Socionom på första plats i Haninge för Sverigedemokraterna


Sverigedemokraten och socionomen Eva Remnebratt ställer upp som första namn för Sverigedemokraterna i Haninge kommun.

Hon har tidigare i år lyckats bli utesluten ur akademikerförbundet SSR på grund av sitt engagemang för det främlingsfientliga och nazianstuckna partiet. Hon arbetar på ungdomsmottagningen i en av Stockholms nordvästra stadsdelar, en mottagning som betjänar många ungdomar med invandrarbakgrund.

Att hennes politiska uppfattning spelar en avgörande roll visas av att det var hennes arbetskamrater som uppmärksammade facket på att hon är aktiv inom Sverigedemokraterna. Akademikerförbundet SSR säger i sin motivering till uteslutandet att hennes medlemskap skadar förbundets anseende:

”Socionomer, som denna medlem är, har ett särskilt ansvar gentemot personer och grupper i en utsatt situation. I en sådan situation befinner sig många människor med utländsk bakgrund”, skriver förbundsstyrelsen i ett pressmeddelande och menar att det ”skadar förbundets anseende” att aktivt arbeta för ett samhälle enligt Sverigedemokraternas värderingar.

Tidskriften Expo avslöjar att Eva Remnebratt ofta skriver under pseudonymen ”Ebba” på Exilen, ett debattforum på nätet. Ett ställe som flitigt frekventeras av folk med främlingsfientliga och rent rasistiska åsikter. Där har hon bland annat skrivit:

Eva Remnebratt ”Ebba”: ”Av oss svenskar krävs att vi uppskattar den massinvasion som vi idag har till Sverige och att vi utan att tänka närmare efter ska inse att denna är sååååå berikande för oss. Vari det berikande består har jag ännu inte lyckats förstå”, skriver hon samma dag som beslutet offentliggjordes.

Andelen Sverigedemokrater med akademisk utbildning är tämligen låg, att dessutom en person som gått igenom socialhögskolan går in i partiet måste närmast ses som rent sensationellt.

Mycket kan man säga om socionomer, men nazianstuckna socionomer kan man nog räkna på ena handens tumme.

Förbundsordföranden i akademikerförbundet SSR, Christin Johansson, säger:

– Sverigedemokraternas åsikter är helt oförenliga med Akademikerförbundet SSR:s värderingar och därmed med medlemskap i förbundet.

Personligen skulle anse det vara grovt stötande som Haningebo om Sverigedemokraterna lyckas få en plats i fullmäktige.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

[tags]Politik, Val 2006, Haninge, Sverigedemokraterna, Eva Remnebratt, kommunfullmäktige, nazianstuckna, främligsfientliga, akademikerförbundet SSR[/tags]


9 svar till “Socionom på första plats i Haninge för Sverigedemokraterna”

 1. Ja nu ogillar jag SD och allt de står för som vänster jag är, men som god demokrat finner jag detta lite likt Göran Plams tidigare böcker angående fackets stämpling och uteslutningar av ”vänsterelement och aktevister” på löpande band – vi kämmer väl alla till den sk kallade sjukhus-spionen? En god yrkeskvinna klarar att skilja på yrkesrollen och sina politiska åsikter! Eller ska vi återuppväcka IB, igen?

  Sedan kan man vara tämligen begåvad, bildad och beläst (som E är) utan högskolestudier och ”Sopis” (Socialhögskolan) är kanske inte det första vi tänker på när vi tänker akademiska studier, av rang!

 2. Det verkar väl som om hennes arbetskamrater inte tycker det, F.ö. tycker jag att det är anmärkningsvärt att över huvud tagen ngn akademiker ansluter sig till sd…

 3. Var glad åt att dom nu backar i senaste Temo. Och förhoppningsvis backar dom mer o mer.

  Alliansen går dock starkt framåt till 6.9% ledning.

 4. Hm…Wermacht, den stora inspirationskällan för SD, kryllade av bildade akademiker. Tyskland under 30-talet låg långt föra de andra demokrtiska länderna, akademiskt sett, och de satsade mycket på högre studier.
  Vidare så hade Doktor Josef Mengele, om jag inte mins fel, en professorsgrad BÅDE i medicin så väl som i filofosi! Kanske har du lite för höga tanker om s.k. akademiker, det har inte jag i vart fall! Vissa av SD yngre är rätt så skarpa och man får anstänga sig för att vinna sina debatter mot dem, det krävs sälla mot moderater!

 5. SD har sunda värderingar och står för något de flesta svenskar står för. Att utesluta medlemmar SD- medlemmar från fackförbund m.m. är omänskligt. Efter valet får ”jinge” se att många har mycket att be om ursäkt för…

 6. Så kalla mig fiskmås, men jag förstår faktisk inte alls vad som skulle kunna opponeras emot i det citerade ”Av oss svenskar …” förutom, möjligen, ordet ”massinvandring” (det är dock bara en definitionsfråga – hur mycket invandring under given tidperiod kan betraktas som massinvandring?).

  Det är ställt utom tvivel att alla som opponerar sig emot sveriges invandringspolitik mer eller mindre ska slaktas i media. Det är ett faktum. Det är ”politisk inkorrekt” att att ens antyda avvikande åsikt än sittande styret. Folket är alltså av politiken, ivrigt påhejad av sensationsmedia (t.ex. Aftonbladet och Expressen), tvingade att ha en specifik åsikt för att inte publikt bespottas (en föraktvärd inställning som du verkar ta efter i denna blogg – bespotta de med annan åsikt).

  Sett ur demokratiperpektiv utgör därmed ditt absoluta ställningstagande en större fara för demokrati, yttrandefrihet och åsiktsfrihet än någon med ”avvikande” (avvikande från sittande regimens) åsikter.

  När hon skriver ”Vari det berikande består har jag ännu inte lyckats förstå” kan jag inte annat än se att hon faktiskt försökt förstå hur nuvarande invandringspolitik (som jag tolkar av hennes ord är avsedd att ”berika” – det är inget jag vet) misslyckats. Om jag försöker förklara strängteori för dig och du misslyckas förstå det, skall du då publikt bespottas? Jag tycker inte det, men vi har alla (än så länge) rätt till våra egna åsikter.

  Hur man kan översätta detta till ”nazianstuckna” förstår jag inte. Om något så ifrågasätter jag Din syn på demokrati om du hejar på Expo, som är ett direkt avvikande och totalitär-, fascist- och utomparlamentarisk-militant-tolerant organ som faktisk ställer sig bakom rena terrorist(-liknande) aktioner inom landet. Det om något torde vara grund för kritik!

  Som sagt, jag förstår inte kritiken baserat på det citerade stycket. Är det något jag missat – cool, jag har då bara blivit delgiven undermålig eller otillräcklig information, eller helt enkelt missat eller missförstått något – men att publikt smustkasta någon baserat på vad jag tolkar som så litet och undermåligt beslutsunderlag som framförts här ser jag som förkastligt.

 7. Är ”Johan” en dålig lustigkurre, eller är han någon man borde akta sig för? I vilket fall som helst så han har sänkt sitt förtroende med hästlängder iom sitt inlägg.

  Att vara socionom, och ffa inneha skattefinancierad tjänst, innebär att ha social kompetens och en utgångspunkt där man faktiskt BRYR sig om folk och därför vill jobba med att hjälpa dom. Jag ser inte någon med sverigedemokratiska åsikter passa in där öht. Detta påminner mig mycket om infiltration av irakiska terrorister in i militärsjukhusen i Irak. Ett par läkare har blivit gripna för att ha injicerat skadade med gift och annat och därmed orsakat många många människors död. Det är som att lägga in trojansk häst, och vi som har viss datorvana vet vilka virus trojanska hästar är. Inga SD-hästar in i våra rena operativa system tack, särskilt inte när vi andra betalar för den.