ideer! Persson framstår med och mer som en förvaltare och moderaterna som nytänkande! Persson är slut och han är tömd på kraft.