Sony ett enda stort skurkföretag?


Idag berättar SvD att Sony tagit patent på en uppfinning som kan visa 3-dimensionell film rakt in i hjärnan på betraktaren.

Det är bara ett litet krux med den uppfinningen. Och det är att den ännu inte är gjord. Man försäkrar sig på det sättet om att ha ensamrätt på den när den väl kommer till stånd.

Ett utomordentligt fult förfarande enligt min moraluppfattning. För nog kommer man förr eller senare på den teknik som krävs för att överföra någon sorts elektro-magnetisk strålning till nerv-cellerna i hjärnan. Det är nog ett rimligt antagande.

Men att patentera ännu ej uppfunna uppfinningar är ett mycket cyniskt förfaringssätt. På det sättet öppnas ju möjligheterna för att patentera vad som helst. Ett patent ska bara kunna får om man kan uppvisa den sak som man patenterar, inte idéer.

En forskare i medicinsk biologi i Tyskland, Niels Birbaumer, uttalar sig i New Scientist och hävdar att en sådan innovation är möjlig.

Jag, som inte är forskare fastslår kategoriskt att detta är ett skurkstreck av megaformat.

Läs själv i SvD!


Ett svar till “Sony ett enda stort skurkföretag?”

  1. Det är väl bra att Sony tagit patent på det där. På så sätt kommer ingen annan lägga någon energi på att försöka forska fram tekniken vilket innebär att det tar längre tid innan det blir verklighet (om det nånsin blir verklighet).