Söndagsmorgon, vintertid och Ringholm


Tidig söndagsmorgon och katten väckte mig som vanligt långt innan gryningen. Om det var en timme senare eller tidigare enligt klockan är jag osäker på men i skrivande stund är det alldeles för tidigt för att lista ut det rätta förhållandet. Det borde vara tidigare eftersom jag nu ställt tillbaka klockan, eller var det tvärtom?

Jag läste i ngn tidning att regeringen vill att Sverige vill behålla spelmonopolet eftersom det har ett allmännyttigt syfte. ”- Att begränsa spelandet!”

När jag läste det kunde jag inte låta bli att skratta högt. Men jösses vilka lögnhalsar som sitter i vår regering. Man vill behålla spelmonopolet därför att över 50% av varje spelad krona hamnar i statskassan. Den enda verkliga vinnaren på spel är staten. Den drar in vinstmiljarder.

Det är samma argument som finansministern använde i radio i veckan när det gällde spritmonopolet. ”- Det handlar om att vi tar ett socialt ansvar!”

Spriten är nämligen en lika god mjölkkossa som spelandet eftersom över en hundralapp på varje flaska går till statskassan.

Nej tro nu inte att jag anser att statskassan ska bli utan pengar.

Jag vill bara att de slantar som går dit ska vara öppna och tydliga. Att beskatta folks lust att spela och dricka starkare drycker än mjölk skulle vara helt ok om de öppet deklarerade de verkliga skälen.


Ett svar till “Söndagsmorgon, vintertid och Ringholm”