Sossarna har nu över fyrtio procent!


Högerregeringens fortsatta tillkortakom-
manden syns tidligt i Skops väljarbarometer, idag har socialdemokraterna passerat fyrtioprocentsspärren och högerregeringen fortsätter sin opinionsmässiga kräftgång.

DN: ”Socialdemokraterna ökar i Skops väljarbarometer för tredje mätningen i rad. Partiet får 40,4 procent i decembermätningen och det är en ökning med 1,3 procentenhet jämfört med mätningen i oktober.”

Det kommer inte att hjälpa regeringen det minsta att man lyckats få in Carl Bildt som en av prisutdelarna på grammisgalan, för vad man än säger om utrikesministern så kan ingen påstå att det valet är ett naturligt val.

Under alla omständigheter så förvånar det mig att högerregeringen ligger så lågt när det gäller att kommentera opinionssiffrorna. Det verkar som om de hoppas att det räcker med att dra täcket över huvudet och att det ska se bättre ut nästa gång de tittar fram. Ungefär som de klassiska tre små aporna, Hear no evil, see no evil, speak no evil.

Möjligen kan vi förvänta oss att regeringens mer tongivande personer kommer att ställa upp som gäster i TV:s olika familjeprogram nu när Bildt debuterar som Grammisutdelare. Vad de andra i regeringen ska hitta på för att bli mera folkliga vet jag inte, kom gärna med förslag.

Men en sak är i alla fall fullt klar, regeringen har lyckats visa tydligt vilken samhällsklass de tillhör, eller anser sig tillhöra. Det är bra gjort när de bara suttit ett drygt år. DN1 SydSv SvD1 HD

Andra om , , , , , , ,

[tags]Grammisgalan, Skop, Väljarbarometer, Opinion, Bildt, Högerregeringen, Socialdemokraterna, Politik[/tags]


11 svar till “Sossarna har nu över fyrtio procent!”

 1. Jag förstår att alliansen inte kommenterar de usla opinionssiffrorna. För om man blundar så försvinner de, tror i alla fall Alfons Åberg när det gäller spöken…

 2. Att sossarna blivit det sk statsbärande partiet och dominerat svensk politik de senaste +60 åren är ganska exceptionellt. Att detta skulle bero på sossarnas förträfflighet är något långsökt. Att oppositionen i en demokrati så kapitalt misslyckats att bryta motståndarnas generella maktinnehav är minst sagt en enastående ”prestation”. Den svenska borgerligheten är troligen världens sämsta och mest inkompetenta opposition och när man väl någon enstaka gång får makten är man minst lika klantiga som man är i opposition. Det verkar inte som om man riktigt förstår sig på det där med demokrati, att man måste vinna en majoritet på sin sida om man vill regera.

  Frågan är om de verkligen vill regera, det kanske är så pass jobbigt att de bara ”klarar” det i kortare pass och sen måste återhämta sig i den mer loja och letargiska oppositionsrollen för att inte bli utbrända. Hade de varit marknadsanpassade företag hade de naturligtvis för länge sen gått i konkurs. Men nu är det så vist ordnat i den lilla randstaten att rent ekonomiskt är det inte någon nackdel att misslyckas, mindre ansvar och hårt arbete för oppositionspolitiker ledningarna.

 3. Den stora risken med dessa opinionssiffror är att regeringen bestämmer sig för att riva Sverige ännu snabbare, eftersom den kanske inte får en chans att fortsätta efter nästa val.

 4. Lugnlugnlugn! Det är 2 år kvar till nästa val! Då har medelsvensson glömt allt de har gjort och inser själva att de fått det bättre. Alliansen vinner nästa val också!

  Ni är väl inte så korkade att ni tror att alla som röstade för alliansen i detta val ångrar sig?

 5. Riktigt lycklig skulle jag bli först om alla kriminella fascister i Svärjedemåkraterna samtidigt fick noll procent.

 6. Ja ja, Mary tror i alla fall att oavsett om (m) står på 13.2 % och fortsätter falla så kommer det snart att vända och vår kompentente statsminister snart att reda ut det här lila orosmomentet:)

  Måste vara härligt att vara så patologiskt bekymmersfri;)

 7. Niclas!

  Mary: ”Man ska naturligtvis hålla kollen på opinionssiffrorna men även dem kan få lite av ”Vargen kommer” över sig om de skriks ut för ofta. Undersökningar i all ära, men jag är själv helt övertygad om att statsministern och regeringen har kollen och fixar den här biffen.”

  :) :) :) :)

 8. Mary har en poäng med där att ”vargen kommer,” för vad är inte moderötterna och deras flock annat än vrålhungriga ulvar?

  Fast med lite eftertanke – det är synd om vargarna. Dom är värda ett bättre öde än att liknas vid maktstinna högermän…

 9. Det har bevisats om och igen att folk har dåligt minne när det gäller politik. Om folk hade kommit ihåg längre tillbaks än förra rökpausen så hade GP aldrig suttit så länge som han gjorde.

 10. För att öka folkligheten i regeringen arbetas nu förslaget ”ta hand om en fattig” fram. Regeringens medlemmar anställer varsitt personnummer som befinner sig i ”utanförskapet” och inhyser dom nära eller till och med i sin bostad (enligt rekommendation på balkong eller liknande från fastigheten utskjutande del). På detta sätt skapas naturliga möten och kontaktytor mellan Sveriges olika inkomstgrupper och genom ett enkelt system för byteshandel (arbete mot logi) kan de positiva effekterna också komma att utsträckas till ett reducerat utanförskap och en högre budgetmedvetenhet hos de personnummer som omfattas av förslaget

 11. Alf Svensson, som i allra högsta grad är en av deras egna, kom en en mycket trovärdig kommentar till regringens politik strax för jul, att de endast regerar med hjärnan och inte hjärtat, att han kände att han inte kan stå för eller försvara regeringspolitiken. Det är med all säkerhet denna hjärtlöshet som avspeglar sig i opinionssiffrorna för denna minst sagt impopulära regering. Även om Maud Olofsson fortsätter att tycka att allt är så roligt och Littorin som bara rycker på axlarna åt de problem han skapar för vanliga människor.